Въпрос за второ висше

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
soldier_of_love
В началото бе словото

Въпрос за второ висше

Мнение от soldier_of_love »

Хора, в момента съм първа година културология. Появиха ми се едни странни амбиции за второ висше, което принципно трябваше да е първо. Мисълта ми е следната, ако се ява догодина на КСК и получа нужните ми оценки, бих ли могла да продължа в следния ред- втора година културология редовно и първа година право задочно?

п.с- тук не става въпрос за второ висше, отпускане на място, а участие в кск и влизане във втора специалност /право/ на общо основание?
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Re: Въпрос за второ висше

Мнение от Crippled Alice »

Не, правото не можеш да го запишеш като втора специалност в СУ. Можеш да се откажеш от културологията, ако влезеш право, но ако искаш да са двете паралелно, правото трябва да ти е "първото" висше. Обратното не става.
soldier_of_love
В началото бе словото

Мнение от soldier_of_love »

благодаря :)

ако има още мнения, ще се радвам да споделите
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Няма повече мнения, за съжаление. Право се позволява да се запише като второ висше единствено на студентите от Международни отношения. При това трябва да го запишат в задочна форма, не им е разрешено да го учат редовно.

Освен това, редът за взимане на втора специалност не е през КСК, а зависи от академичния ти успех в твоята специалност. Ако желаеш да се явиш на КСК и да участваш в класирането, това по никакъв начин няма да се отрази на студентския ти статус. И в случай че те приемат, ще имаш избор дали да оставиш културологията и да запишеш право.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”