влюбчиви ли сте?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Re: влюбчиви ли сте?

Мнение от FightForFreedom »

Платон нарича влюбения боговдъхновен и го поставя по-високо от възлюбения. Самият влюбен, обаче, не може да види себе си по-горен от възлюбения си. Нормално е за влюбен да възвеличава обекта на любовта си и да го причислява към по-висшето естество. Ако под "класическо" влюбване имаш предвид такова, което кара влюбения да разбира себе си като равностоен по всичко на възлюбения, то тогава ти говориш за една по-"разумна" любов. Същевременно "любовта е лудост", казват мнозина и считат за загубата на трезва преценка като съвършено "класически" симтом на влюбеността. Това да не правиш разлика между божествено и човешко у възлюбения е просто поредният признак за отслабване на разсъдъка за сметка на усилване на чувствителността за красивото и възвишеното.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

FightForFreedom написа:Качвам се аз в автобуса и що да видя... Арфодита Небесна се вози сред гмежта...
Според Стендал любовта от пръв поглед е физическата любов, основана не на душевни качества. Но нека да поспоря с това: не е ли най-духовното нещо да изпитваш любов към самото съвършенство, от което произлиза всеки естетически критерий? Какво като това съвършенство е решило да се материализира като човек - човешка е само формата му, но същността му е очевидно божествена. В стремежа към надчовешкото има не просто несъзнаван хедониъм, но там има най-вече вкус и изтънченост, както и себеразбиране на аза като целящ красивото във всичките му форми.
Може би щеше да си прав, ако съвършенството наистина съществуваше или ако красотата у хора беше някаква константа във времеви план. Но винаги в един момент ще има по-красива, привлекателна, млада, добре сложена и т.н. жена от въпросната Афродита. Това значи ли, че ще се*влюбиш* във всяка следваща такава, която срещнеш? Факт е, че в този случай обичаш повърхността, опаковката, заради уж духовните чувства, които предизвиква тя у теб. Аз съм по-съгласна със Стендал в случая. Докато не става дума за любов между личност към личност, то аз не мога да припиша на въпросните чувства статуса "любов".
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Jamesmagno написа:
Smoking Mirror написа:
Jamesmagno написа:Никак. Но ако се появи точен човек, надушвам - имам добри сетива. За съжаление (или за щастие, не знам), "точни" хора се намират толкова рядко, колкото рядко съм обвързан.
Ти не си ли перманентно обвързан :wink: Или вече не :|
Не съм се родил обвързан, Гошко ;)
Нима си нямал пъпна връв???
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Колкото и да е невероятно, някои хора не са непоправими мързели
За к'во им е пъпна връв? Като огладнеят, излизат и си забъркват нещо
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Не съм. :))
la douleur exquise
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Съвсем не,а тайничко вече ми се иска да бъда...майка ми дори се е притеснила и често ми ги говори едниии :cyclopsani:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Дефинирайте влюбчив?!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

За мен-човек,който бързо се увлича и привързва към противоположния пол (в някои случаи полът не е чак толкова противоположен)...става замечтан,обнадежден,изпитва всеизвестните "пеперуди в стомаха" и мисли непрекъснато за дадения индивид :compress:
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Човек, който често се увлича по различни хора за кратък период от време.
Изображение
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Boleyn написа:Човек, който често се увлича по различни хора за кратък период от време.
Май е така, да, поне в общия случай. А с по-продължителните увлечения, които се явяват изключения от правилото, тогава какво правим? :pirate:
Изображение

Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Oфициално съм страшно влюбчива в малки сладки мъркащи котенца... Вече го обичам тоя мъник :heart:
la douleur exquise
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ммм, колко общо имаме помежду си по отношение на котенцата :cat:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re:

Мнение от Търговецът на кристал »

Търговецът на кристал написа: Обобщавам: лесно е да ми направят впечатление, да ме заинтригуват, трудно е да се влюбя истински, след последният случай, бих казала дори - невъзможно. Или поне така си мисля.
Стана ми странно, че попаднах на мое мнение отпреди 6 години и 2 месеца. Леле, колко време е минало оттогава и колко малко неща са се променили....
Но за този цитат, който съм извадила, следва да призная, че не се оказах права. И се радвам.
Продължавам да не съм влюбчива - както май бях разказвала, "влюбчивостта" ми мина, когато бях на 19 и едва ли ще се върне (няма предпоставките за това). Така като гледам, времето между края на предпоследната ми връзка (то "край" е малко условно казано, ама нейсе) и началото на последната беше 5 години и половина. Но поне разбрах, че няма нищо невъзможно и времето, ако и да не лекува, както казват хората, дава възможност да оцениш новите шансове, които ти дава съдбата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

+1...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от black_lady »

Търговецът на кристал написа: Но поне разбрах, че няма нищо невъзможно и времето, ако и да не лекува, както казват хората, дава възможност да оцениш новите шансове, които ти дава съдбата.
Аз съм по-скоро с обратния проблем. Супер рядко съм се влюбвала (2 пъти), но като ми се случи ме държи ужасно дълго време, повече отколкото е здравословно и отколкото ми се иска. :scratch:

Как се забравя някой, в когото си влюбен? Времето лекувало да, ясно, ама като минат година или две осъзнаваш, че нещо твърде бавно минава това време и тоя проблем повлиява негативно на другите аспекти от живота ти - не се интересуваш достатъчно от нещата, от които трябва, а личният ти живот става природно бедствие, защото колкото повече се стараеш да излизаш с други хора, толкова повече накрая ги нараняваш с безразличието си, което е особено тъжно, когато това са супер готини мъже, но просто не можеш и не можеш да чувстваш към тях онова, което те към теб... и в края на деня ти остава само неприятното чувство, че си егати злата студена мацка :scratch:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”