[КСК 2011] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: [КСК 2011] Английски език
Виж горния линк, който постнах. За повечето специалности е 2.5, но за АФ е 2. Пък и не виждам проблем да се явиш на изпита по английски в СУ, предполагам, че си добре с езика. Пък и изпитът тази година беше много лесен, даже според някои по-лесен от матурата. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
ioann@ написа:здр !11ти клас съм... и сега трябва да реша по какво искам да държа матура.искам да уча англ филология но не знам дали не е по добре да държа матура по др предмет .мн хора ми казват че ще се прецакам ,но в какъв смисъл?
Моят съвет е да не държиш матура.Ако наистина мислиш,че ще се изкараш висока оценка на изпита,по-добре ще е да се явиш на нещо друго.Лично аз не бях сигурна до колко висока оценка ще изкарам и дали няма да направя някой гаф и затова си се явих.Прецакването е това,че при балообразуването ще ти вземат не оценката от през годините,а от тази от матурата.Все пак ти си решаваш де.
Само добродетелността е богатство!
А кога излиза програмата за АФ ?
Най-вероятно като почне учебаната година. 
Само добродетелността е богатство!
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
За 1-и курс англ. филология - ще ви раздадат програмата в деня на откриването
Ако не отидете, ще ви я дадат следващите дни, когато започнат занятията. Тогава я качват и в и-нет. =)
- utterlyINSANE
- В началото бе словото
Здравейте купих си 5-те книжки + тази за есетата и искам да попитам дали само с тях ще мога да се подготвя добре за изпита по Английски, имам време, но аз се стремя да влезна Японистика и там трябва висока оценка. Дайте някакви съвети как да се подготвя, или ако трябва да купя и други помагала.
- stoycheva.veselina
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Книжките са ти напълно достатъчни (поне според мен). Те помагат да свикнеш с формата на изпита, както и можеш да си засичаш времето, защото това за мен беше по-притеснителната част от изпита - дали ще успея да се вместя в даденото време на някои от компонентите. Освен това, ако си с достатъчна подготовка по английски като цяло (от училище, или курсове) не ти трябва нищо особено. Аз лично не съм се занимавала дори с книжките, разчитах на собствените си знания. Книжката за есетата (каквато не знаех, че има) сигурно ще е много полезна. Конструкцията на текста, linking words, които да използваш и прочие.. Реално - уроци и подобни не мисля, че са необходими, човек, стига да отдели време, може много добре да се подготви и сам.
Не се притеснявай, изпитът не е толкова труден. Тази година дори беше изненадващо лесен. В последните години ги правят по-лесни, така че се съмнявам изведнъж да го направят някакъв безкрайно труден за следващата година
Не се притеснявай, изпитът не е толкова труден. Тази година дори беше изненадващо лесен. В последните години ги правят по-лесни, така че се съмнявам изведнъж да го направят някакъв безкрайно труден за следващата година
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Ами всичко зависи какво е нивото ти по английски - започни да правиш тестовете и виж как се справяш. Обърни внимание кой е най-слабият ти компонент - ако е диктовката, карай някого да ти диктува, преписвай текстове, чети книги; ако някое от граматичните упр. ти е по-слабо - вземи си граматика и си я чети. Като цяло четенето на книги и гледането на филми/предавания винаги помага с подобряването на езика, така че като имаш време....
Ако пък си от София или имаш възможност да пътуваш - организират се много добри курсове по английски от СУ - има такива специално за есета, за самия изпит, правят се разни примерни изпити. Важното е, че се водят от преподаватели в СУ, а те определено биха те подготвили добре, стига и ти да си учиш редовно.
И пак казвам - много зависи каква е подготовката ти досега =)
Успех
Ако пък си от София или имаш възможност да пътуваш - организират се много добри курсове по английски от СУ - има такива специално за есета, за самия изпит, правят се разни примерни изпити. Важното е, че се водят от преподаватели в СУ, а те определено биха те подготвили добре, стига и ти да си учиш редовно.
И пак казвам - много зависи каква е подготовката ти досега =)
Успех