Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
-
gotthelife
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
и сега като съм в семейно общежитие ще плащам по-скъпо, така ли? къде е този 55б блок?
- what_is_love
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: трети
Judas написа:Някой може ли да обясни какво е обзавеждането в едно общежитие? И, освен дрехите, нещо друго да ни препоръчате, което да си носим?
Кутия презервативи
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Даже не е нужно да чакаш вечерта, може още като се настаниш и да удариш един сън.qncheto написа:Здравейте! Искам да попитам кога можем да се нанесем в стаята след като сме уредили въпроса с настаняването? Може ли да се нощува още същата вечер?
Moже, но първо трябва да излезе класирането на горните курсове (29 септември). После отивате двете/двамата в КН и почвате да мърморите докато ви преместят.Judas написа:Вяра написа:Искам да попитам хората, които знаят как стават тези неща и дали изобщо ще стане де... Аз сега ще съм 1-ви курс и, когато си подавах документите за общежитие писах,че нямам претенции с кой да съм в стая, но една приятелка , която ще е втори курс сега ме писа мен в нейните документи. Моето класиране излезе и разбрах, че ще съм с други 2 момичета.Та въпросът ми е дали ще мога да се преместя при моята приятелка след като излезе и нейното класиране?
Със същия проблем съм
Няма такава опасност. За да си запазиш студент от горните курсове стаята, трябва да плаща летните наеми. Ако не си ги плати, може само да поиска при възможност да го настанят в същата стая, ако вече не е настанен там някой друг. Очевидно тук става въпрос точно за такива екземпляри - не са си запазили стаята през лятото и сега искат да са пак в същата. Но ако вече някой е настанен в стаята, никой няма да ги пусне вече там. Така че споко.Elmas написа:Тоест аз до 29 няма да знам със сигурност с кого ще живея, така ли? В смисъл и да са си запазили стаята не е сигурно, че от 29 нещата ще си останат така? Охх, не знам дали зададох въпроса както трябва, но както и да е.The_iMMortal_f написа:Запазили сме си стаите през лятото до 29.09- именно , за да не ни ги налазитеElmas написа:Здравейте! Аз искам да попитам понеже чета тук, че от по- горен курс казват при "мен са настанили еди кой си първокурсник". Та вие от къде сте сигурни, че ще сте си в същите стаи, защото вашата класация нали излиза на 29 чак? Питам не за друго, а защото аз очевидно не съм с друг първокурсник и да не се наложи да има някакви разправии с такива, които са си били в стаята до сега и пак си я искат.Вече тотално се обърках.
Последно промяна от svetlio.varna на 15 Сеп 2011, 16:02, променено общо 1 път.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Миналата година мисля беше след 15 Октомври - имали нужда от някакъв срок за не знам си какво си...
- Cybershade
- В началото бе словото
- Специалност: Английска Филология
Здравейте! Пак въпрос. 
На предишни страници прочетох, че за да се нанесеш, трябва да носиш снимки и т.н. НО и бележка, че си платил трите наема.. На Сайта на СБУ има пост от П.Горанов, който казва:
РЕД ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА НОВОПРИЕТИ СТУДЕНТИ
1. При управител-домакина на съответния блок, където е настанен студентът, се представят Документ за самоличност и Фискален бон за платения наем; Депозит за първи семестър се внася най-късно с наема за месец октомври 2011 г., а Гаранцианният депозит (в размер на 3 месечни наема) се внася най-късно с наема за месец ноември 2011 г.
2. При домакина на блока се извършва Адресна регистрация на класираните студенти, като получават адресни карти срещу сумата от 3,50 лв."
http://uni-campus.net/forum/viewtopic.p ... 6&start=45
Тоест, мога да платя депозита от три наема и Октомври месец, най-късно с наема за Ноември. Така ли е наистина? Или няма да мога да си получа ключ и т.н. ако не представя на момента бележка за платени тези три месеца?
Много моля за отговор.
Благодаря ви предварително.
На предишни страници прочетох, че за да се нанесеш, трябва да носиш снимки и т.н. НО и бележка, че си платил трите наема.. На Сайта на СБУ има пост от П.Горанов, който казва:
РЕД ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА НОВОПРИЕТИ СТУДЕНТИ
1. При управител-домакина на съответния блок, където е настанен студентът, се представят Документ за самоличност и Фискален бон за платения наем; Депозит за първи семестър се внася най-късно с наема за месец октомври 2011 г., а Гаранцианният депозит (в размер на 3 месечни наема) се внася най-късно с наема за месец ноември 2011 г.
