ИЗБЕРИ ДА СПОРТУВАШ

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
bezdushko
В началото бе словото
Специалност: Физика
Курс: втори

Допълнително за кънките с лед

Мнение от bezdushko »

Бих желал да получа допълнително информация по въпроса с кънките на лед като спорт към университета. Спортът фигурира като възможна изборна дисциплина на сайта, но е премахнат от публикувания (и съответно прочетения на откриването на учебната година) списък с възможности. Единствена причина е посочена тук, във форума, като тя е финансова. В личен разговор със старши треньор Цветелина Янкова, посочена като преподавателя, който ще води евентуалните тренировки обаче научих:
  • Университетът трябва да плати само хонорар на преподавателите, без да се заплаща леда. (Кънките са под наем, за сметка на студентите, ако нямат лични)
  • Департаментът по спорт не е нотифицирал по никакъв начин Зимния дворец за възможността да не се възползват от услугите им през 2011/2012 учебна година, съответно следва
  • При гласуването на графика на Зимния дворец вече е освободено място за нас
  • От страна на Зимния дворец се правят опити да се реши проблемът, но през последните няколко дни връзка с департамента не е била осъществена.
  • До колкото разбрах, в понеделник сутринта ст. т. Янкова ще се срещне с представители на департамента и ще се изясни дали тази година ще има възможност за трениране на спорт кънки на лед
Ако проблемът бъде решен в полза на кънкьорите-ентусиасти, то следните детайли ще бъдат в сила:
  • Записване през седмицата между 3ти и 8ми, межу 17.00 и 20.00 часа, в Зимния дворец
  • Тренировките ще се провеждат в понеделник и сряда от 19.30, продължителността е един астрономически час. Възможно е тренировките от сряда да бъдат преместени в четвъртък.
  • Леда е безплатен. Ако нямате лични кънки, ще имате възможност да наемете от гардероба срещу 3лв за сесията.
Връзка със ст. т. Цветелина Янкова може да намерите на сайта на клуб Ice Blade

П.с. И аз все още се надявам кънки да има! :D
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: ИЗБЕРИ ДА СПОРТУВАШ

Мнение от admin.sport »

Записването е по бази от 3 до 7 октомври 2011 г. Онлайн или по телефона не може да се запишете.

Имате много възможности и достатъчно време, за да се запишете. Изборът е труден, особено за първокурсниците, но и местата за някои спортове свършват доста бързо. При срещата с преподавателите по спорт ще научите какви са изискванията за съответния спорт и графикът на възможните занимания, както и кои преподаватели ще водят часовете.

Знаем, че има и други спортове, които бихте желали да практикувате, но за тази учебна година са тези, които виждате в сайта на Департамента по спорт: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... 011_2012_g
enyla
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от enyla »

admin.sport написа:Записването е по бази от 3 до 7 октомври 2011 г. Онлайн или по телефона не може да се запишете.

Имате много възможности и достатъчно време, за да се запишете. Изборът е труден, особено за първокурсниците, но и местата за някои спортове свършват доста бързо.
Изборът не е толкова труден, колкото записването за първокурсниците. Въобще дали ще мога да се запиша на това, което съм избрала. Първо, че тези от провинцията въобще не знаем как изглеждат повечето спортни комплекси и как да стигнем дотам. И дори и да сме свободни в този ден и час, може да не стигнем навреме, тъй като "местата за някои спортове свършват доста бързо". Второ, повечето имаме лекции в часовете, в които се провежда тая "кампания, съобразена със студентите". Много интересно наистина защо за повечето спортове записването става в рамките на два-три часа?

Обяснете защо не може онлайн или по телефона. Ето Ви друга идея, която е добре също да кажете защо не може да се осъществи: защо не можем да се записваме от факултетите направо? И без това на откриването по факултети присъства някакъв представител на департамента, толкова ли не можеше от 3 до 7-ми октомври вместо ние да ходим да се записваме, те да дойдат и да се запишем при тях?!

Явно за някои от студентите спортът е много по-важен, отколкото за тия от департамента! Въобще пълна простотия!
bezdushko
В началото бе словото

Мнение от bezdushko »

Уважаеми admin.sport, не разбирам защо прехвърляте комуникацията ни във формата на e-mail, при условие, че информацията не касае само мен и Вас. Още повече не мисля, че имате право да ми държите сметка за повода за регистрацията ми, като студент на СУ се чувствам добре ддошъл в този форум. Ще се възползвам от същия назиддателен тон, с който вие ми говорехте в получения от вас мейл:

"Не знаем от къде имате тази информация, но тя не отговаря съвсем на истината."
Както явно всички освен Вас са прочели, информацията я имам лично от старши треньор Цветелина Янкова, посочена като хоноруван преподавател на страницата на дисцпилна "кънки на лед".

