Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
cerbera
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Мнение от cerbera »

thegirl написа:Ами най-много да се учуди на въпросите ти, но по принцип за ремонти трябва да говориш с нея.
Но няма кой да те спре.
Малко глупав въпрос, но домакинката е тази жена, която ти дава ключовете, нали, а не е портериерката?
Изображение
Аватар
t_enigma
От дъжд на вятър
Специалност: Японистика
Обратна връзка:

Мнение от t_enigma »

cerbera написа: Малко глупав въпрос, но домакинката е тази жена, която ти дава ключовете, нали, а не е портериерката?
Да, жената с ключовете и тоновете папки зад нея :D
Imagination > Reality
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

svetleto89 написа:Ох, на 8 пратих заявлението, а още нямам потвърждение в зимбра, че е ок всичко. Ще станат 12 дни вече. Някой друг с такъв проблем?
Аз чакам от 5. :bounce:
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

Victoria написа:
vladiboy написа:Колеги,
може да съм пропуснал някой коментар, извенете ме в такъв случай.
Тази година пуснах молба за преместване в друга специалност, бях одобрен. Стаята си запазих за летните месеци. После пуснах молба за настаняване като горен курс, очаквам да бъде одобрена. В молбата не отбелязах запазване на стая, т.е. ще ме разпределят на друго място. Интересува ме, ако може да кажете, кога трябва да освободя старата, трябва ли да правя по-специални пререгистрации. Интересува ме, защото абсурдът е следният - на 29 започваме учебната година, на 29-ти обявяват стаите. Аз няма къде да спя, освен в старата, колкото и окаяна да е тя.
Благодаря предварително!
Учебната година започва октомври, не на 29-ти септември.
Мисля, че трябва да се изнесеш на 29-ти или 30-ти септември и да се настаниш в ноовата стая м/ду 29-ти септември и 10-ти октомври.
И аз това нещо не мога да си го представя. Аз съм си запазила стаята за през лятото, но съм написала, че искам да ме преместят да живея с една колежка (вече схванах, че това едва ли ще стане, ама все пак има вероятност). Официално човек има 10 дена да се изнесе след като му изтече заповедта за настаняване, като заплаща за всяка нощувка по 7 лв ли беше (това не го помня)...Е ако класирането излезе на 29-ти, аз мога да си се изнеса от старата стая на 5-ти да речем в новата, ама предполагам в старата стая все ще е настанен някой, няма да стои празна я, и той как се нанася (да речем, че иска да го направи още на 30-ти), ако аз съм там...или ще искат от мен на 29-ти да се изнеса и нанеса...Ще ми трябва дружина за пренасяне на вс книги, а като знам какви опашки ще има пред касите не мисля, че това може да се случи в рамките на един ден...Та мисълта ми е как си представяте вие подобен сценарий, че аз тотално се оплетох в четене на правилници и наредби. И друго, в молбите дето ги попълвахме за оставане през лятото, пишеше че молим да ни се удължи срока на настанителната заповед до 29-ти септември, ама като ходих да си плащам наема за септември ми взеха пари до 28-ми...Аз съм филолог, хич ме няма в сметките, ама все пак...
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Anna-Molly »

Аз имам един въпрос: класацията излиза на 29ти, което е четвъртък, на мен ми се иска да се настаня на 1ви, което събота - дали това ще е възможно, ще работят ли СБО и домакините или ще трябва да се ходи предварително, непосредствено след излизането на класацията?
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Искам да попитам,когато се нанасяхме за първи път(като първокурсници) нали искаха да внесем 3 наема предварително ,както и 15-те лв депозит.Днес се замислих ,какво се случва с тия пари?Смисъл..аз редовно съм си плащал наем и консумативи от там .. средата на Ноември доооо края на Юли ,когато напуснах общежитието.Тогава те ме пратиха само да си взема от 42Б депозита дето съм го внесъл,но когато отидох там,тая на гишето ми каза,че няма смисъл сега да го взимам и догодина пак да го плащам и решихме да го оставя.Тъй,че фактически аз се чудя кво се случва с тия 3-те предлпатени наема?Тази година,при нанасяне аз плащам ли като първокурсниците 3 наема или автоматично се приспадат от тия ,които съм внесъл предишната година ?
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

loserrrr написа:Искам да попитам,когато се нанасяхме за първи път(като първокурсници) нали искаха да внесем 3 наема предварително ,както и 15-те лв депозит.Днес се замислих ,какво се случва с тия пари?Смисъл..аз редовно съм си плащал наем и консумативи от там .. средата на Ноември доооо края на Юли ,когато напуснах общежитието.Тогава те ме пратиха само да си взема от 42Б депозита дето съм го внесъл,но когато отидох там,тая на гишето ми каза,че няма смисъл сега да го взимам и догодина пак да го плащам и решихме да го оставя.Тъй,че фактически аз се чудя кво се случва с тия 3-те предлпатени наема?Тази година,при нанасяне аз плащам ли като първокурсниците 3 наема или автоматично се приспадат от тия ,които съм внесъл предишната година ?
Щом не си си дръпнал 3-те наема (нарича се гаранционен депозит) сега няма да ти ги искат тези пари. Аз изтеглих моя лятото и сега ще го внеса пак. Ако не си изтеглил депозита, но и не те класират за общежитие, отиваш и си искаш 50-те лева (или каквато ти е там сумата).
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

crazyyy написа:
loserrrr написа:Искам да попитам,когато се нанасяхме за първи път(като първокурсници) нали искаха да внесем 3 наема предварително ,както и 15-те лв депозит.Днес се замислих ,какво се случва с тия пари?Смисъл..аз редовно съм си плащал наем и консумативи от там .. средата на Ноември доооо края на Юли ,когато напуснах общежитието.Тогава те ме пратиха само да си взема от 42Б депозита дето съм го внесъл,но когато отидох там,тая на гишето ми каза,че няма смисъл сега да го взимам и догодина пак да го плащам и решихме да го оставя.Тъй,че фактически аз се чудя кво се случва с тия 3-те предлпатени наема?Тази година,при нанасяне аз плащам ли като първокурсниците 3 наема или автоматично се приспадат от тия ,които съм внесъл предишната година ?
Щом не си си дръпнал 3-те наема (нарича се гаранционен депозит) сега няма да ти ги искат тези пари. Аз изтеглих моя лятото и сега ще го внеса пак. Ако не си изтеглил депозита, но и не те класират за общежитие, отиваш и си искаш 50-те лева (или каквато ти е там сумата).
Т.е. При настаняване си плащам наема за месец Октомври и чак през новември плащам наемът за Ноември и консумативите за Октомври?
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

loserrrr написа:
crazyyy написа:
Т.е. При настаняване си плащам наема за месец Октомври и чак през новември плащам наемът за Ноември и консумативите за Октомври?

Точно така :)
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

Anna-Molly написа:Аз имам един въпрос: класацията излиза на 29ти, което е четвъртък, на мен ми се иска да се настаня на 1ви, което събота - дали това ще е възможно, ще работят ли СБО и домакините или ще трябва да се ходи предварително, непосредствено след излизането на класацията?

За първокурсниците КН работи събота и неделя, като това беше обявено официално в facebook групата им, няколко дена преди излизането на класацията. Предполагам, че преди да бъде обявена нашата класация, също ще съобщят там работното си време.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Тия от КН са егати простите човеченца братченца....

Маминката им на шибаните им сиситеми... :evil:
От любопитство си преглеждам заявлението и моля ви се.. на снимката нито съм аз...ЕГН-то мое.СПециалността , факултета моя,снимката обаче не е моя. :shock: Някакво сляпо момиче се подвизава с моя профил, иска да бъде класирана по предимство ,90 % инвалид, при това с придружител в стаята.. - Е, как може такава гавра, бе...Некадърници!Половината инфомация е моя, другата половина не- Аман от бъговете ви...На Горанов ли да звъня- изкарала съм си акъла....Казвайте какво да правя...

Как ще се нахъсам хубавичко да ви осъдя при евентуалното ми некласиране, базирано на шибаните ви сривове с още по-некаъдрните ви сиситеми!!!!!!
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Без малко и на мен да ми се случи да ползвам чужд акт за раждане... Когато качиш файл с име, което вече съществува в системата, той се замества и според мен това е причината да излизаш с чужда снимка.... :|
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Но не е само снимката....ЕГН-то, телефонния номер, местожителство, номер на лична карта.. всичко...
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
t_enigma
От дъжд на вятър
Специалност: Японистика
Обратна връзка:

Мнение от t_enigma »

Сериозно ли стават такива гафове??

Най-добре се обади да ти го оправят, не е малка работа да ти излизат такива простотии.
Imagination > Reality
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Хора от горните курсове!

Прегледайте заявленията си..

ДО момента контактувам с хора и те също имат проблем със заявлението си.От малки и незначително до големи като моите...

Обаждайте им се, търсете си правата.

Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”