Толерастията като обществена норма

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Boilad
В началото бе словото
Специалност: Да живее истината
Курс: друг

Re: Толерастията като обществена норма

Мнение от Boilad »

За мен индивиди, които са готови да убият за удоволствие или за грабеж, са човекоподобни, а не хора. От какъвто и да е етнос. По селата в поне 90 % от случаите индивидите са от въпросното малцинство.

Така че не се пали толкова. Ако толкова се вълнуваш ела на някоя дискусия да изразиш на живо възмущението си.
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.

Студентите Националисти ще ти обяснят нещата!

bars.ucoz.net
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Каква дискусия?

Какво изобщо има да му дискутираме? Расизмът и нетолерантността не са за дискутиране, те са забранени и точка. Нима има хора дето обсъждат За и Против това да си расист? Или има добри страни и те трябват да се обсъдят? Или расистите в страната си правят сбирки и обсъждат новите тенденции по расова нетърпимост? Също като срещите на хора, които колекционират марки или салфетки....

Нетолерантността и расовите предразсъдъци не са "опция", не са "въпрос на избор" или на "Светоглед" - те са грешна представа за заобикалящия ни свят. И ако не вярвате, че закона го забранява, проверете в историята. Проверете в другите страни. Борбата на чернокожите за граж. права в САЩ, говори ли ви нещо? Апартейда в ЮАР? Защо трябва нашата родина, която УЖ всички толкова обичаме, да минава през такива неща, след като ги има в историята и можем да се поучим от тях и директно да минем на поуката? Не сме по-долу от такива държави, в които тези принципи важат. Нима искате да вървим назад, а не напред? Още повече, че именно нашия народ е бил в обратната роля - на малцинствена група в Османската империя. Ние трябва по-добре от другите да знаем, за какво иде реч.

Нищо ли не сме научили от 500г. робство? Или от втората световна война и нацизма в нея? Или всички родолюбци по правило бягат от часовете по история, когато те не се отнасят за България?

Егаси, все едно обяснявам на малко дете да не бара печката, че ще се опари, а то не ми вярва.... Стегнете се...

Расизмът е форма на дискриминация - забранен е в чл. 6 ал. 2 на нашата конституция. Нетолерантността и расовите предразсъдъци влизат в категорията "свобода на съвестта" от чл. 37 ал. 1 от конституцията, като тяхната манифестация в материалната реалност е ограничена от следващата алинея на същия член. Те са избор.

Ангел
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Kristo написа:Расизмът и нетолерантността не са за дискутиране, те са забранени и точка.
А заплахите за нечий живот, включващи думи като "гяури", както и мачкането на хора по улиците, са позволени?
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

menina.do.mar написа:
Kristo написа:Расизмът и нетолерантността не са за дискутиране, те са забранени и точка.
А заплахите за нечий живот, включващи думи като "гяури", както и мачкането на хора по улиците, са позволени?
И те са забранени, но това не значи, че расизма е позволен. И двете страни са забранени. Но няма по-голяма детинщина от "на тях що дават, хайде и ние да газим закона". Има си съд, има си правителство, има си ако щете - ЕС...

Насилието не е оправдание за насилие.
Агресията не е оправдание за агресия.
Омразата не е оправдание за омраза.

21ви век сме, ако не помните - долу в дясно на екрана ви пише датата, годината...
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Така е Кристо.. гледай в 21 век докъде сме го докарали.. да искаме сигурност в собствената си държава.. е&ати наглостта :idea:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Така е гледай в 21 век докъде сме го докарали.. да искаме сигурност в собствената си държава.. е&ати наглостта :idea:

На мен лично ми е омръзнало да слушам как трябва да си решаваме проблемите по начините на някой друг.. Кристо, остави другите държави да си решават проблемите по техния си начин, както виждаш при нас това не се получава.. причините са доста и сме ги дъвкали, колкото си искаш. Ние сме различни хора, с различно мислене и обичаи - не можем да се правим на американци или англичани или на турци.. Ние сме си българи и трябва да си решаваме проблемите по нашия си начин. Ако някой някъде по света ни се кефи за нещо, то това е защото правим нещо по нашия си начин, а не че копираме тях примерно.. - искрено се надявам, че разбираш за какво ти говоря.

