Всичко е безсмислено. Няма никакво значение.
Независимо от това,
по кой начин (
ефективно) ще
свърши Вселената, елементарните частици, които съставляват тялото ми, ще са в еднакво състояние с тези, съставляващи вашите тела, и с тези на звездите... Краят на всички причинно-следствени връзки, структурата, информацията...
В по-малък мащаб,...пак е безсмислено и пак няма значение. Както по никакъв начин не ме касае битието на случаен индивид от древна Месопотамия, така и след още 5000 години няма на никого да му пука как съм живял, от какво съм се вълнувал, какво съм си мислил...
В още по-тесни граници, моят Живот практически не влияе (влияе в рамките на статистическата грешка - пренебрежимо малко) върху този на около 7 000 000 000 хора...
Това са факти.
И така е чудесно!!!
Животът е прекрасен!!!
Липсата на смисъл и практическата ирелевантност на последствията от действията дават толкова много свобода!!!

Толкова много потенциал!!!
Единствените ограничения, които има(м) са самоналожените - етика, мотивация, притежание (или не) на информация... Всичко останало е производно.
Всичко, което имаме е тук и сега. Миналото е фантазия на настоящето, а бъдещето - негова спекулация (за справка,
тези неща не могат да бъдат засечени предварително, защото се движат със скоростта на светлината).
Както
неведнъж съм споменавал (и което виждане искрено се радвам, че Димо споделя): Хората са изначално добри.
Любовта е най-приятната зависимост, от която абстиненцията е най-жестока.
Да си зависим е приятно.
Рядко оценяваме стойността на това, което имаме, преди да го загубим (помните ли, когато не можехте да си намерите ключовете много време?).
Научих с кои Хора бих желал да прекарам остатъка от Живота си, надявам се да се появят още...
Понякога, това, което е най-полезно за Човека отсреща, не е никак полезно за отношенията ви - необходим е много кураж, за да предпочетеш неговото благоденствие, наместо общото ви. Понякога, най-рационално е да нараниш приятел.
Прошка не се иска - прошка се дава. Прошка не се дава някому за самия него, ами пред себе си.
Не можеш да обясниш някому нещо, което не е готов да разбере.
Всеки е отговорен първо пред себе си.
Да съдиш другите е тъжно.
Винаги има какво да се научи.
Препятствията са стимул.
И чуждият опит е легитимен източник на познание.
Предразсъдъците пречат. (Още, научете какво означава думата и я потребявайте само когато е логично.)
Случайността понякога помага, но - пак понякога - е добре да й се помогне на нея.
"Манипулация" е всеки акт (включително и негативен <в смисъла на "бездействие">), който внася промяна във материалната реалност, както и тези, които модифицират личности или техни възприятия. Всеки разговор е манипулация - привнася нова информация и инициира генезиса на такава във всеки от събеседниците. "Манипулатор" не е обидна дума, защото "манипулация" няма оценъчен нюанс. По същата логика, не е обидно и "сбор от органични и неорганични съединения", "съвкупност от тъкани", "същество", и прочее.
Страхът е непродуктивен. Не допринася с нищо. Излишен е.
Винаги има към какво да се стреми човек.
Съществено количество неща са по-ценни от достойнството.
Религията пречи.
Паричната система е нерационална и обречена на крах.
"Doctor Who" е великолепен научно-фантастичен британски сериал - препоръчвам го. Дори да не сте почитатели на научната фантастика.
Времето и информацията са най-подценяваните ресурси.
Обадете се на важен за вас Човек сега! Обаждайте се и се срещайте с важните Хора възможно най-често! Всички умираме. Често, неочаквано за околните. Това, което остава от Хората са спомени. Спомените се създават с контакт. Контактувайте повече - събирайте и подарявайте спомени!
Забавлявайте се повече - нямате време за друго!