Припомних си този:
Много добър, интересен и чудесно изпълнен и с добри актьори също - Ханкс, Бейкън, Харис... Ей-това е филм, който може през цялото време да те държи в напрегнато очакване, ако не знаеш края. А като си помисля, че навремто не исках да го гледам, защото мислех, че ще е скучен... пуста младост.
Търговецът на кристал написа:...нямам търпение да се съберат достатъчно мнения, за да прелистим страницата...
You're welcome
I'm one lab accident away from being a supervillain.
Мммм, това ми се гледаше, вярно. Бях го забравила. Ама ще е малко по-нататък, че "Зараза"-та е с предимство.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
"Полунощ в Париж".
Много сладък.
Наистина не е най-добрият на Уди, но пък открих в Гил мъжкото си алтер его.
Същата склонност по обичане на отминали епохи, баси...
Много, много зле. УжасТ. Ама много зле. Нищо не може да го спаси тоя филм от тъпотата.
3Д-то не го спасява. Трите свежи реплики на полковник Ланда не го спасяват. Фръцнатият акцент на Орландо Блуум не го спасява. Мила Йовович (дето е аманяматолковасекси) не го спасява, а това пластмасово леке в ролята на Д'Артанян ама никак не го спасява.
Изобщо... яд ме е за еквивалента на 30 лева, дето дадох. И то доста.
А, музиката е добра. И картата на Европа в началото с тия малки войничета
Но като цяло дори нищожните ми очаквания бяха горчиво разочаровани. Горкият Дюма
Любопитно. Само за баланс все пак да кажа, че Боромир лееееко преувеличава, макар да съм съгласна за пластмасовия Д'Артанян. Иначе и за "Шерлок" се говореше с "горкия сър Артър Конан Дойл", но съм на мнение, че филмът си беше доволно добър, ако и да не е съвсем "по автор".
Така. Като обобщение на крайно нестройната ми мисъл по-горе: в рамките на 3 страници от темата имате 2 съвсем противоположни мнения, така че препоръчвам да си създадете мнение сами. И - с риск да досадя - не знам за Йовович, ама Матю Макфейдън (Атос) е наистина АмаНямаТолковаСекси. Ле-леееее... То бива красота, бива, ама... Пък и ми хареса в ролята, факт.
Иначе аз утре най-сетне ще гледам "Заразяване", че му се точа от много време. Нещата, които гледах междувременно, не си струват споменаване. Напоследък нещо... Сега се чудя дали да навивам Оги за филма за мумините, или ще му дойде твърде детски. То като гледам графиката, нещо не ми вдъхва доверие и на мен, а с мумините трябва да се пипа внимателно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Гледай сега. Дефинирай "стойностен". Там е работата, че като става дума за класическо произведение, което всички (надявам се) сме чели, всеки от нас си има мнение за това как би трябвало да изглежда един филм по съответната творба. До момента - ако приемем "Гордост и предразсъдъци" за подобен роман (и съм съгласна с всички уговорки, които много хора биха направили по въпроса) - съм видяла адекватна екранизация, отговаряща на МОИТЕ очаквания само на това заглавие. Които обаче, както се оказва, се разминават с тези на Ваня, примерно (реален случай). И това е единственият случай - иначе винаги е имало разминавания. То като се замисля, май само филмът "Октопод" ми хареса повече от книгата и много ме е страх, че Холивуд един ден ще посегне и на любимите ми книги и ще ги орезили.
Така е и с "Тримата мускетари", предполагам. Шансът да видиш онова, което точно ТИ искаш, е малък. Затова аз поне се абстрахирах от всякакви очаквания за класическа екранизация на класическо произведение. Нали трябваше да си оправдаят 3Д-то, все пак... Костюмите им бяха разкошни, музиката - прекрасна, имаше ярки персонажи, добре бяха разработили някои от тях (особено кралят ми допадна много, защото хем се опитваха да го изкарат инфантилен дебил, хем някак естествено стана ясно, че далеч не е толкова плосък персонаж). Имаше свежи лафове, хореографията на боя ми допадна изключително много, наистина се бяха постарали сериозно, което ме зарадва.
Да, историята беше съшита с леко белеещи конци, но предвид ниските ми очаквания, филмът ме изненада дори доста приятно като направа.
Разбира се, трябва да отбележа, че аз ще съм първата, която на 23.12 ще се засили към киното, за да гледа втората част на "Шерлок", а - както казах и по-горе - там също нещо се пенеха разни критици на тема "вярно с оригинала". Но филмът е жесток. Или поне първата част беше.
За амнайсти път си гледам "Терминалът" и за амнайсти + ен (където ен е равно на броя пъти, когато съм гледала който и да е от филмите му, с изключение на "Безсъници в Сиатъл", който така и не успях да харесам) път установявам колко обичам Том Ханкс. Става ми топло на душата, когато го гледам, усмихва ме безотказно. Просто няма друг такъв актьор. Обичам го, бре!