Какво четете в момента 3
Re: Какво четете в момента 3
Абе останала съм с впечатление, че като цяло е по-добре да отбягваш раздела 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Много съм се дразнила и аз на новата българска литература, ама е факт че се намират стойностни неща.allshallperish написа: Българската литература винаги ме е приспивала...
Терзийски за момента хем ми харесва, хем ми е леко скучен. Но Виктор Пасков например си е майстор - един от най-любимите ми писатели, който не е добър само поставен на български фон.
she'd started smoking poetry
- Siss
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Чели ли сте нещо на Севда Костова? "Пенелопеида"? "Деца на Вотан"? "Тристан и Изолда" ? Това са едни от най-хубавите романи (не само български, а изобщо), които съм чела.
I'd rather be a climbing ape than a falling angel.
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Вчера започнах "Кафка на плажа", но днес се занимавах с някакви странични работи и книгата събира прах на масата.
Но, леле, преводът на български е толкова... странен, нарушава ми концентрацията и ми пречи да се потопя в текста. >.> Струва ми се, че ще го издържа още максимум 5-10 страници и ще си намеря английския превод...
Но, леле, преводът на български е толкова... странен, нарушава ми концентрацията и ми пречи да се потопя в текста. >.> Струва ми се, че ще го издържа още максимум 5-10 страници и ще си намеря английския превод...
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Преводите на Харуки Мураками са кофти, щото са преводи на преводи (японски->английски->български..). Ама честно казано, при "Кафка на плажа" май самата книга е проблемът, не толкова преводът. Една от най-странните (не съм сигурна дали в добрия смисъл) книги, които съм чела. И в същото време Мураками си ми остава любим с другите си неща.
she'd started smoking poetry
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Всъщност самият стил и изказ (в превода) са странни и въобще не пасват на историята. Погледнах превода на английски и разликата е значителна. Видяло се е, че на английски ще го чета...
Иначе странностите в авторовия стил са хубаво нещо и аз ги посрещам с отворени обятия.
Иначе странностите в авторовия стил са хубаво нещо и аз ги посрещам с отворени обятия.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Защо пък да го избягвам? Защото чета по-стойностни неща от теб ли?Мила написа:Абе останала съм с впечатление, че като цяло е по-добре да отбягваш раздела
Ах, разбира се...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Разбира се, как ме разгада. Аз съм такъв литературен плебей, чета за удоволствие, а не защото ми влиза в учебната програма... Ах!
Сега сериозно: Избягвай раздела,защото той е мирно и тихо, доста дзен място, а ти имаш навика да изтипосваш незащитени, крайни мнения, незачитайки мнението на останалите и отказвайки да признаеш, че хората имат право на различен от твоя вкус.
А по темата, днес ужасно много харесах един разказ на Паланюк, написан специално за сп.Плейбой и публикуван къде? в сп. Плейбой. Защо го издават на български с такава скорост... Изобщо няма да ги чакам, ще си го чета на английски, доколкото ми е по силите.
Сега сериозно: Избягвай раздела,защото той е мирно и тихо, доста дзен място, а ти имаш навика да изтипосваш незащитени, крайни мнения, незачитайки мнението на останалите и отказвайки да признаеш, че хората имат право на различен от твоя вкус.
А по темата, днес ужасно много харесах един разказ на Паланюк, написан специално за сп.Плейбой и публикуван къде? в сп. Плейбой. Защо го издават на български с такава скорост... Изобщо няма да ги чакам, ще си го чета на английски, доколкото ми е по силите.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Хаха, незащитени друг път :Д, по-скоро на теб не ти се харесват. А и кой говори за учебни програми :Д. Ох, както и да е, имам си по-интересни неща за правене от спор точно с теб :Д.Мила написа:Разбира се, как ме разгада. Аз съм такъв литературен плебей, чета за удоволствие, а не защото ми влиза в учебната програма... Ах!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
Перифразирано : "Ти си крадец, крал си преди, така че стой в затвора, защото може да откраднеш отново, макар само да предполагаме, че ще стане така, без да сме сигурни".Мила написа:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Че кой спори? Аз мислех, че си говорим за литература...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Даrogertaylor написа: Само аз ли мисля, че това е
Моля хората, които ще предпочетат да уважат литературния вкус на олшелпериш пред този на Мила, да го направят сега или да замлъкнат завинаги!
la douleur exquise
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
Аз говорех принципно, литература чета само по учебния план 
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Хахаха, извинявам се, че предпочитам да си чета мирно и тихо навън или вкъщи, вместо да парадирам с това, което съм чела У ФОРУМО! :Дfak написа:Даrogertaylor написа: Само аз ли мисля, че това е
Моля хората, които ще предпочетат да уважат литературния вкус на олшелпериш пред този на Мила, да го направят сега или да замлъкнат завинаги!
Егати, как се изложих!
Говорейки принципно, не може да си пропуснеш избирателно конкретния случай. а именно:rogertaylor написа:Аз говорех принципно, литература чета само по учебния план
allshallperish написа:
Защо пък да го избягвам? Защото чета по-стойностни неща от теб ли?![]()
Нелепо е просто..
Ники!allshallperish написа: Хахаха, извинявам се, че предпочитам да си чета мирно и тихо навън или вкъщи, вместо да парадирам с това, което съм чела У ФОРУМО! :Д
Марина, такава е темата, мацко. не е за хвалене, за споделяне е. (впрочем това е и основният смисъл на форумното общуване
аз примерно съм влюбена в поезията и прозата на терзийски.. не се хваля, споменавам. Друг казва, че му е малко скучноват.. което си е нaпълно в естествения ред на нещата, понеже не сме еднакви, че да възприемаме едни и същи неща по сходен начин.
и понеже Мила ше ме бамне пак от форума, съм принудена да споделя (с лека доза неудобство), че днес започнах една книга на Дънов - За добродетелта и успеха.
la douleur exquise