Май е в мен проблемът.
Последни пояснения преди НАЧАЛОТО :)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Re: Последни пояснения преди НАЧАЛОТО :)
Аз така и не разбрах манията по присъствието на откриването на факултетите като цяло.
Май е в мен проблемът.
Май е в мен проблемът.
Аулата не е ли с капацитет към 200 души? Как така е там откриването за целия университет?
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Голямо ШОУ еBG_MaSTa написа:Аулата не е ли с капацитет към 200 души? Как така е там откриването за целия университет?
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Не всички ходят на това откриване, повечето направо във факултета или за лекции.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Siss
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А какво смятате за идеята някой да пропусне Ректората, но да отиде на откриването във факултета си? Можем ли да го направим тоя вариант и какво губим ако пропуснем първото откриване?
I'd rather be a climbing ape than a falling angel.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Ами аз все още не съм ходила на откриване в Ректората. Първата година ходихме до там, но беше лудница и се отказахме.
Препоръчително е за тези, който са приети с оценка от олимпиада да отидат, тъй като там им дават книжките ( или поне при нас беше така).
Препоръчително е за тези, който са приети с оценка от олимпиада да отидат, тъй като там им дават книжките ( или поне при нас беше така).
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Siss
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
- Обратна връзка:
Мхм... е значи ще трябва да ходя.
Само на нас ли ни дават книжките там? И защо там?
Само на нас ли ни дават книжките там? И защо там?
I'd rather be a climbing ape than a falling angel.
-
Георги Арийски
- В началото бе словото
- Специалност: Право
От моя страна сме 10 човека
бях на откриването на ВИАС и беше голямо шоу. 
Аз пък съм чувала,че на откриването ходят най-вече първокурсници xD Не знам дали е така изобщо,но аз като първокурсник смятам да пропусна и да си отида направо за лекциите на 3-ти. 
Faith is that light in your heart
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
-
mimikrmvr
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Това дали ще е така и тази година? Аз съм приета с оценка от олимпиада, но мислех да пропусна откриването в Ректората. Явно ще се наложи да присъствам.thegirl написа:Ами аз все още не съм ходила на откриване в Ректората. Първата година ходихме до там, но беше лудница и се отказахме.
- Engelsblut
- В началото бе словото
- Специалност: Педагогика на масовата и художествена комуникация
- Курс: завършил
Ако си мислите, че в Ректората ще има някакво епично откриване - лъжете се. Ако не държите адски много да отидете, няма смисъл. Вървете на 3-ти, на 29-ти ще е блъсканица и няма да можете да видите нищо или да чуете каквото и да е, от иначе така интересната реч на Ректора... Откриване има всяка година, ако пропуснете това не е болка за умиране.. ;d

- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
white.kitty написа:Някой може ли да ми поясни как стават заверките при задочниците и дали въобще има такива? Освен това каква е тази избираема дисциплина? Студентите ли я избират, между кои дисциплини я избират и кога? Очните играят ли някаква особена роля, освен за набавяне на материали за изпитите, в смисъл - проблем ли е, ако не ги посещаваш изключително редовно? И още нещо - от къде и кога мога да си взема индивидуален протокол за изпит за признаване на оценка от положен изпит в друг университет? Особено ме вълнува положението при първи курс![]()
Благодаря предварително
Няма да е лошо да кажеш в коя специалност си приета
Но от сега да те подготвя - не се надявай много - много да ти признаят изпит, държан другаде. Има шанс, но минимален
- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
Нали трябва да е трудно
за право питам 
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
А, колеги сме значи 
Давам ти два линка, където е обяснено доста подробно как се случват някои неща в ЮФ:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50&t=15667
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50&t=16542
Ако нещо все още не ти е ясно - питай
Иначе заверки НЯМА; присъствия НЯМА; полза от някои очни Няма... Учебници по повечето дисциплини има предостатъчно, а ако имаш време, може да идваш и с нас на лекции / упражнения ( като за второто препоръчвам
) Погледни и тази тема : http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... &start=165 , за да видиш какви учебници продават колегите от първи курс, за да се ориентираш какво ти трябва общо взето 
Иначе за индивидуалния протокол - питам те информативно по кой предмет си държала съответния изпит и в кой ВУЗ, защото досега не съм виждала на някого да са му признали нещо, освен на колегите, които се прехвърлят при нас от друг университет директно във 2ри курс ( тогава им признават 1-2 изпита ). Но в случая не знам дали твоят случай е такъв.
Но като информация - доколкото съм виждала, процедурата с индивидуалните протоколи е следната - отиваш в Паричен салон, заплащаш такса в размер на 20 лв, след което отиваш в Отдел студенти с касовта бележка и им казваш какво искаш. Но ти препоръчвам първо да разбереш със сигурност дали е възможно въпросното признаване на оценката, после да говориш с някой от Отдел студенти, за да ти потвърдят размера на таксата, и чак след това да отидеш да плащаш
Давам ти два линка, където е обяснено доста подробно как се случват някои неща в ЮФ:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50&t=15667
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50&t=16542
Ако нещо все още не ти е ясно - питай
Иначе заверки НЯМА; присъствия НЯМА; полза от някои очни Няма... Учебници по повечето дисциплини има предостатъчно, а ако имаш време, може да идваш и с нас на лекции / упражнения ( като за второто препоръчвам
Иначе за индивидуалния протокол - питам те информативно по кой предмет си държала съответния изпит и в кой ВУЗ, защото досега не съм виждала на някого да са му признали нещо, освен на колегите, които се прехвърлят при нас от друг университет директно във 2ри курс ( тогава им признават 1-2 изпита ). Но в случая не знам дали твоят случай е такъв.
Но като информация - доколкото съм виждала, процедурата с индивидуалните протоколи е следната - отиваш в Паричен салон, заплащаш такса в размер на 20 лв, след което отиваш в Отдел студенти с касовта бележка и им казваш какво искаш. Но ти препоръчвам първо да разбереш със сигурност дали е възможно въпросното признаване на оценката, после да говориш с някой от Отдел студенти, за да ти потвърдят размера на таксата, и чак след това да отидеш да плащаш
-
gotthelife
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
кога ще ми дадат студентската книжка?