2 курс Право (2011-2012)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Vodolei
От дъжд на вятър

Re: 2 курс Право (2011-2012)

Мнение от Vodolei »

Faith_no_more написа:Защото, може би, колегата е задочно :P
Правилно,колежке. 8) :)
Хайде да драсна няколко реда за новите преподаватели за да сте подготвени(физически и психически). :lol:
Конституционно право-Изклюително интересен предмет,лекциите много ми хареса как ги водеха професорите и асистентите,но за 5 дни 5 преподаватели сменихме(буквално). :lol:
Информационно право-Тук сте само при Кискинов.Като цяло преподавателят ми изглежда готин,но предметът му ми се струва ужасно скучен(с извинение).Дано си променя мнението като почна да му уча за изпита,че иначе и септември ще се гледаме. :lol:
Международно публично право-Преподавателят(Орлин Борисов)е много готин човек,лекциите са лесни,предметът му е приятен...общо взето няма грешка(а ако и не къса много ще е цяло слънце). :lol:
Гражданско прао-Първият семестър сме при Матеева,вторият сме при Русчев,така че сега да кажем нещо и за Матеева. :lol: Като цяло тя е много приятна жена,винаги усмихната,ако закъснееш ще те покани най-учтиво да седнеш.Обаче имам чувството,че при тази жена ако не знаеш наизуст Конституцията,ЗЗД,ЗНА,ГПК,Търговския закон и Семейния кодекс просто забрави да минеш. :lol: Имам чувстовото,че през половината време обясняваше как ако не знаем нещо ще ни скъса. :shock: Или да ви цитирам една нейна фраза,която много добре обяснява думите ми-"Аз винаги вярвам,че на студентът трябва да му се даде втори шанс да си донаучи,затова повечето от вас ви оставям за септемврийската сесия". :lol:
Административно право-Тук бяхме при един мъж,като не знам дали това е професорът,който ще ни изпитва,но ми се видя приятен човек,а лекциите изглеждат приятни(дори малко приличат на преговор на ОУД). :)

И сега няколко субективни въпроса към тези,които вече са изживяли този ад. :lol:
1.По гражданско право при кого е по-добре да се явя-при Русчев или Матеева?
2.По какви трябва да правим курсови тази година(за да се подготвя физически и психически)? :lol:
3.Лекциите от форума на legaltheory стават ли пак за подготовка за изпитите(или поне за кои от тях стават) или този път трябва да се запасявам с учебници за зимата? :)
4.Има ли някаква голяма разлика в оценяването между групичката на Киселова(и останалите преподаватели)от една страна и Близнашки от друга за изпита по КП?Питам за да знам има ли смисъл да си вадя индивидуален протокол за Близнашки или мога с едни солидни знания да си ида и при Киселова без да се опасявам,че ще ме скъсат? :oops:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Гражданското право на втори поток кой ще го води? (в понеделник)
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Матеева ще е на втори поток тази година.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология

Мнение от Crippled Alice »

перфектно, мерси
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Vodolei написа: И сега няколко субективни въпроса към тези,които вече са изживяли този ад. :lol:
По ГП при когото и да се явиш, все е зле. Шансът да те скъсат или да се промъкнеш с ниска оценка е огромен. Трябва да се учи, но колкото и да учите, все няма да е достатъчно - Матеева задълбава в страшни подробности, докато Русчев много разширява нещата и на изпита е твърде вероятно да има по нещичко и от горните курсове.
Курсови няма да имате. Правистите като цяло нямат курсови, мотаят се само разни изключения през годините.
ЛТ са добри, разбира се, особено по КП и въпросите от специалната част на административното. Гражданското се чете от учебник - купете си го и си го пазете, после ще се връщате към него. Лекциите също са важни - има едни прекрасни лекции по Русчев, които са почти дума по дума с това, което той говори. За изпита при него са прекрасна подготовка.
Разликата на оценяването между Близнашки и Киселова е ОГРОМНА. Киселова се заяжда за неща, за които не можеш да си въобразиш, че преподавател може да се заяде - като например формата на думата, която използваш - и след това да ти смъкне оценката на всичкото отгоре. Случи се с куп хора около мен, случи се и с мен. При възможност я избягвайте на изпит, защото колкото и добре да сте убедени че знаете, толкова добре и ще ви трясне по главата с някоя четворка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя

Мнение от Mackle »

В програмата вече са написани преподавателите... също май са добавени няколко нови упражнения на пропуснатите групи.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

^Не само упражнения, но и избираемите дисциплини са добавени..
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

И пише, че Русчев ще е на 2-ри поток
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

MidwinterSun написа:
Мерси за бързият отговор. :) И последен въпрос:как протича изпитът по МПП при Орлин Борисов?Доколкото разбрах на изпитът имаме около 30 минути и на въпросите трябва да отговаряме само с най-важните определения/нека някои каже доколко това е вярно/,но колко точно са въпросите и малките лекции от форума на http://www.legaltheory-forums.org/phpBB ... 94&start=0 стават ли за учене за този изпит/защото учебникът му е 800 страници и струва 28 лв.,та затова ми е любопитно трябва ли да купувам и тази тухла/? :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз съм втори поток и на мен Борисов не ми е преподавал, нито ме е изпитвал. Тухлите от по 800 страници почти никога не си струват нито обема, нито парите, като има само няколко изключения през годините и те са широко известни. За втори курс това е Гражданското на Павлова.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Calipso
От дъжд на вятър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Calipso »

Интересно ми е последно при Русчев или при Матеева сме 2ри поток?

Знам,че е супер екзистенциалният въпрос,но все пак.
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
Аватар
Jackie
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Jackie »

Уж на втори поток ще ви е Русчев, ако се доверим на последните изменения в програмата... :)
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър

Мнение от og_i_gog »

Calipso написа:Интересно ми е последно при Русчев или при Матеева сме 2ри поток?

Знам,че е супер екзистенциалният въпрос,но все пак.
отговор+промяна за 5 октомври(II поток): http://www.law.uni-sofia.bg/Lists/List/ ... DED614E2D6
което е странно, защото вещното право на 3курс съвпада по време и място с мпп на 2поток 2курс
Аватар
joshwink
В началото бе словото

Мнение от joshwink »

айде.... почна се..подобаващо!
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър

Мнение от og_i_gog »

http://www.law.uni-sofia.bg/Lists/List/ ... DED614E2D6

това не означава ли че няма да имаме административно право? (а може би и информационно?)

ps. за това Шопов колко е говорил..http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1053166 :D
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”