Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
- soulfulll
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
Хора, наистина ли няма да работят събота и неделяаа??? :/ И ако има някой тук, приет в 201 стая в 41 А - да пише 
Искат ли снимки при записването тази година, защото на 1 курс не им искаха?
- Anna-Molly
- Пишеща машина
Ами майка ми говори с зам. ректора и той й е казал, че по всяка вероятност ще се работи и събота и неделя, защото опашките са адски големи 
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
-
master_man
- В началото бе словото
какво се случва ако сме си загубили обходния лист?
Oтиваш при домакинката от стария ти блок и казваш, че си го загубил и тя ти пише на едно листче импровизиран обходен лист и си готов.
Аз искам да пусна обява
Предлагаме място в 8ми блок и място в 50А (обаче в стая с кухня, тераса и ремонтирана баня) срещу две места, където и да е, само да са в една стая. (Ако имате съквартирант, когото мразите и искате да сте на двата края на Студентски, това е офертата за вас!) 
Аз искам да пусна обява
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
ооо Днес киснах по стечение на обстоятелствата 2-ти на опашката на КН и 1-т за плащане и чух всякакви истории. Имаше от некласирани момичета с един жив родител до 1-во курсник с 3.00 настанен на семейно в стая 2-ка.
Да кажа на хората, които се надяват да се преместят с някой друг, било то познат, приятел, братовчед, та дори брат-брат,сестра-сестра,брат-сестра,сестра-сестра-сестра и т.н. производни от комисията казват няма нито едно свободно място чакайте да се освободят някои и елате пак. Та хората(включително и аз) след 3-4 часово печене под палещото слънце се оказахме с наведени глави, платихме си таксите изкъртихме си простерите, лампите, шкафчетата за баня, откачихме огледалата от старите стаи и почнахме да ги местим към новото назначение.
Въпросът ми е кога ще се очаква да се освободят места? Надали някой класиран ще дойде, ще чака на опашката 2-часа и ще каже искам да се отпиша, той просто няма да отиде. Т.е. след края на настаняванията (10-ти) ще очакваме 1-те освободени места.
ПП Айде моят случай да ме настанят с мой приятел може да се разглежда като прищявка, но какво да кажа за хората с роднинска връзка имаше 2-ве момичета, за които ми стана жал .Викат хладилника им 1,компютъра 1,котлона 1, не мой си ги разделят и пренесат сами. Просто не знам на къде отива този Университет.Вместо да гледа да е добре на студентите, се прави всичко възможно да се вземат повече пари, като се настани максимален брой студенти,та били те и 2.96 както има такива в ХФ. Срам колеги,срам.
Да кажа на хората, които се надяват да се преместят с някой друг, било то познат, приятел, братовчед, та дори брат-брат,сестра-сестра,брат-сестра,сестра-сестра-сестра и т.н. производни от комисията казват няма нито едно свободно място чакайте да се освободят някои и елате пак. Та хората(включително и аз) след 3-4 часово печене под палещото слънце се оказахме с наведени глави, платихме си таксите изкъртихме си простерите, лампите, шкафчетата за баня, откачихме огледалата от старите стаи и почнахме да ги местим към новото назначение.
Въпросът ми е кога ще се очаква да се освободят места? Надали някой класиран ще дойде, ще чака на опашката 2-часа и ще каже искам да се отпиша, той просто няма да отиде. Т.е. след края на настаняванията (10-ти) ще очакваме 1-те освободени места.
ПП Айде моят случай да ме настанят с мой приятел може да се разглежда като прищявка, но какво да кажа за хората с роднинска връзка имаше 2-ве момичета, за които ми стана жал .Викат хладилника им 1,компютъра 1,котлона 1, не мой си ги разделят и пренесат сами. Просто не знам на къде отива този Университет.Вместо да гледа да е добре на студентите, се прави всичко възможно да се вземат повече пари, като се настани максимален брой студенти,та били те и 2.96 както има такива в ХФ. Срам колеги,срам.
няма нито едно свободно място ... брат недей да ни демотивираш ,защо тогава вобще я има графата " При възможност желая съжителство с :" като никой не са сложили с когото е искал ?
-
Ecoholic
- В началото бе словото
- Специалност: ЕООС
Как се получи така, че във всеки факултет има хора, приети с 3-ки? Това означава ли, че всички кандидатствали са получили стая?! Няма нищо лошо в това, даже много се радвам, но изглежда сякаш се появиха мистеризно доста екстра-стаи и блокове, не мога да си го обясня 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да, всички са настанени, казаха го по bTV преди малко. Просто вече имаме практически един блок повече - 8 блок беше полупразен заради по-високите наеми.Ecoholic написа:Как се получи така, че във всеки факултет има хора, приети с 3-ки? Това означава ли, че всички кандидатствали са получили стая?! Няма нищо лошо в това, даже много се радвам, но изглежда сякаш се появиха мистеризно доста екстра-стаи и блокове, не мога да си го обясня
Домакинката на 57 блок каза, че нямало да работят събота и неделя. Един колега е питал в КН и са му казали същото.Anna-Molly написа:Ами майка ми говори с зам. ректора и той й е казал, че по всяка вероятност ще се работи и събота и неделя, защото опашките са адски големи
Последно промяна от svetlio.varna на 29 Сеп 2011, 22:05, променено общо 1 път.
