1 курс Право (2011-2012)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: 1 курс Право (2011-2012)

Мнение от MidwinterSun »

Заяжданията не се толерират! Още един пост в същия дух и всичко ще мине под метлата!

Откриването е само за първокурсниците. Вярно, в този ден няма учебни занятия и хора от горни курсове ходят на него (много, много малко хора от горни курсове), както е вярно това, че по принцип е отворено за всеки друг, който иска да присъства, но това не променя факта, че откриването е за първокурсниците. Не за семействата, приятелите и родата им. На откриването се приветстват новите студенти за приемането им във факултета, говорят се високопарни слова за това как ние сме най-големите и най-великите и освен това получавате подарък - Конституцията. Идете, изживейте си го като големи хора, почувствайте се за един час важни клечки (преди да излезете от сградата и да осъзнаете колко глупости всъщност са били изговорени) и вървете да си почивате някъде първата седмица, докато започнат сериозните занятия.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

На нас миналата година не ни дадоха нищо ^^
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Омг... и без конституция какво ще правим? :)
Право - II курс, 2-ри поток
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

^Ще си я купите :wink:
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Като стана дума за откриването - студентските книжки там ли ни ги раздават или мога да мина да си я взема от университета? И впрочем - има ли нещо интересно, заради което да дойда до Ректората и на 29, когато е откриването за всички специалности или направо да оставя за 3.10?
she'd started smoking poetry
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Faith_no_more написа:На нас миналата година не ни дадоха нищо ^^
Напротив, дадоха ви. Просто не ви го набутаха в ръцете, трябваше да си ги вземете от масите пред аудиторията.

Студентските книжки си ги взимате от отдел студенти.

Откриването на уни е за медии и някакви шашави важни гости. Студентите нямат място там (буквално - ако искате да видите какво е истински гъч пред аулата... ами, всичко е на ваш риск.)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
lionni
В началото бе словото
Специалност: Руска филология
Курс: втори

Мнение от lionni »

Би ли ми казал някой къде има информация в колко часа е откриването за различните факултети на 03.10 ?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

На сайта на софийския. На сайтовете на другите факултети. Или на таблата на другите факултети под формата на съобщения.
Възможно е все още не всички дати и часове да са известни. Освен това, факултетите, които се откриват в различен ден от основното откриване, рядко са повече от 4-5 (макар че този път първи се пада събота, така че е възможно и всички да се откриват в понеделник.) Освен това, някои факултети имат отделни откривания за отделните специалности. Като цяло, положението е доста оплетено. : )
Изображение
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

MidwinterSun написа:
Faith_no_more написа:На нас миналата година не ни дадоха нищо ^^
Напротив, дадоха ви. Просто не ви го набутаха в ръцете, трябваше да си ги вземете от масите пред аудиторията.
Ужас, пропуснала съм. :lol: :lol: :lol:
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

Съжалявам, че ви се намесвам в темата, ама и задочниците сме хора и искам да попитам :)
Някой може ли да ми поясни как стават заверките при задочниците и дали въобще има такива? Освен това каква е тази избираема дисциплина? Студентите ли я избират, между кои дисциплини я избират и кога? Очните играят ли някаква особена роля, освен за набавяне на материали за изпитите, в смисъл - проблем ли е, ако не ги посещаваш изключително редовно? И още нещо - от къде и кога мога да си взема индивидуален протокол за изпит за признаване на оценка от положен изпит в друг университет? Особено ме вълнува положението при първи курс

Благодаря предварително :P
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Аватар
Impossibilities
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Impossibilities »

Fevronia написа:Бройте и мен за групата по френски. :lol: :wink: :!:
Аз също имам голямо желание, макар че (евентуално) ще бъда от абсолютно начинаещите. :toothy8: Дано да успеем да сформираме групичка!
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Ако нямаме условия за учене в общежитието, предполагам, че е напълно възможно учебната дейност да се осъществи пълноценно и в библиотеката на факултета или Народната библиотека. Така ли е?
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Ве то откриването за първокурсниците, ма кат не знам кой ни е декан сега... Сашо Пенов, ама като не го знам по физиономия... То проф. Колев беше забавен на откриванията :)
В името на потока! Втория!
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

nanozetka написа:Ако нямаме условия за учене в общежитието, предполагам, че е напълно възможно учебната дейност да се осъществи пълноценно и в библиотеката на факултета или Народната библиотека. Така ли е?
Библиотеката е кофти за учене. Някои я харесват де, но:

1. Вдига се шум, дразнещ шум.
2. Някак предразполага към сънливост.
3. Често книгите се взимат масово и оставаш без, когато ти трябва, поради което ще четеш изданите от преди 20 години...

Ве първи курс, особено първи семестър можеш спокойно да учиш само от декември нататък :lol: Е хубаво е и преди това, ама не е проблем ако не си... Аз бях учил преди това, но честно, можеше и без, плюс имах стабилно почивно време. Първи, първи семстър е да разберете какво учите и колко е скучно :)
В името на потока! Втория!
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

ОК - изборът на библиотеката за четене си е до човека.
Иначе и аз като видях какво ще учим първия семестър и при кои професори, ми стана ясно, че няма да е много тежко положението. Виж вторият семестър ще е по - труден.
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”