Световен шампион 2006

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Франция Каквото и да кажа за този отбор ще е малко. Забравените, отписаните, големите малки... Това е един тим, който всеки преди световното смяташе за изхабен и за слаб. След първите два мача Франция имаше само 2 точки и всеки тотално ги отписа от всякакви сметки. Ето какво стана обаче - Франция се надигна от пепелта, отстрани силния испански тим и свали на земята прехвалените бразилци. Франция спокойно може да си стане световен шампион с тези застаряващи звезди, на това е пак казвам Франция си е Франция!!!

Бразилия Още след групите аз казах: Бразилия тази година е един посредствен отбор с много малко качества. Моите приятели ми се изсмяха. Почнаха оправдания от типа - те си пестят силите, те още не са се разиграли и тн. Е, ето че видяхме що за отбор са. Така и не се разиграха. Очевидно, слабите им игри до тук не са били от пестене на сили, а просто от безсилие. Абсолютни слабаци се оказаха, колкото и смешно да звучи това за бразилци. За цял мач имат само 1 удар във вратата на Бартез. Това определено не беше Бразилия. И вина за това според мен има треньора!!!

Италия Напълно заслужено, с пестеливата си и защитна игра, италианците си стигнаха полуфинал, но си мисля, че реално са дотук. Макар, че ще съм за тях срещу немците, ми се струва, че нямат сили да отстранят домакините. Но в такива мачове голяма роля играе и късметът, така че, нищо не се знае. Бих цитирал Пилота, където каза, че италианците вкарват ранен гол, окопават се и мача завършва 1-0 за тях...

Германия Това определено се очерта като големият фаворит. Преди световното ги мислех за слаб отбор. Опровергаха ме! Но, няма какво да се лъжем, че не блестят с нещо кой знае какво. Просто огромен бонус е домакинството им, желанието и хъса им за игра. Неможе да се отрече и колективът, който е оформил Юрген Клинсман. По мое мнение Германия ще играе финал и най-вероятно ще вземе титлата...

Португалия С една дума бих ги определил така - ИЗНЕНАДАТА! Този отбор откровено ми беше антипатичен и с риск някой хора да ме сметнат за фурнаджийска лопата, ще кажа, че в момента португалците ме кефят яко. Спечелиха симпатиите ми още след мача с Холандия, а след днес направо им станах фен. Казвате, че са цигани, че са тарикати, че прилагат мръсни номера. Замислете се - всеки един отбор го прави. Португалия играе със страхотен хъс и съм убеден, че този отбор може да постигне МНОГО. На европейското не успяха, но сега няма да се учудя да вземат титлата. Мачът Португалия - Франция едва ли може да бъде прогнозиран с твърд знак. Всичко е чист късмет, защото според мен трите знака за мача са с по 33,3% вероятност.

Англия Да ме извиняват феновете на този отбор, ама и това им е много на англичаните. Добре, че справедливостта възтържествува и не продължиха на полуфинал, защото щеше да е смешно. Просто са един посредствен отбор от манекени, които се мислят за големи звезди, печелят големите пари, а реално са нищо! Цялата игра на английският национален отбор се оповава на едни голи центрирания към Крауч или който и да е. При излизането на Бекъм даже и центриранията не вървят. Рууни разочарова. Очаквах поне той да се докаже.

Украйна Няма какво много да се пише за тях. С баща ми се хванахме на бас за точен резултат на мача и аз бях казал 3-0 за Италия срещу тях. Спечелих. Беше ясно. Украйна са слаб отбор. Привидно равностойни, изпуснаха положения, но това е големият отбор - от 3 възможности, три гола за Италия. По мое мнение Украйна заслужаваха да изпаднат още в групите. С чиста съвест на сърцето казвам, че България е не по-слаб отбор от тях.

Аржентина Накрая да се спра на този тим. За жалост отпаднаха твърде нелепо и болезнено. Симпатизирах им доста, но това е футболът. Загубата им се дължи на няколко основни фактора:
1. На първо място поставям необяснимите треньорски гафове. Вади си най-добрите нападатели и пуска дефанзивни играчи. На всичкото отгоре, не пуска изобщо Лео Месси, най-големия талант на аржентинския футбол в момента. Нормално е Пекерман да запази резултата, но той го направи очевадно нескопосано. При дузпите късметът помогна на домакините.
2. Определено публиката се оказа 13-тият играч за домакините, колкото и клиширано да звучи.
3. Не на последно място поставям и съдийският фактор, който много тънко и едва забележимо за обикновения зрител подпираше Германия. Вместо да отсъди дузпа накрая, той показа жълт картон за симулация на Креспо.