2. При домакина на блока се извършва Адресна регистрация на класираните студенти, като получават адресни карти срещу сумата от 3,50 лв."
http://uni-campus.net/forum/viewtopic.p ... 6&start=45
Тоест, мога да платя депозита от три наема и Октомври месец, най-късно с наема за Ноември. Така ли е наистина? Или няма да мога да си получа ключ и т.н. ако не представя на момента бележка за платени тези три месеца?
Много моля за отговор.
Those who endure.. conquer.
-
nikits
- В началото бе словото
- Специалност: Физика
Честито на всички приети!
Който е 18 блок да пише, от сега да се запознаваме
-
MartiNikovski
- В началото бе словото
- Специалност: Инженерна физика
Hey there!nikits написа:Честито на всички приети!
SweetsSsSs написа:Блок 51, стая 413. Ако има някой наблизо , да се обажда
Хора от 2+ курсове, имате ли зимбрЪ потвърждение, че моето още не е пристигнало и се чудя да го чакам ли въобще...
~
- marchelle
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
и аз се закачам за този въпрос.само 1 наем ли плащаме или три сега?Cybershade написа:Здравейте! Пак въпрос.
Много моля за отговор.
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
1 наем + семестриален депозит, очевидно гаранционният депозит може да се плати и другия месец.
-
ephemera
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
Възможно ли е да се откажа от мястото си в общежитието?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Това са стайте, които са малко по-откъснати от другите.Mira написа:Някой има ли представа що е то стая от типа 1Б, 2В, че се хвърлих в дълбоки размишления
Документ за самоличност и Фискален бон за платения наем. Копие от акта за раждане, ако не сте го предали електронно.Brutality написа: Аз към тия питанки искам да добавя още една - какви са точно документите, които трябва да носим? Акт за раждане и лична карта само, или? Снимки трябват ли ни?
И тия наеми, дето са депозит, каква роля играят? Все едно предплащаме за 3 месеца напред, или какво?
Депозитът е в размер на 3 наема и се възстановява, когато се изнасяте, ако не сте счупили нещо в стаята си
В 42 блок е тройна, така че и в 41 би трябвалоplamenka написа:41 Б стая 314 двойна или тройна е ако някой знае моля да сподели)
А най-отдолу сложила ли си тикче, че ако не представиш (или си предавала мин. год.) документ няма да участваш в класирането?luis написа:Здравейте,
Може би се повтарям, но не видях отговор на следния въпрос- попълвам си стъпка едно успешно, но проблем се появява при акта ми за раждане, 3 курс съм и съм представял такъв при предходните настанителни кампании, отбелязвам го във формуляра, но не ми дава да продължа напред, трябва ли, нищо, че съм подала копие, да прикача сканирано такова?
Зависи какви са ти изискваниятаephemera написа:Ако съм приета в даден блок има ли възможност да се преместя в друг,още преди да съм се настанила в блока в който съм приета първоначално?
Ами трябва първо да говориш с тях и се разберете да се размените и отивате заедно в КН.jbblaskovitz написа:Някой да знае каква е процедурата с размяната на стаите. Искам да съм си в старата стая ама там вече са настанили първокурсници
1 наем се плаща до 20 септември, т.е. когато се настаняваш. Зависи от стаята, обикновенно 20-30 лв.player написа:Здравейте,
дадена ми е стая в блок 52Б. Въпросът ми е кога най-късно мога да платя, за да не изгубя стаята, и колко трябва да платя?
Депозит за първи семестър се внася най-късно с наема за месец октомври 2011 г., а Гаранцианният депозит (в размер на 3 месечни наема) се внася най-късно с наема за месец ноември 2011 г.
Като се местиш в квартира напускаш общежието, т.е. минаваш през касата и си плащаш всички разходи до момента, когато ще напускаш и след това при домакинката.player написа:Искам да попитам сега, ако се настаня в общежитието, задължен ли съм да плащам за него за цялата година? Защото е възможно по-късно през годината да се преместя в една квартира...
Носи си чаршафи, одеала, възглавница, ако мислиш да спиш тамJudas написа:Някой може ли да обясни какво е обзавеждането в едно общежитие? И, освен дрехите, нещо друго да ни препоръчате, което да си носим?
Да, като не отидеш да се настанеш, автоматично си губиш мястото.ephemera написа:Възможно ли е да се откажа от мястото си в общежитието?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
Mescalito написа:SweetsSsSs написа:Блок 51, стая 413. Ако има някой наблизо , да се обаждаЯ, нова съседка=) (414)
Хора от 2+ курсове, имате ли зимбрЪ потвърждение, че моето още не е пристигнало и се чудя да го чакам ли въобще...
Все още нямам, а съм го пратила на 2-ри .. ;(
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Какво е нивото на сигурност в общежитията? Вярно, че има пропуски, но дали се следи стриктно кой влиза и излиза от блока? Ами ако примерно някой от старите обитатели на стаята са си извадили дубликат от ключа... 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)