Няколко въпроса за ИД
Модератори: Methuselah, thegirl
- Rincewind
- В началото бе словото
- Специалност: none
Няколко въпроса за ИД
Имам няколко въпроса за изборните дисциплини, прочетох повечето неща, но нищо не пречи да попитам
1. Сега ще съм първи курс и гледам, че принципно няма нужда да записвам дисциплина, те кредитите стигат. Но все пак, вярно ли е че първи курс е най-натоварващ и е по-добре ИД да се записват след него?
2. Някъде четох, че не е проблем да запишеш дисциплина, която е за по-горен курс или за друга специалност. Но можеш ли след като си записал направо да се явиш на изпит, при положение, че си сигурен в знанията си? (Примерно записваш "Интернет технологии -практикум" и направо почваш проекта си)
-----
3. Знам, че е много елементарно, но може ли някой да обясни коя цифра на хорариума за какво е? (Примерно: 3+0+2 какво означава?)
Предварително благодаря за отговорите!
1. Сега ще съм първи курс и гледам, че принципно няма нужда да записвам дисциплина, те кредитите стигат. Но все пак, вярно ли е че първи курс е най-натоварващ и е по-добре ИД да се записват след него?
2. Някъде четох, че не е проблем да запишеш дисциплина, която е за по-горен курс или за друга специалност. Но можеш ли след като си записал направо да се явиш на изпит, при положение, че си сигурен в знанията си? (Примерно записваш "Интернет технологии -практикум" и направо почваш проекта си)
-----
3. Знам, че е много елементарно, но може ли някой да обясни коя цифра на хорариума за какво е? (Примерно: 3+0+2 какво означава?)
Предварително благодаря за отговорите!
Re: Няколко въпроса за ИД
1.По учебен план първи курс втори семестър трябва да запишеш 1 изборна дисциплина,която да ти донесе минимум 2,5 кредита -принципно се предполага ООП практикум да се запише,но избора е твой.Но дори и да не запишеш първата година изборни,няма страшно ,просто следващите ще трябва да наваксаш 2,5 кредита,което не е проблем.Моя съвет е първият семестър да не запишсваш.Все пак трябва първо да се ориентираш колко трудно ще ти е -дали ще се приспособиш бързо към новите методи на обучение така да се каже.Университет не е гимназия все пак.Дали първи курс е най-натоварващ е субективно,но лично при мен най-ниският ми средет успех е от 1-ви курс 1-ви семестър.
2.Не е проблем да се запише дисциплина от по-горен курс,но просто трябва да си пуснеш молба да ти признаят кредитите.Стига да си сигурен в знанията си няма проблем да запишеш изборна ,без въобще да ходиш,стига да направиш проекта си накрая или да издържиш изпита.Все пак важното е накрая да покаж умения и знания иначе почти на никой не го боли дали присъстваш през семестъра или не.
3.3 часа лекции,0 часа упражнения,2 часа практикум на седмица
2.Не е проблем да се запише дисциплина от по-горен курс,но просто трябва да си пуснеш молба да ти признаят кредитите.Стига да си сигурен в знанията си няма проблем да запишеш изборна ,без въобще да ходиш,стига да направиш проекта си накрая или да издържиш изпита.Все пак важното е накрая да покаж умения и знания иначе почти на никой не го боли дали присъстваш през семестъра или не.
3.3 часа лекции,0 часа упражнения,2 часа практикум на седмица
- Rincewind
- В началото бе словото
- Специалност: none
Мерси : )
*Edit: Само, че като гледам, никоя специалност не иска от тебе допълнителни кредити за първата година. Не всеки семестър дава точно 30, но за годината стават 60, както си е му реда. Интерестно ми е къде го видя това? (Или аз гледам не където трябва)
В краен случай, 2,5 кредита найстина не са проблем...
*Edit: Само, че като гледам, никоя специалност не иска от тебе допълнителни кредити за първата година. Не всеки семестър дава точно 30, но за годината стават 60, както си е му реда. Интерестно ми е къде го видя това? (Или аз гледам не където трябва)
Извинявай,аз си карам по моя учебен планRincewind написа:Мерси : )
Сега погледнах вашият е променен,по програма избираемите започват от втори курс като имате и задължителни избираеми
Както и да е,явно по вашата програма,първи курс може да минете спокйно без изборни
- borku
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
ИД отписване/записване
Здравейте,
Искам да попитам предметите, които са записани като "Колебая се", след 15.10 (втори етап) - записват ли се автоматично или се отписват!?
Благодаря : )
Искам да попитам предметите, които са записани като "Колебая се", след 15.10 (втори етап) - записват ли се автоматично или се отписват!?
Благодаря : )
Един за всички и всичко пак за мен ; )
Re: ИД отписване/записване
А ако преподавател те отпише от курс ... тоя курс с какув статут остава? Все едно не си го записвал или като отписан ... 

- borku
- В началото бе словото
СУСИ изборни дисциплини
Здравейте,
по някакъв начин в системата СУСИ имам изборни дисциплини, които не съм записвал. Имам и курсове, с приемен изпит (тест). Аз не съм го полагал и въпреки това съм записан. Каква е процедурата за премахване на тези предмети от СУСИ?
Благодаря предварително!
по някакъв начин в системата СУСИ имам изборни дисциплини, които не съм записвал. Имам и курсове, с приемен изпит (тест). Аз не съм го полагал и въпреки това съм записан. Каква е процедурата за премахване на тези предмети от СУСИ?
Благодаря предварително!
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: СУСИ изборни дисциплини
Като си в системата, в подменюто "Записване за изборни дисциплини", т.е. там където се записват, срещу името на изборната дисциплина, която си записал, накрая има отпиши. И вместо тикче за записана дисциплина трябва да се появи кръстче, след като си я отписал.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- borku
- В началото бе словото
Имам предвид, когато втори етап е завършил и отписването не може да стане от мен самия
- thegirl
- Легендарен флуудър
Той не е завършил
. До 28 може да записваш и отписваш каквото искаш. А след края на 2 етап зависи от преподавателите, но по-добре запиши само това, което ще посещаваш.
П.П. Смени си паролата, че е възможно някой да ти я знае и да те е записал на другите изборни.
П.П. Смени си паролата, че е възможно някой да ти я знае и да те е записал на другите изборни.
- borku
- В началото бе словото
Става въпрос за изборни дисциплини от зимния семестър ;(
- thegirl
- Легендарен флуудър
Лошо
Май е най-добре да отидеш до отдел студенти.
-
mimikrmvr
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
Доколкото прочетох тук, след като сега на някоя изборна съм написала "колебая се" мога да се отпиша до края на втория етап от записването. Т.е. тъй като записването е до 17.10 мога дори да посетя 1-2 пъти въпросната ИД и да преценя дали сикам да се запиша окончателно или да се отпиша. И кога и къде ще разбера кога е въпросната ИД