Кой беше последният филм, който гледа? [vol.2]
-
Das Erste
- Летописец Виртуоз
Re: Кой беше последният филм, който гледа? [vol.2]

Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта
---
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта
---
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:

http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Ambrosio`
- Паисий
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:

The walking dead S02 E01 - Този сериал ще ми докара сърдечен удар някой ден..
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
И мен. Може би защото очаквах да е страшен. Ама като го гледах наскоро отново - много ми хареса. Самият сюжет и как е направен.Scorpion написа:Мен пък не ме впечатли навремето
^^
Последно промяна от FloWersOfEviL на 25 Окт 2011, 17:19, променено общо 1 път.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил

Не е лош. Сюжетът не е особено интригуващ, но Ръсел Кроу си е Ръсел Кроу. Мнооого го бива да играе човек, който не се спира пред нищо, за да защити принципите си и това, в което вярва. И с тоя зелен, шарещ навсякъде, поглед - направо е страхотен. Май повече съм впечатлена от Кроу, отколкото от филма, но както и да е.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
"Островът"
Голямо дръпване назад за Камен Калев след "Източни пиеси", но пък доволно се посмяхме на втората част от филма и даже не съжалявам за дадените пари за билет.
А и Летисия Каста 
Голямо дръпване назад за Камен Калев след "Източни пиеси", но пък доволно се посмяхме на втората част от филма и даже не съжалявам за дадените пари за билет.
she'd started smoking poetry
Шменти Капели.. в пъти по-добър от Мисия Лондон.
la douleur exquise
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хех, как се разминахме тук...
Продължавам да не мога да си обясня какво изобщо намират хората в тоя филм. И наистина не го казвам, за да се заяждам - напротив, мой добър познат играе в него и ми се искаше да го харесам (дори и само заради него), но не можах.
Иначе днес гледах "Полунощ в Париж" по препоръка на Мила и просто.. нямам думи. Така де, каквото имах да пиша по въпроса, го споделих в темата за Уди Алън. Филмът е възхитителен, толкоз.
Иначе днес гледах "Полунощ в Париж" по препоръка на Мила и просто.. нямам думи. Така де, каквото имах да пиша по въпроса, го споделих в темата за Уди Алън. Филмът е възхитителен, толкоз.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Аз също гледах "Шменти-капели", но не останах кой знае колко очарована. Имаше своите свежи моменти и лафчета, но като цяло беше муден и несвързан. Обаче мен лично ме впечатли успешното превъплъщение на Въргала.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Шменти Капели е комедия на абсурда. Серия от нелогични случки, инциденти, които не би трябвало да имат връзка помежду си, ама те имат, което засилва усещането за нелепост.. в едно с липсата на красивото - главният герой не е просто нехубав, той е отвратителен! Няма положителни герои, уж няма и смисъл.. Оставя чувството за анархия, пълен безпорядък и нихилизъм..Търговецът на кристал написа:Хех, как се разминахме тук...Продължавам да не мога да си обясня какво изобщо намират хората в тоя филм. И наистина не го казвам, за да се заяждам - напротив, мой добър познат играе в него и ми се искаше да го харесам (дори и само заради него), но не можах.
По принцип не уважавам много жанра. не ме зарадва Хиндемит на Слабаков примерно, още повече не тача сюрреализма на Тарантино.. тях не мога да ги разбера, не мога да си се представя в тия ситуации.
И тука идва съществената разлика със филма на Влади Въргала - положението е толкова абсурдно и нелепо, че чак дразнещо невероятно. Обаче в същото време това е нашата реалност. ние живеем в точно такъв свят - едно към едно. и тва са реални истории от нашия живот. E, верно - малко хиперболизирани, ама кой не преувеличава, когато разказва историйка!?
Отидох на Мисия Лондон с големите очаквания, внушени от трейлъра... в него бяха сглобени ефектно смешките - повечето, ако не всичките от филма. На прожекцията се изненадах, че във своя контекст, те не са чак толкова забавни всъщност.. пък и сюжетната линия не ми е толко позната, пък и интересна.
Бях предубедена и вчера, като гледах Шменти Капели, понеже бях чела поста ти за него.. пък и бях гледала трейлъра му, който не е нищо особено. и.. очаквах наистина малко, то пък взе че ме изненада приятно..
Оказа се един наистина много тъжен филм! който обаче ме уби от смях..
естествено, правя уточнението, че аз нищо, ама нищо не разбирам от кино!... но все пак.. Идете да го гледате
la douleur exquise
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Само на мен ли ми беше съвсем свързан? Всичките парченца си се подредиха и си завърши чисто и ясно. Нито играта беше неестествена, нито диалогът - изкуствен като вибратор. Дори Бахаров, когото не харесвам особено, не ми направи лошо впечатление. Тъжно и реалистично, но затова и осмиването беше толкова забавно. И "сериозната" сюжетна линия никак не пречеше на майтапа. Стъпка напред от Мисия Лондон (който също ми хареса), където въпросната линия само се пречкаше.
- memento mori
- Драскач
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:

too much melancholia, след която отново мога да кажа с пълна убеденост, че обичам Ларс фон Триер. Определено мисля, че превъзхожда "Дървото на живота" и е филмът на 2011... и не само!! В момента съм в пълна еуфория от филма, та едва ли мога да съм докрай обективен.
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611
I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз съм просто потресена и вече нямам търпение да се съберат достатъчно мнения, за да прелистим страницата и да не ми започва с Бергман и да завършва с Ларс фон Триер, а междувременно да чета хвалебствия за Шменти-капели.
Иде ми да почна да си блъскам главата някъде. Нищо във вселената не е случайно - кой каквото ще да разправя.
Иначе аз гледам някакви глупости тия два дни... нищо от тях не си струва. Романтични бози и толкова - ама от най-тъпите, дето ги превъртам с фаст форуърд. А, и "Размяната", което също е простотия от неземна величина, догледах го насила.
Иде ми да почна да си блъскам главата някъде. Нищо във вселената не е случайно - кой каквото ще да разправя.
Иначе аз гледам някакви глупости тия два дни... нищо от тях не си струва. Романтични бози и толкова - ама от най-тъпите, дето ги превъртам с фаст форуърд. А, и "Размяната", което също е простотия от неземна величина, догледах го насила.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Звездица
- Пишете, о, братя

Мда.. Фърт е както винаги прекрасен. Много добри актьори на едно място.
Ако не е решен човек да го гледа, не си струва, защото ще се разочарова. Някак ми се стори, че психологическите преживявания не бяха достатъчно задълбочено показани. Иначе добър филм.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков