Последни пояснения преди НАЧАЛОТО :)

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

ImUrNightMare
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Последни пояснения преди НАЧАЛОТО :)

Мнение от ImUrNightMare »

Имам няколко последни въпроса. Да започнем с откриването - чух че откриването на ректората е на 03.10, а откриването на факултетите ?! Пак отнякъде дочух нещо за 29.09. но нищо сигурно не съм прочел.
Друго важно кога и как ще си получим програмите ден по ден и час по час ?
Въпрос относно стипендиите - от 2-рия семестър или от 2-рата година можем да получаваме стипендии, в какъв размер са те, колко горе долу успех трябва за да се постигне ( за ФМИ примерно), и каква е тази европейска стипендия (колко пари и какъв успех ? )
И последно - спортът който запишем трябва ли да го съобразяваме с лекциите по време или ще можем да изберем в кой ден и кой час ни е най-удобно и съответно тогава да ходим на тоя спорт.

Мерси предварително ... :scratch:
Аватар
lionni
В началото бе словото
Специалност: Руска филология
Курс: втори

Re: Последни пояснения преди НАЧАЛОТО :)

Мнение от lionni »

Откриването е на 29.09 от 10:00 . На 03.10 е поотделно за различните факултети. При обаждането, което направих днес , в СУ не можаха да ми дадат инфо за часа за различните факултети. Само в сайта на Историческия факултет има сведение за 03.10 - 10:00 в Аулата :)

" Официалното откриване на академичната 2011/2012 година за Историческия факултет ще се състои на 3 октомври 2011 г. от 10:00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
yoancheto
В началото бе словото
Специалност: НУПЧЕ
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от yoancheto »

ОТКРИВАНЕ
НА УЧЕБНАТА 2011/2012 ГОДИНА
за Факултета по начална и предучилищна педагогика

3 октомври 2011 г.

11,00 часа в Аулата
на Софийския университет
бул. „Цар Освободител” № 15

иииинтересноо..
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър
Специалност: Славянски филологии

Мнение от lindorcheto »

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... 012_godina

Ето това мисля,че може да го сметнем за официална информация относно откриването на академичната учебна година. :D

А вече за факултетите май ще си почакаме,докато разберем там какво ще се случва.
Славянски филологии - І курс
^ http://www.facebook.com/#!/groups/235119629870389/ ^
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

ImUrNightMare написа:...
Друго важно кога и как ще си получим програмите ден по ден и час по час ?
Въпрос относно стипендиите - от 2-рия семестър или от 2-рата година можем да получаваме стипендии, в какъв размер са те, колко горе долу успех трябва за да се постигне ( за ФМИ примерно), и каква е тази европейска стипендия (колко пари и какъв успех ? )
И последно - спортът който запишем трябва ли да го съобразяваме с лекциите по време или ще можем да изберем в кой ден и кой час ни е най-удобно и съответно тогава да ходим на тоя спорт.
Мерси предварително ... :scratch:
За ФМИ след тук за разписанията: http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... index_html, също така като отидеш на откриването във фоайето ще я има.
Стипендии по принцип може да получавате от 2 семестър, но все още няма заповед за тази година и не се знае какви промени ще има.
Може сам да си избереш дата и час, когато да ходиш на спорт, стига за определения час да не са се запълнили бройките. Най-добре още първият ден от срока за записване на спорт да отидеш, за да може да избереш.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

lionni написа:Откриването е на 29.09 от 10:00 . На 03.10 е поотделно за различните факултети. При обаждането, което направих днес , в СУ не можаха да ми дадат инфо за часа за различните факултети. Само в сайта на Историческия факултет има сведение за 03.10 - 10:00 в Аулата :)

" Официалното откриване на академичната 2011/2012 година за Историческия факултет ще се състои на 3 октомври 2011 г. от 10:00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
тоест на 30.09 не трябва да присъстваме в университета-питам,защото не съм от София и ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
peps™
В началото бе словото

Мнение от peps™ »

saviiinceto написа:
lionni написа:Откриването е на 29.09 от 10:00 . На 03.10 е поотделно за различните факултети. При обаждането, което направих днес , в СУ не можаха да ми дадат инфо за часа за различните факултети. Само в сайта на Историческия факултет има сведение за 03.10 - 10:00 в Аулата :)

тоест на 30.09 не трябва да присъстваме в университета-питам,защото не съм от София и ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна.

Лекциите започват на 3.10 .. та чак тогава : ))
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... n_kalendar
Faith is that light in your heart
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
Аватар
lionni
В началото бе словото
Специалност: Руска филология
Курс: втори

Мнение от lionni »

peps™ написа:
saviiinceto написа:

Лекциите започват на 3.10 .. та чак тогава : ))
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... n_kalendar

Аз също смятам, че откриването на учебната година за студентите е на 03.10 и аз съветвам saviiinceto да пристигне на тази дата. За съжаление, няма информация за час за отделните факултети ,освен за Историческия и този по информатика.
Вчера се бях обадила в Университета и ми казаха ,че в същия ден ще публикуват инфо. До сега нито в сайта на СУ , нито в сайтовете на факултетите има подобни сведения :)
peps™
В началото бе словото

Мнение от peps™ »

Напротив откриването е на 29.09,а лекциите започват на 3.10 .
Това е за ФКНФ: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/fakul ... _filologii
Faith is that light in your heart
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Церемонията в Аулата е на 29, факултетните откривания и началото на годината са на трети.
Всмисъл, ако ви е проблем да идвате в София за 29, не виждам причина да го правите.

А иначе:

"Откриването на новата 2011/2012 учебна година за студентите и преподавателите от Юридическия факултет ще се състои на 03 октомври (понеделник) 2011 г. от 11:00 часа в 272 аудитория."
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
AlexNikolova
В началото бе словото
Специалност: Етнология

Мнение от AlexNikolova »

Искам да ви попитам нещо друго. Някой има ли идея, ако човек бъде приет сега на допълнителния прием, но е приет задочно, какво се случва!? Прочетох, че задочниците вече са започнали обучението си! Моля ви ако някой знае нещо по въпроса нека сподели!
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър
Специалност: Славянски филологии

Мнение от lindorcheto »

AlexNikolova написа:Искам да ви попитам нещо друго. Някой има ли идея, ако човек бъде приет сега на допълнителния прием, но е приет задочно, какво се случва!? Прочетох, че задочниците вече са започнали обучението си! Моля ви ако някой знае нещо по въпроса нека сподели!
Ам,не е ли забранено на хора,които са били приети при редовното класиране,да нямат право на участие в допълнителния етап(без значение дали са приети в задочна или редовна форма)?
Славянски филологии - І курс
^ http://www.facebook.com/#!/groups/235119629870389/ ^
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Той пита, ако сега бъде приет задочно ;)

Вероятно ще трябва да се снабдяваш сам с материалите за учене или да вземеш записките от някой колега и да се явяваш направо на изпити :roll:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
AlexNikolova
В началото бе словото
Специалност: Етнология

Мнение от AlexNikolova »

thegirl написа:Той пита, ако сега бъде приет задочно ;)

Вероятно ще трябва да се снабдяваш сам с материалите за учене или да вземеш записките от някой колега и да се явяваш направо на изпити :roll:
Тя съм, но какво и да е ;)
И да точно това се опитвам да разбера :)
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

Някой може ли да ми поясни как стават заверките при задочниците и дали въобще има такива? Освен това каква е тази избираема дисциплина? Студентите ли я избират, между кои дисциплини я избират и кога? Очните играят ли някаква особена роля, освен за набавяне на материали за изпитите, в смисъл - проблем ли е, ако не ги посещаваш изключително редовно? И още нещо - от къде и кога мога да си взема индивидуален протокол за изпит за признаване на оценка от положен изпит в друг университет? Особено ме вълнува положението при първи курс :roll:

Благодаря предварително :P
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”