Мненията са слети и редактирани от модератор: Ангел
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

Хората могат да обсъждат каквото си искат, без да се допитват до този или онзи форумен клоун и драскач.

Темата не беше за расизма, но някои от вас акцентираха върху етническите и расови проблеми и извъртяха така, сякаш темата е пусната специално за расизма.

Публикуваните постове затвърждават мнението, че причина за обществения крах у нас са толерастите, изпълнени с ограниченост, нихилизъм и простотия. Такива хора само вредят на родината. Единствените им аргументи са "ти си расист" , "ти си хейтър" , "ти не си толерантен" . Наистина няма какво да се дискутира с такива хора.

Българите в османската империя са били производителна общност, изхранваща се с труда си и винаги стремяща се към просвета и културен напредък. Митът за мултикултурния модел е на път да бъде развенчан като несъстоятелен и пагубен за европейските народи.

Мнението е редактирано от модератор: Ангел
Обидни квалификации на потребители на форума са недопустими и системното употребяване на такива ще бъде санкционирано.
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.

bars.ucoz.net
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

И си въобразявате, че с изолирането/потискането/превръщането "на сапун" на всички от това малцинство, които проявяват признаци на потенциални престъпници и закононарушители ще имате по-голяма сигурност? Ок.

Аз всеки ден пътувам за работа по Цариградско шосе. В рамките на месец се натъкнах на 4 :!: тежки ПТП-та. За никое от тях не беше виновен човек от етническо малцинство. И на мен все още не ми е спокойно, че някой, гордо и гръмко наричащ себе си българин, може да мине през мен както си седя на спирката.
Но не видях някой от вас, патриоти, да се възмути, че допускането на такива явно-не-"безсмъртни" хора е факт и те затрашават животи със същата ефективност (макар и не с ясна умисъл да убиват). Самият повод, от който изхожда темата е красноречив.

В случая (държа да отбележа) - съгласна съм, че има повече от явна проява на толерастия - спрямо хора, които злоупотребяват с власт и/или пари; не и с етническа принадлежност.

"Да заявиш твърда позиция относно циганския терор" е просто крайно некоректно генерализиране и безпочвено обвинение. Най-нормалното е да получите негативна ответна реакция.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

Добре де, на китайски ли трябва да напиша, за да разберете, че темата е за всичко вредно и разяждащо спрямо обществото, не само за циганския терор?? Айде напишете още 300 пъти колко е некоректно да обвиняваме едно почтено, набедено за криминогенно, малцинство! Между другото, много ще ме очароваш ако ми посочиш къде съм писал "на сапун" .

bars.ucoz.net
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Не съм ти слагала тези думи в устата, нито съм се обърнала само, единствено и лично към теб.
Има крайна толерантност спрямо възгледите ти (въпреки несъгласието), както и на хората, които го споделят. Има (основателни) предупреждения да се придържаш към добрия тон и д асе съобразяваш с правилата на форума.
Цитирах конкретно твоите думи от първия пост, защото именно ти си автор на темата и те са определящи за това в какъв контекст започва да тече диалога (доколкото го има). И ги приложих основно с цел да илюстрирам, че такива изрази се набиват на очи и е логично да водят до съответните отговори. Т.е. не виждам причина да се изумяваш и да се възмущаваш на "посрещането".
Това - чисто информативно. Не целя да те обвинявам в каквото и да било - изясни се и давай нататък.
Колкото до "всичко вредно и разяждащо" - би могъл да бъдеш и по-конкретен. Тези понятия без съответните примери само пълнят постовете с голословни нападки насред нищото срещу неизвестно кого и какво (щом не са адресирани само до циганите). Както колегите съфорумци преди мен са споменали вече - не се вижда цел и аргументация.
Разбира се, можем до безкрай да си говорим за вселенските неправди, но както Ангел спомена - давай си по темата. :| (След като решиш каква да бъде тя.)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ние сме си българи и трябва да си решаваме проблемите по нашия си начин.
Нали не казваш, че ше трябва да пием виното от главите на [THE BAD GUYS]?

