Подготовката по история за 19 юли

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
fr0z3nc0ld
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от fr0z3nc0ld »

И аз така мисля :roll: И сега се чудя трябва ли или не да ходя на редовния изпит по английски, има ли смисъл изобщо или пък оценката ми стига... :? А пък форумът им е пълна скръб, може би ако го бяха направили малко по-добре щеше да има повече хора там, знам ли... но сега просто явно няма кого да питам за точно мнение :([/quote]

колко имаш на редовния изпит и какво искаш да учиш? :!: иди може да имаш повече късмет и да изкараш повече това е втори шанс, който не бива да се изпуска :idea: :P
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

fr0z3nc0ld написа:колко имаш на редовния изпит и какво искаш да учиш? :!: иди може да имаш повече късмет и да изкараш повече това е втори шанс, който не бива да се изпуска :idea: :P
Ами в Пловдив специално искам да уча балканистика :roll: Пък иначе на предварителния имам 5,60 (писах го вече в една друга тема.). Оценката е добра, но пък за балканистика приемат само 8 жени :evil: Така че не знам и аз какво да правя, но мисля че най-вероятно ще ида да се пробвам пак.. То пълни шестици не пишат, но пък може да изкарам 10-20 стотни повече :lol: :lol: :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Интересно.

Мнение от RecalcitrancE »

Аз също не мисля, че някой се опитва да щади кандидат-студентите. Още повече - новите теми са сложени точно, за да те провокираш да ги учиш.

Не знам кои са тия теми, които постоянно висят по пликовете? Който знае, може да ни светне. Една моя приятелка ходи при Негово височество П. П. с единствената цел да разбере какво ще се падне. Ама не ми е говорила за теми постоянно в пликчета...

Вие, ако имате друга версия, споделете.

И ХАЙДЕ БЕЗ ЛЪЖИ, защото даже и да сложите темата 1:1 с това, коеот ще се падне, всеки се готви по-различен начин и не е гаранция, че двойките ще са по-малко. Отделно, че потребителите на форума са една нищожна част от всички, кандидатстващи с история. И ако някой си мисли, че ще може да лъже и маже тука, няма да познае. Лично аз ще се погрижа след изпитите да има възмездие за всички в случай на такива изпълнения в стил "всички са по-тъпи от мен". Не бия. Ама зная как да се докопам до всеки от вас...

Смятам, че всички имаме правото на равен шанс преди изпита. Запътили сме се към ЕС, запътили сме се към пределите на Ориента, а все храним оня манталитет - ако можем да минем по тънката лайстна, да прецакаме някого, да злобеем и да злорадстваме ИЗЛИШНО. Стига вече!
Истински врагове предпочитам пред мними приятели!
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

fr0z3nc0ld написа:
black_lady написа:
Trisha написа:аз в ПУ не кандидатствам за право, но една приятелка това иска и казваше, че ти трябва над 5 на изпита , за да имаш шанс, но това е според нея, в крайна сметка никой не знае как ще се движат оценките и баловете на другите...
То за ПУ има ли изобщо някъде статистики с минималните балове за предишните години? :?
оф не знам...аз така и не намерих в сайта им няма, то там като няма не виждам къде другаде ще има... :shock: :? :evil:
Като ходих да се записвам за предварителните ги попитах съвсем учтиво за бала от минали години, но ми отговориха съвсем категорично, че не ме засяга по никакъв начин и даже съм длъжен да не го знам!
...много лошо впечатление ми направиха...

Иначе там бала и 36(мах) и на Бълг. език повечето вадят над 5.50-6.00,тъй че... :roll:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Хммм, сега ще прекъсна малко постовете, отнасящи се до "темите в пликчетата" и "ПУ", за да ви питам нещо...по история :lol: в смисъл да ползвам, че темата е "Подготовката по история" ;)
Таа аз понеже сега преговарям християнизацията (покръстване + създаване на църквата + ученици на Кирил и Методий) и се замислих какви са възможните формулировки( и какво включват). Може да ви се струва малко глупавичък въпроса, ама аз да си питам :)
А що се отнася за темите в пликовете и бля-бля-бля...бе просто учете всичко и ще си решите проблемите :wink:
А за ПУ... аз като пловдивчанка(да подчертая, че много,ама адски много си обичам града) да ви кажа, че ако няма да е филология или право, въобще не си губете времето да кандидатствате. Аз лично няма :) А иначе специално по история по-лесно се изкарва хубава оценка отколкото в СУ.
FOX
От дъжд на вятър

Re: Интересно.

