Ако си кандидат за Факултета по Журналистика - идвай тука :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

Green Eyes написа:А дали ще има много кандидатстващи за факултета? Не мога да намеря статистика за миналата година колко са били, въпреки че то не е гаранция, но просто да си направя един вид сметката :) Гледам, че са увеличили местата за момичетата на 30! сега остана и една маааааалка подробност - да изкараме хубави оценки ;)

Ами виж тука за статистиките http://fjmk.atspace.com/ Надявам се оня шемет Симо да ги е ъпгреиднал, ако не питаи го него лично, той винаги всичко знае, нали разбра кой да търсиш, alhimikat !!!
Изображение
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

Ааааааа ние със Симо се знаем, ама гледам много да не го занимавам, че му е натоварено сега! много благодаря за статистиката, сега ще я погледна да видим дали ще ме зарадва! :)
Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно!
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

ей, журналисти, оправете си сайта, че не можем да видим статистиката :P :lol:
наистина не се отваря, ако някой намери нещо - нека ми пише, че искам да видя горе долу колко са били кандидатите предната година.
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

Green Eyes написа:Ааааааа ние със Симо се знаем, ама гледам много да не го занимавам, че му е натоварено сега!
Натоварено му е на Симо да пие бира по етажите на 42Б !!! Я го потърси, въобще да не ти пука, общо взето той най-добре може да помогне !!!
Изображение
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

Green Eyes написа:Ааааааа ние със Симо се знаем, ама гледам много да не го занимавам, че му е натоварено сега!
Натоварено му е на Симо да пие бира по етажите на 42Б !!! Я го потърси, въобще да не ти пука, общо взето той най-добре може да помогне !!!
Изображение
Аватар
Ronia
В началото бе словото

Мнение от Ronia »

Green Eyes написа:А дали ще има много кандидатстващи за факултета?

Green Eyes написа:ей, журналисти, оправете си сайта, че не можем да видим статистиката :P :lol:
наистина не се отваря, ако някой намери нещо - нека ми пише, че искам да видя горе долу колко са били кандидатите предната година.
Хаха, ами аз съм част от екипа, който (уж) поддържа сайта, ама нещо напоследък никой няма време да се занимава с ъпгрейди. Всеки е хукнал по разни медии да кара стажове и т.н. Аз мога да ти дам една груба статистика (ако въобще може да се нарече това статистика), която мисля че ще ти помогне да се ориентираш горее долу. Значи доколкото знам от миналата година, за журналистика (и май въобще за 3те специалности общо) кандидатставаха около 800-1000 човека, НО след изпита по литература , след като изкаралите под 3.50-отпаданаха, кандидатите за ФЖМК се редуцираха до 400-500 човека. Като, както предполагам знаеш, при момичета е супер голям наплива...има много кандидатки. А момчетата просто са силно желани от ФЖМК и доста нужни, защото както казваше един преподавател: "Ама не може така! Тази професия съвсем се феминизира, а по принцип се води за мъжка професия!" :lol: хахаха
Не разбирате ли, момчета,
каква е мойта цена!
Тя е ниска за летните плажове
и висока за ваш'те сърца!
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

Ronia, благодаря за инфото :) наистина, че момичетата сме повече, те затова и увеличиха местата! :) дано имам шанс сред всичките кандидатки... :)
Аватар
Ronia
В началото бе словото

Мнение от Ronia »

Green Eyes написа:дано имам шанс сред всичките кандидатки... :)
Много ясно че имаш шанс! Считай, че вече си влязла! :-)
Само един съвет от мен за устния: Вземи си много ядене, провизи, вода, защото изпита продължава цял ден. Особено, ако нямаш късмет да те изтеглат от първите...Миналата година изпита започна в 8.00h, а аз минах в 16.00h следобяд!! :shock:
Ако нещо друго те интересува, около кандидидат-студ. изпити, с удоволствие ще ти отговоря! Знаеш ли какви въпроси са питали на устния миналите години? Като бъдеща журналистка предполагам, отдавна си се информирала, но ако все пак не знаеш мога да ти пошушна на ушенце :wink:
Много УСПЕХ! Просто бъди спокойна на изпитите и дай ("на белия лист") всичко от себе си, другото само ще си се нареди!!! :lol:
Не разбирате ли, момчета,
каква е мойта цена!
Тя е ниска за летните плажове
и висока за ваш'те сърца!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ако има нужда, аз ще помага с теми и т.н.т. от по-миналата година с много (п)челен опит.
Няма нищо страшно, да не ви пука - изпитите не са страшни, особено като минеш литературата, а купонът започва след като влезеш - много хора ще го потвърдят.
Успех на всички и догодина ви искам по шарените пейки да храните тримата още по-шарени асистенти :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

ее, какви сте отзивчиви всички :D супер , от есента - по коридорите на факултета (ха дано! ) 8)
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Айде и аз да се засегна на неподържан сайт.
Та ФЖМК си ма 2 сайта и информацията е на единия :arrow: http://fjmk.atspace.com, а форумът на другия :arrow: http://fjmc-su.net. Стараем се и информацията да отиде на втория, но като додйдете ще видите, че не е лесно :lol:
А за статистиката - момчетата бяха малко повече от местата за прием, момичетата бяха три пъти повече от обявените места. Така че УСПЕХ на всички!
* Статистика, свързана с ФЖМК е доста сложно нещо, което не винаги съществува във виртуалното пространство. Статистика от изпитите миналата година така и не се появи на сайта на СУ, или където и да е :lol:
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

bvz - отдавна не бях влизала в сайта, защото си мислех ,че вече не функционира. но като гледам има и допълнени неща (минималните балове в случая) - мерси :D
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

Ronia, благодаря ти за подкрепата! Всички теми от 90-та по БЕЛ и от 2000 по журналистика ги знам! Казано честно повече ме притеснява литертурата, околкото есето и устния! Мъчи ме мисълта кой автор ще се падне, дали ще се сетя какво да пиша, да не се шашна......... нормално е преди изпитите, но трябва да съм спокойна, за да се представя възможно най-добре! :) а и тази год. стигнах до националния кръг на олимпиадата и от 99 човека съм на 7-мо място по оценка, което е супер, но ето че пак се шашкам - чак се ядосвам на себе си!
AGATHA
В началото бе словото

Мнение от AGATHA »

Браво Green Eyes, поздравления за високите резултати. Пожелавам на теб и на всички други готини хора в този форум да ни приемат във ФЖМК и от догодина да бъдем колеги :wink:
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

AGATHA, благодаря за поздравленията, дано и за изпитите към СУ заслужим такива! :) Нали така колеги?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”