Сексуален тормоз и подчовешки взаимоотношения в университета

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Re: Сексуален тормоз и подчовешки взаимоотношения в универси

Мнение от The_Viper »

Еми... той само Хитлер може да ни оправи така че ...добра идея! :D :mrgreen: :)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

"Човешко, твърде човешко".....
Изображение Изображение
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Абе, Хитлер може би ви трябва на вас, обаче на мен ми прави впечатление, че и той, и подобните нему имат за истински враг не някого, когото определят като по-низш и затова осъден на унищожение - той просто е най-удобната мишена за хорската омраза, а този, който мисли. Защото него не могат да манипулират, защото не могат да му разчитат, дори той да споделя възгледите им. Оттук нека всеки си преценява какво му е изгодно, и какво - нужно.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
Boilad
В началото бе словото
Специалност: Да живее истината
Курс: друг

Мнение от Boilad »

Ако не бяхте възпитаници на такъв знаменит вуз, щях да помисля, че сте дебили.

Някак си е кретеноидно да омазвате всяка тема с постовете си за Хитлер и прочие. Като ви е интересно, отворете тема за Хитлер.
Еми той и Хитлер е искал да разкара изметта... то така се почва
Тогава да оставим изметта на мира, за да не предизвикваме "притеснителни" асоциации. :?

Тази тема е ясно формулирана и ще е много добре някой да каже нещо по нея.
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.

Студентите Националисти ще ти обяснят нещата!

bars.ucoz.net
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Добре де, не ви ли стига вече? Хванали били един... хубаво, стъжниха му живота на човека. Дайте да минем към следващия, какво ще кажете? Ангелов го развявате като прани гащи, ама когато някой даскал ръси просташки лафове по време на лекциите си и те неминуемо са със сексуален подтекст, се хилите, нали? И съответният преподавател винаги е интересен и харесван.
Не оправдавам Ангелов - не е лошо, че си е поискал, кофти е, че си е поискал от студентка.

Разбира се, никога няма да разберем с какво го е провокирала отсрещната страна и какво е останало вън от скритата камера. Щото аз завърших ФЖМК по времето, когато Ангелов преподаваше там и когато избухна тоя скандал. Е, имам колежки от профил "телевизия", които изглеждат така, че и аз не бих им простила, ако ми паднат. Е, нищо не им е казал. Достатъчно близки сме си, за да ми споделят подобно нещо - дори и най-малкия намек.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Да не се възползваш от човешкото у човека, това вероятно трябва да е "подчовешко"... :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

Подчовешкото вероятно стои по-долу от човешкото и близо до скотското.

Фината модераторска ръка е почистила тук-таме. Толкова съвестно се отнасят към модераторските си функции, невероятно. :colors:
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.

bars.ucoz.net
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Намирам че нямаш основание да негодуваш от намесата ми...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

Основанието е,че нямаше смисъл от намесата ти. Вярно, че нямаше кой знае какви мнения, но действията ти може да се разтълкуват като опит за манипулация.

bars.ucoz.net
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Виж ти, подчовешки имало синоними, които могат да се намерят в речника. Странно защо не са използвани още за начало. Все пак само на мен ли ми се струва неподходящо да се използват думите "дебили" и "кретеноидно"? Аз, например, внимателно се въздържам от такива дори и косвено поднесени определения въпреки явната склонност на някои хора да използват разни странни и нуждаещи се от допълнително разяснение думи. Т.е. да не се изразяват на общоуптребимия, разбираем български език.
И все пак, защото май позицията ми беше пропусната покрай словесните каламбури, да попитам автора на темата какво предлага да се направи по въпроса със скотските отношения?
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

aahz написа:Виж ти, подчовешки имало синоними, които могат да се намерят в речника. Странно защо не са използвани още за начало. Все пак само на мен ли ми се струва неподходящо да се използват думите "дебили" и "кретеноидно"? Аз, например, внимателно се въздържам от такива дори и косвено поднесени определения въпреки явната склонност на някои хора да използват разни странни и нуждаещи се от допълнително разяснение думи. Т.е. да не се изразяват на общоуптребимия, разбираем български език.
И все пак, защото май позицията ми беше пропусната покрай словесните каламбури, да попитам автора на темата какво предлага да се направи по въпроса със скотските отношения?

