Благодаря, mazda, за успокоителните думи! Бързам да отбележа, че в момента mazda е запознат с "тези" неща доста по-добре от мен.
Luvitzata написа: ... и от вътре долиташе доста плашещ звук, като от нещо което ей сегичка ще избухне... да ви кажа, бях сама в коридора и не се замислих, а доста забързах да се отдалеча

...
Опитвам се да си Ви представя

и примирам от смях. Не, в никакъв случай не се подигравам. Става ми смешно, защото съм наблюдавал такова поведение у други хора и най-вече ... у мен самия. Аз също доста се страхувах от някои упражненията по атомна и ядрена физика в трети курс, и по дозиметрия и лъчезащита по-късно.

Плашело ме е най-много това, че не "виждам", не усещам, какво става. Страхът в случая идва от неизвестността, от неразбирането на нещата, а не от осъзнатите опасност и риск.
Luvitzata написа: ... доста се позамислих и си дадох сметка, че ще е доста... как да го кажа... доста... впечатляващо, ако не дай си боже да стане някой фал в някоя от тези лаборатории...
Във всекидневния живот сериозни инциденти стават непрекъснато при съвсем прозаични, обичайни обстоятелства. Затова никой не може да гарантира, че на това или онова конкретно място те са невъзможни. Важното е, че във факултета Вие сте заобградени от компетентни хора с много голям опит. Апаратурата (учебна) е построена така, че да е максимално безопасна. Задължително се провеждат инструктажи по безопасност. Вие имате възможност да се подготвите предварително за упражненията/експериментите, които предстоят. Правете го.
Между другото, много често силните гърмежи могат да бъдат съвсем безобидни. Разреждането във въздух на кондензатор, в който са натрупани само няколко десетки Джаула енергия, но при високо напрежение, предизвиква такъв трясък, че всичко живо побягва. Иначе е съвсем безобидно, стига да не се намирате между електродите му.
Мен ме е страх много повече, когато минавам покрай Химическия или Биологическия факултет. Не дай боже, ако трябва влизам вътре.