Не знам за теб, но аз преди да съм българин, съм човек и предпочитам да решавам ВСЯКАКВИ проблеми като човек. "Българския начин" пък на пук на родолюбието винаги се оказва грешен. Напомням ви, че не случайно има термин "българска работа". Не случайно чужденците ни се смеят, пародират и подиграват заради този "наш си начин на живот".

Мога да изброя 20 неща, направени "по нашия си начин" дето са се провалили, като се почне от националния по футбол, та се стигне до приватизацията и евроинтеграцията ни...

... и ТИ казваш, че този начин е идеалния за справянето с наболял проблем, който трябва да се третира деликатно?

Ами ако болшинството българи смята така, с гордо вдигната глава, ще се откажа от гражданството си и ще стана македонец, марсианец, монголец - където ме вземат... стига да ми позволят да живея, мисля и действам като ЧОВЕК...

пс: да ви имам и криворазбрания национализъм....
Аватар
Boilad
В началото бе словото

Мнение от Boilad »

inc написа: Има крайна толерантност спрямо възгледите ти (въпреки несъгласието), както и на хората, които го споделят. [/u])
. Какво значи крайна толерантност, госпожице? Че не сте сигнализирали в полицията, прокуратурата, ООН и пр. каква страшна тема се пуска във форума ли? Тема, която засяга всички, но вие предпочитате да се заяждате за глупости.

Защо само 2-3 човека от форума искат да помислят накъде отива България и защо обществото ни гние?
За вас явно е по-важно да философствате дали автора е расист, фашист или терорист. И какви са възгледите ми, към които имало "крайна толерантност" ? Национализъм? Ако за вас националист е мръсна дума, би трябвало да се срамувате. Но за да се срамува човек, трябва да има и морал.

В първия пост просто дадох примар за извратена толерантност с циганския терор. Оттам нататък всеки би следвало да посочи примери за толерастия, каквито се сеща. Вместо това обаче пуснахте цял чувал с постове, в които се "безпокоите" да не се преминели границите на добрия тон.
inc написа: "Да заявиш твърда позиция относно циганския терор" е просто крайно некоректно генерализиране и безпочвено обвинение. Най-нормалното е да получите негативна ответна реакция.

А мека позиция ли трябва да заявим? Аз не знам хора и общности без твърда позиция някога нещо да са постигали и да са променяли към по-добро.

Искате друг пример за толерастия - общината позволява 4 поредни гей-парада. Как въздейства подобна гледка на децата? Внушава им толерантност ли? Не. Развращава оформящата им се психика. Един гей-парад по никакъв начин не е проява на равноправие, по-скоро е проява на нагло натякване на т.нар. "содомия" .

bars.ucoz.net
Аватар
Illuminati
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно Инженерство
Курс: втори

Мнение от Illuminati »

menina.do.mar написа:... закони, съществуващи само на хартия.
А ти като имаш законови проблеми с някого защо не се обърнеш към съда?

Мнението е редактирано от модератор: Ангел
Не бре, как ще се влиза с тройка в СУ... няма такова нещо :roll:
Facebook
Софтуерно Инженерство - 3 курс
4 year is loading... but high chance of throwing an exception
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

Illuminati написа:А ти като имаш законови проблеми с някого защо не се обърнеш към съда?
Аз лично нямам законови проблеми с никого.
Но вие трябва да сте слепи, че да не виждате до каква степен циганският паразитизъм се е разпрострял.
И не разбирам защо всеки, който дръзне да признае този (очеваден) факт, тутакси бива обвиняван, че е расист (което не е релевантно, тъй като те са от нашата раса), последовател на Хитлер и т.н.
Аз искам просто справедливост и сигурност за българите. Каквито, по дяволите, отдавна няма.
На циганите да се спрат всякакви социални придобивки, ако децата им не ходят редовно на училище. Започват да работят, а не да лежат от кълка на кълка и да опяват: "Не ни дават". На циганските барони да се провери произходът на богатството им, да се разследва дали са данъчно изрядни и при несъответствия - съд.
Това е. И, както забелязвате, никъде не съм споменала нищо за сапун, веро или омекотител.
Последно промяна от menina.do.mar на 09 Окт 2011, 11:59, променено общо 2 пъти.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”