Право - всички курсове 2
Модератор: MidwinterSun
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Re: Право - всички курсове 2
Проф. Кискинов се е заел с нова инициатива-изграждане на самостоятелно пространство на всяка група в сайта на ЮФ-социални мрежи.Вариантът вече е разработен експериментално за една група и професорът желае да получи по-широк кръг от мнения и предложения за развитието на услугата и нейното превръщане в работещо и полезно нововъведение.Дискусията ще се осъществи на предвиденото за това място в този най-нов раздел на страницата на факултета.
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
аз днес попаднах на въпросния линк, но мислех, че е нещо необмислено или поне недовършено, защото няма нищо конкретно. идеята е хубава, дано се получат нещата 
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Едно не може да му се отрече на Кискинов - инициативен е. Ще видим какво ще излезе от цялата работа, де. Все пак студентите не чакат на сайта на факултета да им въведе някаква система за комуникация, имат си групи във фейсбук, в скайп, мейл групи и си комуникират помежду си. Идеята ще трябва да се реализира доста добре, за да измести останалата онлайн комуникация, заела челните места.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
Смятам, че за задочниците ще е изключително полезно, защото няма толкова много фейсбук групи, в които да се разпространява важната информация за тях. Просто няма кой да се занимава задълбочено. Което ме подсеща да попирам - кога се очаква да бъдат известни датите на изпитите за задочниците първи курс зимната сесия? Също така, как стои въпросът с изпит, който трябва да се вземе заедно с редовното. В смисъл последният ден на очните е бил и изпитът по "Език и право" и естествено не всички са се явили тогава. Явяването с индивидуален протокол ли става (дисциплината е изпираема) или трябва предварително да се обадим в отдел "Студенти" да ни добавят в редовния протокол?
И още нещо. Има ли изглед това СУСИ нещо да проработи? Кога ще качат информацията там за възможностите за изборни дисциплини? Въобще за горните курсове върши ли работа?
От всички въпроси, които ми изникнаха, наистина ще бъде хубаво тази социална мрежа на сайта на ЮФ да работи качествено. Дано се случи скоро!
И още нещо. Има ли изглед това СУСИ нещо да проработи? Кога ще качат информацията там за възможностите за изборни дисциплини? Въобще за горните курсове върши ли работа?
От всички въпроси, които ми изникнаха, наистина ще бъде хубаво тази социална мрежа на сайта на ЮФ да работи качествено. Дано се случи скоро!
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
-
missmary
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: трети
Колеги, здравейте! Питах и на друго място във форума, но там явно никой не влиза. Понеже сега се присъединявам тук, може ли някой да ме ориентира - има ли отделни дискусии на различните курсове право задочно обучение? По-точно колегите, които сегашната учебна година - 2011-2012 са трети курс задочно.
Понеже в единствения ден, в който можах да отида на лекции по Вещно право такива не се състояха, интересува ме преподавателят каза ли нещо за актуален конспект, евентуално има ли въпроси, които да отпадат и такива неща. От канцеларията ми дадоха конспект от 1992г., в който има теми, които хич не знам откъде да чета, не намирам в учебника, а други - като тази за книги и начини на вписване - не е ясно по коя уредба се разглежда. Много благодаря!
Понеже в единствения ден, в който можах да отида на лекции по Вещно право такива не се състояха, интересува ме преподавателят каза ли нещо за актуален конспект, евентуално има ли въпроси, които да отпадат и такива неща. От канцеларията ми дадоха конспект от 1992г., в който има теми, които хич не знам откъде да чета, не намирам в учебника, а други - като тази за книги и начини на вписване - не е ясно по коя уредба се разглежда. Много благодаря!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тъй като задочниците сте малко на брой и на активност и едвам пълните една тема за цялата специалност, няма смисъл да има отделни теми за отделните курсове - дори темите на редовните студенти често са неактивни, какво остава за задочните.
Относно питането ти - след като от канцеларията са ти дали конспекта, значи това е актуалният конспект. Да, стар е. И това се случва. А не знаеш откъде да си четеш темите, защото за целта трябва да си направиш труда да погледнеш ЛТ
-> http://www.legaltheory-forums.org/phpBB ... =77&t=1279 Сайтът и форумът към него са толкова известни сред студентите, че направо се чудя как не си разбрала за него.
Относно питането ти - след като от канцеларията са ти дали конспекта, значи това е актуалният конспект. Да, стар е. И това се случва. А не знаеш откъде да си четеш темите, защото за целта трябва да си направиш труда да погледнеш ЛТ
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
missmary
- В началото бе словото
Супер! Много ти благодаря, поне да не търся нещо несъществуващо из форума. Знам, че колегите имат е-мейл група, в която една девой пое ангажимент да ме запише, но така и не го направи.
