Великотърновския

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

хахах тфа беше яко :lol: Тъй като 2рият ми вариант е ВТУ(след СУ) ду6ата можеш ли да дадеш малко повече инфо за специалностите с география и език..силни ли са трудно ли се влиза и т.н..
why don't you go outside and .... yourself?!
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

мога разбира се :)
с география и език се влиза МИО (за него имам най-много инфо)
въпреки че във ВТУ икономическите специалности не са най-силни(както в УНСС и в Свищов) имам няколко познати от различен курс и всички са много доволни..не знам..ако те интересува нещо по-конкретно,питай
п.п. може и ЛС да не занимаваме другите, че илиян ще каже, че флудим!!! :wink:
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
Aerven
В началото бе словото

Мнение от Aerven »

в нашата гимназия идва някакъвпрофесор(май беше по история)от Великотърновския, който естествено ни разказа мн хубави неща за университета. Не пропусна да оплюе СУ :D Взе да ни зарибява за всяка специалност по-отделно и ни похвали много студентския стол :lol: каза че тия от др градове си купували храна за у тях като си тръгвали :shock:
Симпатичен човек 8)
аз като съм близо до Търново, градът ми е слабост :P
Много хора гледат с пренебрежение на уни-то, но наистина филологиите и историята ги признават
Допада ми това, че има тестове и че не те ограничават с какъв предмет да кандидатстваш за определена специалност :lol:
Спрях да се моля на Бог, когато осъзнах че се моля на себе си.
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

Aerven написа: и ни похвали много студентския стол :lol: каза че тия от др градове си купували храна за у тях като си тръгвали :shock:
не се шокирай!!! от студ. стол всеки е ял!!! дори и аз (не съм студентка!!) :) :wink:
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
ProvideR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ProvideR »

du6ata, я кажи може ли да си преместя оценката от СУ във ВТУ? чух различни мнения по въпроса и не стигнах до краен отговор...
интересуват ме също специалности с испански език и география.ако знаеш нещо,моля ти се сподели с ближните :D .
Аватар
Aerven
В началото бе словото

Мнение от Aerven »

du6ata написа:
Aerven написа: и ни похвали много студентския стол :lol: каза че тия от др градове си купували храна за у тях като си тръгвали :shock:
не се шокирай!!! от студ. стол всеки е ял!!! дори и аз (не съм студентка!!) :) :wink:
:lol: той имаше предвид, че е толкова хубава храната, че я предпочитат пред майчината им манджа :D
Спрях да се моля на Бог, когато осъзнах че се моля на себе си.
sisito
В началото бе словото

история(тема) или история(тест) ?

Мнение от sisito »

на какво ще се явявате по история тема или тест. ...Хайде някои ако е ходил на история тест да сподели опита си- на кои компоненти да се наблегне? ако каже и някои тънкости при решаването му...цена няма да има :)))) :wink:
bibita
В началото бе словото

Маркетинг

Мнение от bibita »

Аз искам да уча "Маркетинг" с какъв изпит се кандидатства? Изпита по география или английски труден ли на какво ниво трябва да си по английски да влезеш. Конспект по география има ли някъде.
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Великотърновския е примамлив като вариант , но имат проблеми с акредитацията. Аз още се чудя дали да подам документи за там. Подлъгах се за Пловдивския , а после видях , че няма акредитация. За какво всъщност е тази акредитация след като университета е в списъка на МОН за легитимни висши училища? Я някой да сподели нещо повече за ВТУ? Къде точно се намира във Велико Търново, близко ли е до гари, като база горе - долу как изглежда?
Аватар
Sianie
В началото бе словото

Мнение от Sianie »

А случайно някой да знае какво представлява изпита по български език в ВТУ?Защото видях,че има отделно по бг.език и литература и отделно по български?Дали е под формата на тест с въпроси само по български или???Някой ако знае да сподели... :roll:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: история(тема) или история(тест) ?

Мнение от ^PrincessA^ »

sisito написа:Хайде някои ако е ходил на история тест да сподели опита си- на кои компоненти да се наблегне? ако каже и някои тънкости при решаването му...цена няма да има :)))) :wink:
Аз ходих преди 2 години и май съм писала обстойно някъде тука в какво се състои. Не е труден, ако си знаеш материала, разбира се. Има да се посочват 5-6 важни събития за определен период, подредени по хронология; да се обясняват исторически понятия; разни мисли и идеи да се напише чии са (трябва да познавате минимума историография); да се попълват пропуснатите думи в твърдения (горе долу са от темите) и т.н. Другите компоненти са анализ на исторически извор и отговор на исторически въпрос (обикновено това е или част от тема, или да се напише за дейността ня дадена личност, по-рядко да се опишат предпоставките или последиците на някакво събитие). Ми на какво да се наблегне....на всичко :D По принцип във ВТУ много държат на аналитичния подход, така че наблегнете на него. И, разбира се, текстовите компоненти носят повече точки от тестовите :twisted:
А "тънкостта" е да си купите сборника с тестове на ВТУ и да го изрешавате целия! Ще придобиете представа за теста, даже някои въпроси ги дават същите! А отзад има и речник с понятията ( и отговори има :wink: ).
Тва е, ако има нещо неясно- потърсете му другия пост по темата или пишете ЛС :wink:
Не е трудно. Ама моят съвет е да се явите и на двата изпита.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Paisii
В началото бе словото

Re: Великотърновския

Мнение от Paisii »

Жрецът на Болката написа:Не познавам хора, които учат там и не мога да събера никакви впечатления? Вие какво мислите?
Някой знае ли нещо за изпитите по английски език, история и български език?
Информация за изпитите във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий":
http://www.kadedaucha.com/?id=219
Аватар
Sianie
В началото бе словото

Мнение от Sianie »

А вярно ли е,че бройките за места във ВТУ са ограничени или не?
Аватар
ProvideR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ProvideR »

може ли някой да ми каже в какво се състои изпита по испански език във ВТУ ?
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Някой знае ли какви теми са се падали по литература миналите години, че никъде не мога да ги открия? Зная само,че миналата година се е паднал Далчев.
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”