"За новите спортни дисциплини имаше проведени няколко разговора, но не е имало 100% обещания и колегите са предупредени за това."
Вероятно за това колегите Ви от Зимния дворец са гласували програмата си така, че при все целия им натоварен график с два хокейни отбора, фигурно пързаляне, малки деца и свободни пързалки, да има два дни, в които да тренираме ние.

"Това за осъществяването на контакт, също не отговаря на истината."
Последната работна седмица всеки ден звъня на посочения треньор Янкова, за да я разпитам за новини по въпроса. Липсата на контакт е нейно собствено твърдение, на което малко или много съм склонен да вярвам.

Благодаря за изключително нелюбезното посрещане във форума от администрацията. Не съм тук, за да вдигам скандали, а за да "избистря" за себе си какво мога и какво не мога да запиша.
Аватар
Blue Paradox
В началото бе словото
Специалност: Философия

Мнение от Blue Paradox »

Извинете, бихте ли могли да ми кажете как стоят нещата при тениса - изисквания, облекло и прочее? Доволни ли сте? (за тези, които вече са практикували)
Благодаря предварително. :wink:
Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum.
Cras, cras et semper cras et sic dilabitur aetas.
bezdushko
В началото бе словото

Мнение от bezdushko »

Blue Paradox написа:Извинете, бихте ли могли да ми кажете как стоят нещата при тениса - изисквания, облекло и прочее? Доволни ли сте? (за тези, които вече са практикували)
Кортовете на физическия са хубави и си имат балон. Губиш едно-две занятия, докато го сложат, но пък след това ти е кеф цяла зима. Облекло - каквото си избереш, стига да е спортно (по дънки няма да те пуснат). Ако си имаш ракета, вземи си я, иначе дават там. Ако имаш желание, ще научиш нещо, ако пък вече си напреднал, може да ти намерят партньор и да те сложат на отделен корт. Като цяло си заслужава, но имай на предвид, че местата ще свършат примерно вторник следобед :)
Аватар
Blue Paradox
В началото бе словото

Мнение от Blue Paradox »

bezdushko написа:
Blue Paradox написа:Извинете, бихте ли могли да ми кажете как стоят нещата при тениса - изисквания, облекло и прочее? Доволни ли сте? (за тези, които вече са практикували)
Кортовете на физическия са хубави и си имат балон. Губиш едно-две занятия, докато го сложат, но пък след това ти е кеф цяла зима. Облекло - каквото си избереш, стига да е спортно (по дънки няма да те пуснат). Ако си имаш ракета, вземи си я, иначе дават там. Ако имаш желание, ще научиш нещо, ако пък вече си напреднал, може да ти намерят партньор и да те сложат на отделен корт. Като цяло си заслужава, но имай на предвид, че местата ще свършат примерно вторник следобед :)
Благодаря за бързия отговор! :cheers: За местата ми стана ясно. С един колега ще атакуваме още утре, тъй като той иска спортно катерене. Разбрах че за катеренето, тениса и фитнеса рано-рано се изчерпват местата. Да се надявам да успея. :mrgreen: Имам и още едно питане - кога се провеждат часовете. Защото единствено в петък имам свободно време? :cry:
bezdushko
В началото бе словото

Мнение от bezdushko »

Не знам как мислиш да атакувате заедно, тъй като едното се записва във Физическия, а другото в ректората. За тениса зантия мисля, че има всеки ден (почти съм сигурен, че дупка има само в събота и неделя), до 14:00. Уговаряш се с преподавателя, докато се записваш. :wink:
Аватар
Blue Paradox
В началото бе словото

Мнение от Blue Paradox »

Не съм казала че ще сме на едно място :mrgreen: А просто говорех за бързането.
Иначе благодаря за инфото. :wink:
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от admin.sport »

enyla написа:
admin.sport написа:Записването е по бази от 3 до 7 октомври 2011 г. Онлайн или по телефона не може да се запишете.

Имате много възможности и достатъчно време, за да се запишете. Изборът е труден, особено за първокурсниците, но и местата за някои спортове свършват доста бързо.
Изборът не е толкова труден, колкото записването за първокурсниците. Въобще дали ще мога да се запиша на това, което съм избрала. Първо, че тези от провинцията въобще не знаем как изглеждат повечето спортни комплекси и как да стигнем дотам. И дори и да сме свободни в този ден и час, може да не стигнем навреме, тъй като "местата за някои спортове свършват доста бързо". Второ, повечето имаме лекции в часовете, в които се провежда тая "кампания, съобразена със студентите". Много интересно наистина защо за повечето спортове записването става в рамките на два-три часа?