-
mimikrmvr
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Neznaiko написа:Такаааааааа колеги, аз съм настанен в 8ми блок, преди години живях там. Исках да си запазя стаята от 55А ( предходната година), но не стана. Здраве да е. 2 въпроса:
1.Сигурно това е първа година, откакто настаняват студенти в 8ми блок и то от класациите. Досега настаняваха по индивидуални молби.
2, Това означава ли, че набутаните там щат не щат ще плащат по 120 лева наем?!
Аз се настаних преди седмица и нещо в 8ми блок, тъй като съм първи курс. Наемът за месец е около 23-4 лв. Отделно ще ни начисляват и консумативи, но е точно както и при останалите. Само гаранционният депозит е малко по-голям - 70 лв., но домакинката ми каза, че при изнасянето, ако няма никави щети в стаята, се връщат.
Последно промяна от mimikrmvr на 29 Сеп 2011, 22:25, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Re: Въпрос за класацията за общежитие
Трябва да си платиш задълженията и после да идеш до КН, за да те "класират" официално.Y.Tomov написа:Здравейте, видях преди малко че е излезнала класацията за общежития. Сега ще съм 3 курс. Попадам в графа "Студенти с неприключени задължения към 31.08.2011 г." успехът ми е точно 5,00. Искам да знам какво означава това? Логично е че явно имам някакви задължения, защото със съквартиранта ми решихме да си запазим стаята. Но не мога да разбера, това означава ли че съм класиран, дали съм в същата стая, или са ме сложили в друга, защото единствено пише трите ми имена и нищо повече .. никаква информация. Какво трябва да направя и как да разбера?
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
При освобождаване на стаята, домакинката ми беше казала, че не съм длъжен да си взема депозита обратно, просто ако не го взема, в началото на следващата учебна година няма да го плащам. Това означава ли, че единственото, което трябва да направя е да отида при сегашната си домакинка с обходната бележка без да има нужда да ходя до касите ?
Едит: питам, тъй като доколкото знам депозита за различните блокове е различен, и не съм сигурен, че всичко ще е наред с миналогодишния депозит.
Едит: питам, тъй като доколкото знам депозита за различните блокове е различен, и не съм сигурен, че всичко ще е наред с миналогодишния депозит.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Verka
- Драскач
Събота и неделя няма да се работи.
Има всякакви случаи, както колегата каза, но с малко търпение нещата ще си дойдат на мястото.Няма нужда да се съжаляват братя и сестри, както и други роднински връзки, тъй като се измисли процедура по която ще се решат техните проблеми.
Що се отнася до това дали са настанени хора с 3ки,и доколко е правилно това,не мога да бъда напълно категорична. Изхождайки обаче от идеята, че всички живеем на едно място и се изправяме пред едни и същи проблеми в ежедневието си, то може би трябва да се даде и равен за всички, чисто човешки старт. Ако някой е имал претенцията да има повече права от другите, това неминуемо е водело и до необходимостта да има повече задължения /визирам летния наем/. Предимството на високия успех се изчерпва до там, че да не изпадне даден студент под квотата места за класирани студенти.
И все пак малко повече търпение и наистина нещата трябва да се подредят за всички.
Има всякакви случаи, както колегата каза, но с малко търпение нещата ще си дойдат на мястото.Няма нужда да се съжаляват братя и сестри, както и други роднински връзки, тъй като се измисли процедура по която ще се решат техните проблеми.
Що се отнася до това дали са настанени хора с 3ки,и доколко е правилно това,не мога да бъда напълно категорична. Изхождайки обаче от идеята, че всички живеем на едно място и се изправяме пред едни и същи проблеми в ежедневието си, то може би трябва да се даде и равен за всички, чисто човешки старт. Ако някой е имал претенцията да има повече права от другите, това неминуемо е водело и до необходимостта да има повече задължения /визирам летния наем/. Предимството на високия успех се изчерпва до там, че да не изпадне даден студент под квотата места за класирани студенти.
И все пак малко повече търпение и наистина нещата трябва да се подредят за всички.
- Spondaic
- Да живей словото
Масово хора, не заплатили летен наем не бяха настанени в старите си стаи, факт. Адмирации към СБО за прилагането на този вид рекет, подели са добра кампания към постигане на лична облага, щото разбирате ли бедните студенти от тук насетне ще бъдат ЗАДЪЛЖЕНИ да плащат летен наем, за да си запазят стаята (до сега нещата не седяха толкова крайно) Схемата ще сработи то е ясно, от 500 човека заплатили летен наем през тази година, догодина ще са поне 2000
..съответно сами се досещате какво става... иначе новия офис на комисията изглежда доста добре.
Не изказвам някакви никому неизвестни неща, всеки малко разсъждаващ студент би стигнал до горенаписаното.... но не мисля, че трябва да си замълчим за случващото се!
П.П: не съм написал горното с лоши чувстра и не целя обидата на който и да е, съжалявам ако ви се е сторило малко крайно... но това което се случва не ми се вижда морално
Не изказвам някакви никому неизвестни неща, всеки малко разсъждаващ студент би стигнал до горенаписаното.... но не мисля, че трябва да си замълчим за случващото се!
П.П: не съм написал горното с лоши чувстра и не целя обидата на който и да е, съжалявам ако ви се е сторило малко крайно... но това което се случва не ми се вижда морално
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
- micobg
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
Вече няколко души го казаха, но и аз да повторя (потретя) - в неделя не можем да се настаним. Току що ми писаха от КН.
Иначе, в понеделник вече няма никакви проблеми, нали?
Иначе, в понеделник вече няма никакви проблеми, нали?