Какво да уча - съвети?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
TomSawyer
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: кандидат-студент

Re: Какво да уча - съвети?

Мнение от TomSawyer »

Как мислите Публична администрация добра опция ли е ?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

yolinaA написа:Дойде моментът, в който сериозно се замисляме под какъв ред да подредим специалностите.
Ако някой може да сподели мнение за Социални дейности и Връзки с обществеността. Коя предполага по-голяма реализация?
ВО :)
jenesais написа:И на мен ми се прииска да помоля за съвет относно подредбата на специалностите..
По принцип съм се насочила към право, но засега балът ми не стига (5.25 литература, 4.75 история на предварителните). На редовен пак ще се ходи, но все пак да наслагам някакви резервни варианти при подреждането на специалности. Балканистиката и славянската филология ми се струват много интересни - най-вече заради езиците. Някакви съвети/мнения относно това струват ли си наистина, има ли реализация - понеже съм останала с впечатлението, че са по-непопулярни като избор.
Пишеш Право на първо място, ако си момче тази оценка може би ще ти стигне за Политология :) По-добрият вариант е това пред Славянската филология ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Да ви е дупе яко ако се доверявате на съветите на другите за образованието си. Само споменавам...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Може ли някой да даде повече "вътрешна информация" за специалността Информационни системи. Интересуват ме конкретни неща - какво е нивото на преподаване на математиката и на специализираните курсове за специалността ( лесно ли е, трудно ли е и т.н.), може ли да се взимат същите избираеми дисциплини като другите информатични специалности, каква е съпоставката с другите специалности от ФМИ ( говоря за тези, свързани с програмиране ) като ниво на знания ?
Аватар
pepSyta
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: първи

Мнение от pepSyta »

Може би тук не е мястото, но все пак искам да попитам някой знае ли какви теми за съчинение са се падали на изпитите по руски език през последните години?Ще ви бъда благодарна, ако публикувате нещо, понеже търсих, търсих, но не се увенчах с успех :(((
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

cReoLiN написа:Може ли някой да даде повече "вътрешна информация" за специалността Информационни системи. Интересуват ме конкретни неща - какво е нивото на преподаване на математиката и на специализираните курсове за специалността ( лесно ли е, трудно ли е и т.н.), може ли да се взимат същите избираеми дисциплини като другите информатични специалности, каква е съпоставката с другите специалности от ФМИ ( говоря за тези, свързани с програмиране ) като ниво на знания ?
Какво по-точно искаш да учиш? Ако искаш да станеш добър програмист, не ти я препоръвам. Влизаш Компютърни науки и това е. Каквото и да си говорим това е специалността, която все още държи някакво прилично ниво, докато останалите са трагедия! Иначе изборните дисциплини за зимния семестър можеш да ги видиш тук: http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... 1_12_zimen
Общо взето при изборните имаш голямо разнообразие и можеш да запишеш каквото искаш, като така ще можеш да навлезеш по-навътре в областта, в която искаш да се развиваш. Ако гледаме само редовната прогрмата по програмиране няма да научиш НИЩО от университета,ако не си КН. В КН нивото също е доста ниско, но тогава престави си какво е в останалите специалности ;) Ако имаш някакви въпроси може и на ЛС да питаш.. ;)
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Казано по друг начин, гледай да влезеш, пък програмирането ще ти се наложи да го учиш сам.... :D

Докаго ходех на състезания по програмиране, правех доста spoj0 . След това се отказах... и сега ще ми бъдре малко трудно да вляза в старото си темпо. Факт е, че много хора се интересуват от това и го записват (състезателно програвиране) , но малко хора го изкарват до края. Така , че си помисли дали ти трябва за работа, тогава във всяка специалност ще си го научиш, или за нещо повече - тогава вече е по-добре КН, защото "колегите са по-кадърни"
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

С бал 26.51 за "Философия"-редовно предполагам ще ми стигне?
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология

Мнение от yolinaA »

Миналата година за жени е бил 25.23, предполагам, че ще ти стигне. Честито! :)
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

Мерсаж! Дано да е за добро...Успех и на теб!:))))
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
Laxus
В началото бе словото

Мнение от Laxus »

Здравейте !
Тази година не успях да влезна,защото не се бях подготвил за изпит,а матурата ми по история беше слаба 4.26.Не съжалявам,че не влезнах,защото специалностите въобще не ми допадаха,а исках да влезна просто ей така...И сега разполагам с цяла година и се чудя,какво да избера,за да се явя на изпит ? Каква специалност ? Не искам да е от супер елитните Право,Международни отношение и прочие,а някоя която се влиза горе-долу лесно и най-важното да е търсена в България и да има реализация.Бихте ли дали някакви съвети ?
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм

Мнение от stasinka »

Защо са ти съвети за това? Теб нищо ли не те влече? :scratch:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Laxus написа:Здравейте !
Тази година не успях да влезна,защото не се бях подготвил за изпит,а матурата ми по история беше слаба 4.26.Не съжалявам,че не влезнах,защото специалностите въобще не ми допадаха,а исках да влезна просто ей така...И сега разполагам с цяла година и се чудя,какво да избера,за да се явя на изпит ? Каква специалност ? Не искам да е от супер елитните Право,Международни отношение и прочие,а някоя която се влиза горе-долу лесно и най-важното да е търсена в България и да има реализация.Бихте ли дали някакви съвети ?
Съветът ми е да прецениш какво те влече. Ние не може да ти кажем коя специалност е удачна за теб :roll:
Относно влизането лесно - това е много широко понятие. Реализацията дори няма да я коментирам.
Изображение
hepatitora
В началото бе словото
Специалност: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от hepatitora »

Аз мисля нещо с информатика и математика, ама ще видим :D
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Разгледай тук: http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... index_html специалностите и възможностите за реализация.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”