Обяснете защо не може онлайн или по телефона. Ето Ви друга идея, която е добре също да кажете защо не може да се осъществи: защо не можем да се записваме от факултетите направо? И без това на откриването по факултети присъства някакъв представител на департамента, толкова ли не можеше от 3 до 7-ми октомври вместо ние да ходим да се записваме, те да дойдат и да се запишем при тях?!

Явно за някои от студентите спортът е много по-важен, отколкото за тия от департамента! Въобще пълна простотия!
Тези думи накрая не са много уместни за академичната общност. Може би не сте запозната добре, но... това не е проблема в момента.
Няма нищо притеснително. За всички ще има места. Няма да има студент, който да не спортува щом иска. Действително може да не успее да се запише за най-желания за него спорт, но това е само предположение. Може да се окаже, че въобще няма да имате проблеми с местата. Освен това имате 4 години, в които може да сменяте всяка година спорта.
Още повече чичко Гугъл много помага.
Отдавна искаме да се въведе онлайн записване, но компютърните специалисти в СУ не могат да измислят още такава програма. Работи се по въпроса и се надявам, Вие първокурсници да помогнете и да въведем този вид записване.
Все пак желая успех, но ако много се затрудните, може да се обадите по телефона или да пишете на мейла на Департамента.
Аватар
figure_skate_girl
Пишете, о, братя
Специалност: geografia 1 kurs

Мнение от figure_skate_girl »

stoycheva.veselina написа:И мен ме интересува въпросът за кънките на лед. Трябва ли да имаш собствени? И трябва ли да можеш да караш, или има възможност там да започнеш от нулата и да се научиш? Ако някой има някаква информация, моля да сподели :)
Здравей,аз тренирам фигурно от 14 години!От ансамбъла съм по синхронно пързаляне,утре ще дойда да се запиша за лед!Познавам шефа на зимния няма как да е подписал договор без да дават кънки под наем,споко и да нямаш ще те оредим :bounce:
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Засега дали трябва да имаме кънки като че ли е най-малкият проблем. Под въпроос е дали изобщо ще има кънки към СУ.
А къде/кога ще можем да проверим утре какво е станало последно, за да сме наясно дали да си търсим друг спорт?

И знам, че няма никакво значение, но многомногомногомного ми се иска да се уредят нещата някак.
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
figure_skate_girl
Пишете, о, братя
Специалност: geografia 1 kurs

Мнение от figure_skate_girl »

Never написа:Засега дали трябва да имаме кънки като че ли е най-малкият проблем. Под въпроос е дали изобщо ще има кънки към СУ.
А къде/кога ще можем да проверим утре какво е станало последно, за да сме наясно дали да си търсим друг спорт?

И знам, че няма никакво значение, но многомногомногомного ми се иска да се уредят нещата някак.
Ами от [19:22:12] Hristina: 03 Окт 09:00 - 07 Окт 18:00 е записването за спорт!Аз ще съм още в 08 и 30ч. за да се запиша,има кънки на лед споко :)
bezdushko
В началото бе словото

Мнение от bezdushko »

Never написа:Засега дали трябва да имаме кънки като че ли е най-малкият проблем. Под въпроос е дали изобщо ще има кънки към СУ.

Ще се обадя на треньор Янкова към 10 сутринта и ще я попитам какъв е изхода от събитията. След това сигурно ще публикувам и тук. Ако искаш да те нотифицирам по някакъв друг начин, може да споделиш :) (имам безплатни SMS-и към M-tel).

Относно кънките. Ако има тренировки, не е задължително да сте кънкьори от преди, ще ви научат да карате. Кънки ако си нямате, ще имате възможност да наемете от гардероба срещу 3лв. Всички детайли, за които знам, са публикувани в първия ми пост в темата. Повтарям, ако има кънки на лед.
Аватар
bebeshoncheeе
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bebeshoncheeе »

Аз искам да попитам как точно и къде да се запиша за "мажоретния състав" на СУ, защото видях, че го има към спортовете, но го няма в програмата за записване. Благодаря предварително
Попитали мъдреца: "Как да вляза в душата на любимия човек?" - "През рана." - отвърнал той. -"А ако няма рана?" - "Направи я!" : )
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”