Толерастията като обществена норма
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Толерастията като обществена норма
Не, колега. Етническите въпроси попадат извън обсега на така формулираното заглавие на темата, следователно са ирелевантни за нея. Темата е за толерантността. В обема й попадат въпроси за толерантността към: политици, социални явления, проявления на футболни запалянковци, полицейско насилие, университетска, държавна и прочее администрации, компетентността на магистрати, външната политика на нашата и чужди държави, банковата система, съвременната българска поезия и проза и какво ли още не.
Отклоненията от темата са нежелателни по принцип и пак по принцип се премахват.
Отклоненията от темата са нежелателни по принцип и пак по принцип се премахват.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- Boilad
- В началото бе словото
- Специалност: Да живее истината
- Курс: друг
Първо - темата е за толерастията, което е извратена толерантност. Второ - етническите въпроси са основна част от темата, по принцип. Когато хората чуят "толерантност" , в повечето случаи се сещат за етнически въпроси, така че е нормално да има такива коментари. Нека уважаемите читатели сами определят какви асоциации предизвикват гореспоменатите словосъчетания, без нашата веща помощ, и евентуално да им посочим кривините.
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.
Студентите Националисти ще ти обяснят нещата!
bars.ucoz.net
Студентите Националисти ще ти обяснят нещата!
bars.ucoz.net
Последното спасение на някой който нищо е може да каже по темата .. Хитлерfluffy cloud написа:Не, обществото се напълни с ограничени и озлобени хора, които тотално не могат да погледнат по-далеч от носа си и да добият цялостна представа за случващото се около тях. И изобщо, стига простотии. Толерантността ни тук към такива хора е доста ниска, така че си търси местенце другаде за болните си идеи. Виж в нета, може да намериш някой форум на последователите на Хитлер. Там ще ти се зарадватBoilad написа:Просто обществото се напълни с толерасти, каквато е темата. Като страдат от зулумите, всички псуват, ама не могат на един келяв протест да отидат, камо ли да бранят земята си организирано..
Престанете да бъдете крайно неебателни, а вземете да свършите нещо конструктивно.. Хитлер..
Обществото се напълни с дезорганизирани, неперспективни, немислещи за утрешния ден, мързеланчо-мрънкалници, които искат всичко на готово, и когато трябва да се направи нещо, те плачкат, че някой друг не го е свършил.
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
О, имам да кажа много по темата, но не мисля, че има кой да го чуе. Омразата не признава разумни аргументи.
Boliad, не съм говорител на форума, ти обобщаваш, че хората са прекалено толерантни и не смеят да изразят на глас позицията си, аз ти показвам, че не си прав. Съвсем явно и неприкрито ти казвам, че липсата на агресия, не е липса на отношение към проблема. И определено не бих проявявала толерантност към откритото насаждане на омраза в тази и предишната ти тема. Но пък не зависи от мен, така че продължавай да си "хейтиш" на воля.
Boliad, не съм говорител на форума, ти обобщаваш, че хората са прекалено толерантни и не смеят да изразят на глас позицията си, аз ти показвам, че не си прав. Съвсем явно и неприкрито ти казвам, че липсата на агресия, не е липса на отношение към проблема. И определено не бих проявявала толерантност към откритото насаждане на омраза в тази и предишната ти тема. Но пък не зависи от мен, така че продължавай да си "хейтиш" на воля.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Illuminati
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно Инженерство
- Курс: втори
Виж сега, горе това със съседа дето не ми дава да пускам силна музика, беше ирония. Ама ти представи аргумент. Силната музика пречи и е нормално да не бъде толерирана. Разликата между музиката и етническия проблем, е че дали да пусна силна музика е Мой избор и аз нося цялата отговорност от него. Това, за което ти говориш, е че обвиняваш хората, за тяхната етническа принадлежност. Причината такова нещо да се счита за дискриминация и да не се допуска, е в състава на нейното определение:Boilad написа:Аха, значи не може да се дискутират етнически въпроси. Досега това се извърташе като : "не се допускат коментари, насаждащи идеи за расова дискриминация, подбу..." и т.н. Сега научаваме, че вече не може да се повдигат "етнически въпроси" .
Интересно вие към кое общество се числите, след като в България цяла седмица тема номер едно беше именно етническия проблем, който тепърва ще се задълбочава, до намиране на адекватно решение. Студентите би трябвало да са сред хората, които са в най-голяма степен ангажирани с обществените проблеми, а вие внушавате точно обратното.
Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества. Източник: Уикипедия
Личните качества са 3 групи - такива, които са непроменяеми, определени от твоето раждане, на които ти нямаш право на избор. Такива, определени от твойте разбирания и начин на мислене за себе си. И такива върху, които нямаш директен контрол (като социално състояние). Ти дискриминраш по етнос, което е в първата категория. Тоест нещо, което никой не си избира със самото си раждане е виновен и трябва да бъде наказан. Това не звучи правилно.