За ЛТ знам, много е полезен, наистина, но някои разработки са доста стари, а законодателството променено. Специално тази тема не бях намерила. Много ти благодаря отново!
За ЛТ знам, много е полезен, наистина, но някои разработки са доста стари, а законодателството променено. Специално тази тема не бях намерила. Много ти благодаря отново!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Законодателството е старо не само по ЛТ, а и по много от учебниците. По вещно не знам да има актуален учебник, освен може би този на Боянов, но аз съм учила по Венедиков и не знам коя година е последното издание на Боянов. Идеята ми е, че на всички ни се налага да сравняваме написаното в книгите с актуалната нормативна уредба. Но пак е полезно да разполага човек с формулирани теоретичните постулати.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Ще има нов конспект по Вещно право от тази година и всички още тръпнем в очакване, така че актуален конспект към момента няма откъде да намериш.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сарафов си прави нововъведенията значи, а? Ще видим какво ще излезе от цялата тази работа...

-
missmary
- В началото бе словото
Сигурна бях! От 1992г. има абсолютно неактуални теми, в същото време липсват съществени неща, които фактически съществуват, има законодателство за тях, а конспекта не ги обхваща. Поне каза ли кога би следвало да е готов и да го има в канцеларията?
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Ами всъщност новият курс се разработва и ще се осъществява от проф. Русчев и д-р Сарафов и има крайна цел изграждане на "преторианска гвардия по вещно право"...MidwinterSun написа:Сарафов си прави нововъведенията значи, а? Ще видим какво ще излезе от цялата тази работа...
Иначе професорът каза за учебниците: препоръча на първо място "Владение" на проф. Таджер, после каза учебникът на Боянов, който той явно не харесва И каза, Че не е достатъчен. Spomena i Венедиков, който струва ми се предпочита... Така или иначе най-важен източник ще са лекциите, статиите на преподавателите и пр. Припомнете си лекциите по ГП - Обща част на проф. Русчев, защото, той няма да повтаря изказаните си през миналата година тези.
гл. ас. Орсов каза за учебниците, че няма значение кое ще четем.
Аз лично за сега ще заложа на Венедиков + Таджер + лекции и евентуално статии. Боянов - обмислям но не знам дали е разумно.
В името на потока! Втория!
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
ЮФ на УНССiodine написа: Боянов - обмислям но не знам дали е разумно.
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Венедиков е супер. Старичък, вярно, но човек като си нанесе корекциите върху материала, всичко става на 6. Чете се почти като художествена литература. Направо ми се иска да бях се родила 50 години по-рано и тогава да бях влязла да уча в уни, на стария, по-нормален, разбираем, не елитарен и префърцунен изказ.

- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
- Курс: първи
Здравейте!
Аз съм задочно 3ти курс. ВП ни е при гл.ас. д-р Павел Сарафов. Той е измислил изцяло нов конспект по дисциплината - 42 въпроса. На конспекта си пише, че е от 2011г. За нас отпаднаха следните въпроси: 4, 5, 34, 38, 39. Каза ни да се готвим от учебника на Георги Боянов, тъй като за момента е най-новият на пазара (от 2009г.). Но да се внимава много за грешките в учебника - такива има един куп.
Препоръча ни също помагалото по ВП на Методи Марков - то си е най-най- актуално, едва този месец излиза от издателството.
Иначе учебниците на Венедиков и академик Василев са допълнителна литература.
Макар че според мен Венедиков си е основен учебник и ще си чета и него
П.С. който се интересува от конспекта, ще гледам днес да го сканирам и да ви го пратя. Така че, ако го искате дайте ми скайп/поща на лични и ще ви го пратя
Аз съм задочно 3ти курс. ВП ни е при гл.ас. д-р Павел Сарафов. Той е измислил изцяло нов конспект по дисциплината - 42 въпроса. На конспекта си пише, че е от 2011г. За нас отпаднаха следните въпроси: 4, 5, 34, 38, 39. Каза ни да се готвим от учебника на Георги Боянов, тъй като за момента е най-новият на пазара (от 2009г.). Но да се внимава много за грешките в учебника - такива има един куп.
Препоръча ни също помагалото по ВП на Методи Марков - то си е най-най- актуално, едва този месец излиза от издателството.
Иначе учебниците на Венедиков и академик Василев са допълнителна литература.
Макар че според мен Венедиков си е основен учебник и ще си чета и него
П.С. който се интересува от конспекта, ще гледам днес да го сканирам и да ви го пратя. Така че, ако го искате дайте ми скайп/поща на лични и ще ви го пратя
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.