Това е моето мнение за представянето на големите отбори на това световно. Може и да не се съгласите с него.
Да живее отбора на Форум СУ
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

PORTUGAAAAAAAAAL!!!!!!!! :wav: :hello1: :hello1: :hello1:
Това е, което мога да кажа аз по въпроса за шампиона на това световно първенство. Европейската купа им се изплъзна, тази няма да я дадат :P
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Германия-Италия

Италия.голямата загадка за мен си остава Марчело Липи-доказан спец,който не съумява да сплоти колектив.Защо държи Пипо Индзаги на пейката,сменя всеки мач Лука Тони и налага безспир иначе повратливия Джилардино.Ходовете му с течение на мача са доста объркани и се опасявам,че може да стане случая с Аржентина,които за мен отпаднаха главно заради треньорски грешки(изважда Рикелме и Креспо,не пуска Меси).Факт е,че Италия не играе зрелищен футбол,но питам кой ли играе изобщо?

Германия.Фрингс наказан.Немците не блестят,победими са,с добър треньор.Имат 13-и играч,хубав колектив.Всяко хубаво нещо си има своя край,иска ми се Италия да го сложи.

Пак се замислям за дузпи и се чудя кой ще се справи по-добре Леман или Буфон,Тоти или Балак,Пирло или Подолски..
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Rysef написа:Пак се замислям за дузпи и се чудя кой ще се справи по-добре Леман или Буфон,Тоти или Балак,Пирло или Подолски..
според мен германците - не само защото по принцип ги харесвам, просто мисля 4е на дузпи са по-добри, просто са железни...

ина4е - и мен португалия ме кефи, със сигурност пове4е от франция и италия, ще се радвам да стигнат до финал, винаги се радвам когато някоя малка държава успее да се набута и вреди сред "великите сили", независимо в какъв аспект :wink: :lol: 8)... за съжаление си мисля, 4е едва ли 6те ги пуснат да стигнат много по-дале4, а титлата - абсурд да им я дадат, убедена съм, 4е по всякакъв на4ин ще опитат да ги прецакат :? :(...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Аз искам на финала да играят Италия и Португалия !
Като птичка в небесата :)
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Мнение от Angelina_Jolie »

sientelo написа:Аз искам на финала да играят Италия и Португалия !
и аз така искам, и Италия да станат шампиони, ама няма да стане! Германците са шампиони, то тва ще стане практика като гледам - домакините да печелят... Не играят слабо, нищо против тях нямам, ама някакси не са за световни шампиони.. не знам защо!
Финала мисля че ще е Германия - Франция и.. ако наистина е така, то тогава искрено ще се надявам Германия да бият, щото мразя тъпите французи!!!! :evil:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

ИТАЛИЯ!!!!! ИТАЛИЯ!!!!!!!! Само колегата да свири коректно и честно! :evil:
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Rysef написа:Имат 13-и играч
DobreFF написа:Определено публиката се оказа 13-тият играч за домакините
Хора, кротнете се! А кой е 12-ият? :)
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Съдията, може би :lol:
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Естествено че е съдията!!!
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

2 гола за 2 мин .. е какво говорим изобщо :shock: ИТАЛИЯ !!!!!
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Иеееееееееееееееееееееееееееееееееее
Toto-I will remember
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Италия! Але,але! Айде...малко остана! Искам ги световни шампиони!
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Дано дано!! Аз ся щях да получа удар, пък ако станат световни шампиони.... хаххаха :) тва ше е уникално нещо напрао!!!!!! :D
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Пък аз тъкмо си бях заспал пред телевизора и ме събудиха с два гола, тц тц :shock: ... А си бях навил часовника за дузпите :lol: Снощи проблемът на Германия беше в трагичното нападение, ама то така става като разчиташ на полски манекенки да ти вкарват головете. Срещу Коста Рика минава, ама иначе... хъхъхъ :twisted:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”