Премахването на толерастията, не трябва да създава дискриминация. Премахването на толерастията, трябва да премахне дискриминацията, тоест да накара съдебната и изпълнителна власт и министерството на вътрешените работи да върши нормално работата, независимо за коя етническа група става въпрос. В момента в гореизброените институции има дискриминация (облагодетелстваща циганите, което отново е правене на разлика). Няма нужда нещо подобно (но с обратен знак) да се пренася в обществото. Отново казвам насоката ти е грешна. Грешката в България е на ниво институция, а не на ниво етнос.
Аз тук не защитавам никого, просто искам справедливост за всички. Това, което ти казваш, че трябва да се направи е една несправедливост и като оправдание ползваш името на България, което е обидно и, ако е публично, е наказуемо. Хората ти казваш, че не виждаш по-далеч от носа си, защото поставяш проблем, не поставяш крайни цели, не даваш аргументи, че това, към което подтикваш, ще доведе до (в момента липсващите) крайни цели, не проследяваш източника на проблема и реално само си дрънкаш празни приказки и подтикваш към насилие и дискриминация.
Не бре, как ще се влиза с тройка в СУ... няма такова нещо
Facebook
Софтуерно Инженерство - 3 курс
4 year is loading... but high chance of throwing an exception
Софтуерно Инженерство - 3 курс
4 year is loading... but high chance of throwing an exception
Хубаво определение за дискриминация.. а какво ще кажеш за .. законите са равни за всички ? Или бразилците могат да са по-равни от други.. 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Само не намесвайте законите в подобна тема...
ВСЕКИ закон се прави с някаква цел, но много рядко целта е да се харесва на ВСИЧКИ. Някои закони се правят за дадени хора, други за групи хора (най-често професии, демек) или обществени прослойки...
Но няма закон, който да е от полза на всички, винаги ще има некви ощетени...
ВСЕКИ закон се прави с някаква цел, но много рядко целта е да се харесва на ВСИЧКИ. Някои закони се правят за дадени хора, други за групи хора (най-често професии, демек) или обществени прослойки...
Но няма закон, който да е от полза на всички, винаги ще има некви ощетени...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Това е ясно бе Кристо.. Но все си мисля, че законите трябва да бъдат такива, че да служат в интерес на народа - мнозинството поне.. нали така ? 
Сбърканата изпълнителна власт и съдебна система, не означават грешни закони.
Авторът на темата пропуска факта, че именно толерантността и уважението, което имат модераторите тук към чуждото мнение, са причината той и фашистките му *принципи* да не са баннати все още.
Авторът на темата пропуска факта, че именно толерантността и уважението, което имат модераторите тук към чуждото мнение, са причината той и фашистките му *принципи* да не са баннати все още.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Мила написа:Сбърканата изпълнителна власт и съдебна система, не означават грешни закони.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Смятам, че проблемът не е в толерантността на хората, а в сбъркания начин, по който се случва всичко в България. И че това не се решава с протести и омраза, а с образование, възпитание и да, толерантност. Когато покажеш на един човек, че е способен на повече, той се амбицира да постигне това повече. Когато се държиш с него като с диво животно, той се принизява до най-долните си животински инстинкти.
Мнението е редактирано от модератор: Ангел
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER:
п.п. Големи и грамотни хора сме. На някои местта по света щяха да осъдят човека заради постовете му. Никого не съм наказала, никого не съм баннала. Тези решения се взимат колективно.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Надявам се осъзнаваш, че правотата и истината на този така поставен от теб "закон" е някъде 50 на 50Мила написа: И че това не се решава с протести и омраза, а с образование, възпитание и да, толерантност. Когато покажеш на един човек, че е способен на повече, той се амбицира да постигне това повече. Когато се държиш с него като с диво животно, той се принизява до най-долните си животински инстинкти.
Естествено. Не съм чак такъв оптимист, за съжаление.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Не подкрепям тезата на Boilad, но до момента не съм забелязал изрази, поради които да се затвори темата или някой да бъде баннат.
Вместо да си губите времето, заплашвайки го прочувствено, аргуметирайте се зад вижданията си, както направи примерно Illuminati.
Вместо да си губите времето, заплашвайки го прочувствено, аргуметирайте се зад вижданията си, както направи примерно Illuminati.
Е именно де.. в България с посочените от теб средства не се получава.. особено проблемен е толеранса. Не можете да ме убедите, че на съответното малцинство, чието име пропускам .. не са били предложени достатъчно възможности и условия за интеграция - напротив даже се получили доста повече от това, което им се полага и това, което държавата е способна да издържи... И ВЪПРЕКИ всичките тези усилия, въпросното малцинство отказва да направи каквато и да е корекция по отношение на своето поведение и мироглед. Все пак недейте да забравяте, че не само по нашите географски ширини се опитахме да ги интегрираме. Някой да ми посочи едно място на света, където те са интегрирани примерни граждани?Мила написа:Естествено. Не съм чак такъв оптимист, за съжаление.
Извинявайте ама след толкова отстъпки.. вярно ние сме търпелив народ, но всичко си има край..