Ако темата е неразбираема за теб, явно потвърждаваш някои мои предишни постове. Иначе "словесни каламбури" не звучи особено разбираемо. Може да ти се струва неподходяща употребата на някои думи, но не е редно да налагаш мнението си, това е хитлеристки похват. :wink:

Какво ще направя по въпроса със скотските отношения... Каквото трябва. Ти какво предлагаш?

bars.ucoz.net
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Редно е на тоз чиляк да му се откъснат възпроизводителните органи, та да може да диша по-леко. Обаче не мога да се въздържа да отбележа, че "студентката" звучи много слабообразовано, грубо и недодялано. И понеже гласът й е това, по което можем да съдим каква е - ами никак не е хубава асоциацията, дето ми изниква в главата.

Та на човека явно му е слаб ангелът и са му ниски критериите. И по двата случая няма оправдание, но може би има лееекинки смекчаващи вината обстоятелства.
Изображение
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Да съм казал, че темата е неразбираема? Сигурен съм, че не. Да съм казал, че използваната от теб дума "подчовешки" е неуместна и създава лоши асоциации, да не забравяме, че е и измислена? Да, но явно опитът ми да съм внимателен рухна.
Сега кратка речникова справка - "каламбур" си има ясен смисъл и се среща над 1.8 милиона пъти в google. Подчовешки се среща около 2 200 пъти, като тази тема изскача най-отгоре. Надолу, уви, думичката е използвана все в контекст, който потвърждава асоциациите, които ми хрумнаха на пръв поглед(всеки може да си погледне, на мен ми е неприятно да копирам и косвено да разпространявам такива неща). А колкото до мнението ми - най-малкото ми липсва средство да го налагам. Но това не значи, че не мога да го изкажа, дори когато то е негативно за създадената от теб тема, а вече въпросният негативизъм се насочва и към автора й. Докато не те обиждам, внимателно заобикаляйки някои думи, които ти използваш, не можеш да се оплакваш. Все пак, ако искаш пробвай - любопитно ми е какво ще ти кажат.

И все пак май не разбра, че те питам какво е това "каквото трябва" според теб? Какво ли значи това в контекста на предишните ти мнения?

За да демонстрирам как е уместно според мен да се реагира на въпроси - според мен единственото, което човек може и трябва да направи в борбата с ниския морал е да дава личен пример всеки ден. И когато достатъчно хора го правят, това няма да е пример, а ще е проява на друга ценностна система, която се е утвърдила в обществото. А какво ли става с дефиницията за човешко, когато мнозинството се отклонява от нея?
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

Лоши асоциации... За теб ако са лоши, за друг може да са правилни, така че определения като "неуместно" не са на место.
aahz написа:И все пак май не разбра, че те питам какво е това "каквото трябва" според теб? Какво ли значи това в контекста на предишните ти мнения?

За да демонстрирам как е уместно според мен да се реагира на въпроси - според мен единственото, което човек може и трябва да направи в борбата с ниския морал е да дава личен пример всеки ден. И когато достатъчно хора го правят, това няма да е пример, а ще е проява на друга ценностна система, която се е утвърдила в обществото. А какво ли става с дефиницията за човешко, когато мнозинството се отклонява от нея?
Когато мнозинството се отклонява от човешкото и от морала, очевидно личният пример на съзнаващите го трябва да е в много активна форма, за да има ефект, дори да не се хареса на въпросното мнозинство.

На първо време трябва да се покаже абсолютна нетърпимост както към подобни преподаватели/не само преподаватели/, така и към стимулиращите подобни явления.

Затова е добре да се споделя информацията поне в една такава тема, пък вече който иска да покаже нетърпимост, да го направи. Да се покаже нетърпимост има много начини, стига да има желание.

Не може повече да търпим безобразия, защото станахме за смях пред света. За мен лично е обидно да прочета някъде, че според чужденците българките са сред най-леките жени. Ако за вас не е обидно, не сте хора.

bars.ucoz.net
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Да, продължавай да обясняваш какво 'трябва да се направи', като че ли ей сега ще изскочат доброволци, продължавай да си чешеш езика без да си мръднеш пръста, аз отивам да си взема пуканките.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”