Мнение от FOX »

RecalcitrancE написа:И ХАЙДЕ БЕЗ ЛЪЖИ
Да бе, някой нали трябва да се направят на много компетентни и да подхвърлят какво ли не.
Не казвам, че лъжат, но след предварителния изпит най-накрая разбрах, че всичките тези слухове са си просто и само СЛУХОВЕ. Докато една информация не се потвърди не вярвам, защото само за една седмица излизат по пет слуха коя тема щяла, или нямало да се падне.
Six billion people in the world... Six billion souls.
And sometimes... all you need is ONE !

Изображение
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Fox, прав си за слуховете - всички теми са възможни, ама някои са по-възможни :roll: и т'ва го има нали??

АЙДЕ ВСЕКИ ДА КАЖЕ КОЯ ТЕМА ЩЕ СЕ ПАДНЕ СПОРЕД НЕГО. ДАЙТЕ ДА ЗАЛАГАМЕ ...ЕЙ ТАКА ЗА ИДЕЯТА САМО.ЗА ВСЯКА ТЕМА МОЖЕ ДА ЗАЛОЖИ САМО ПО ЕДИН ЧОВЕК. ТАКА ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ Е ПОЗНАЛ :P :P

аз вече направих моя залог... давайте вие
FOX
От дъжд на вятър

Мнение от FOX »

CasapA написа:Fox, прав си за слуховете - всички теми са възможни, ама някои са по-възможни :roll: и т'ва го има нали??
Не знам вече и аз.

По-добре да направим отделна тема и всеки да си даде предложението там. Ще бъде интересно. Но да няма излишни постове, а в пост само по едно заглавие и толкова. След изпита ще видим кой е познал.
Six billion people in the world... Six billion souls.
And sometimes... all you need is ONE !

Изображение
Аватар
fforza
В началото бе словото

Мнение от fforza »

Ухахах на един пробен ми се падна ВРУ и създаване на Конституцията :)))) Еми имам 5,25! Темата е супер лека!Айде продължавам се.

Който учил учил,време не остана!
Ще влеем квото и да става,щото нямам избор
vixen_
В началото бе словото

Мнение от vixen_ »

някой може ли да ми даде инфо за мин. бал на трето класиране за история задочно? :oops:
vixen_
В началото бе словото

Мнение от vixen_ »

Някой ще бъде ли така добър да ми отговори на въпроса?Моля ви спешно е...
Аватар
valeriq
В началото бе словото

Мнение от valeriq »

vixen_ написа:някой може ли да ми даде инфо за мин. бал на трето класиране за история задочно? :oops:
миналата година е бил 24,75 за момичета и 20,84 за момчета...надявам се да съм помогнала...
vixen_
В началото бе словото

Мнение от vixen_ »

много ти благодаря! :P
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

sunbreeze написа:...Таа аз понеже сега преговарям християнизацията (покръстване + създаване на църквата + ученици на Кирил и Методий) и се замислих какви са възможните формулировки( и какво включват)
аз лично съм писала и по тема "Делото на Кирил и Методий и Златния век на българската култура" - т.е. това включва:
  1. в увода - покръстване на Б-я
  2. извори за покръстване, К. и М., Симеон (само за културата)
  3. основни разлики между догматиката на Рим и К-пол
  4. делото на Кирил и Методий (малко по-накратко)
  5. делото на Климент и Наум в България
  6. Симеон и Златния век, без военните глупости
някой от другите варианти са да дадат само покръстване, само К. и М., или само Симеон и златния век...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

аз лично съм писала и по тема "Делото на Кирил и Методий и Златния век на българската култура" - т.е. това включва:
Интересна формулировка, дано не се падне така... :?

Аз пък съм писал по формулировката "Борис - покръстване + Кирил и Методий" и последното, което си споменала - Симеон и златния век.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”