Събудихме ли се ?

Подфорум към Физическия факултет
Публикувай отговор
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно
Курс: първи

Re: Събудихме ли се ?

Мнение от Luvitzata »

Според мен е към Катедра Радиофизика и електроника. Там има доста предмети свързани с медицинската физика. Повече подробности, знаеш къде - на лекции :)

П.П. Да разбирам, че няма да има нужда от помощ, така ли :) А аз си мислех за някакви страшни и сложни уреди, които ще трябва да пазя като очите си :) Разбира се това на шега (ама не съвсем) :)
Take care!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

rOyals написа:Така с риск да не се погледна повече да попитам - аз с мойта медицинска физика спадам към катедра Атомна физика?! ... оф както и да е не знам даже какво питам и как питам :brilsmurf:
Въпросът е много добър и съвсем "правилно" сте се объркали. :D Във факултета няма катедра Медицинска физика. В тази специалност преподават колеги от различни катедри и факултети.

Преди години специалността (тогава специализиращ модул) беше създадена по инициатива и с усилията на проф. Стоян Динев от катедра Квантова електроника. По-късно са я ръководили колеги от различни катедри. Преди четири години колегите от катедра Атомна физика изработиха документите и прокараха бакалавърската специалност "Медицинска физика". В момента водеща фигура е доц. Леандър Литов, ръководител на катедра Атомна физика.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Luvitzata написа: ... П.П. Да разбирам, че няма да има нужда от помощ, така ли :) А аз си мислех за някакви страшни и сложни уреди, които ще трябва да пазя като очите си :) Разбира се това на шега (ама не съвсем) :)
Сложните уреди са все пак в лабораториите. Ще стигнете и до тях.

Шега или не, но е добре да се пазят "като очите". Във всички случаи човек най-напред трябва да пази очите. Аз работя с лазери. :wink:

Благодаря Ви за предложението да помагате, но отговорът е "Не!". Не можем да искаме студентите да чистят залите. :oops:
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

:D Разбирам. И май е време да си лягам, че утре си е пълен работен ден (нали отработваме 5-ти :( ) Лека нощ от мен!
Ако някой все пак има и други идеи за дискусия - тук сме! :wink:
Take care!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Лека нощ на всички!

П.П.
Чак сега се усетих по въпроса за праха и чистенето. Ставало е дума за моята лаборатория. Тя беше чиста, но нали гузен негонен бяга.
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Ех... и най-вече ставаше на въпрос за това дали сте се почуствали добре, че сте отново на работа или ви се е искало да си починете още малко! Дори и да е първото съм убедена, че след няколко дни, на всеки би му се приискало още малко да си е почивал. По повод почивните дни, много интересно са разположени лекциите на задочниците. На 22,23 и 24 почиваме, но на 25 неделя трябва да сме на лице :D За мен няма значение(даже е по-добре понеже съм на работа и така печеля ден), но е неприятно за преподавателите(или поне така си мисля). А за редовното още не излязла програма, нали?
Take care!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Luvitzata написа:Ех... и най-вече ставаше на въпрос за това дали сте се почуствали добре, че сте отново на работа или ви се е искало да си починете още малко! Дори и да е първото съм убедена, че след няколко дни, на всеки би му се приискало още малко да си е почивал.
Не знам, колко съм си починал, защото се занимавах и с други неща, но винаги ми е било приятно да ходя във факултета .
Luvitzata написа:... На 22,23 и 24 почиваме, но на 25 неделя трябва да сме на лице :D За мен няма значение(даже е по-добре понеже съм на работа и така печеля ден), но е неприятно за преподавателите(или поне така си мисля) ...
Нямам представа, защо са така дните за занятията. Ходенето на работа в неделя не нещо съвсем необичайно за факултета. Аз утре съм на изпит. :D.
Не съм поглеждал за програмата за редовните студенти, защото е много рано. Вероятно ще излезе последната седмица на септември.
skamenov
В началото бе словото
Специалност: кктф
Курс: втори

Мнение от skamenov »

Здравейте, колеги... ;)
Толкова много се вълнувам и вече нямам търпение да започне годината. Нови запознанства, знания и други промени в живота... Направо си е едно ново начало.. :) Записах квантова и космическа теоретична физика, нещо което от малък ми е много интересно, както и астрофизиката .... Мисля да запиша и втора специалност след 2рата година (зависи как ще се развият нещата до тогава де :Д ). Колкото до проектите и т.н. и аз съм доста ентусиазиран за такъв вид дейност....
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

skamenov написа: ... Толкова много се вълнувам и вече нямам търпение да започне годината. ...
Ако имате възможност да дойдете до факултета, заповядайте на защитите на дипломни работи на завършващите бакалаври:
+ специалност "Физика", ОКС "Бакалавър", 12.09.2011 г. от 09:15 ч. в ауд. В-44;
+ специалност "Инженерна физика", ОКС "Бакалавър", 13.09.2011 г. от 09:00 ч. в ауд. А-315.
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Казаха ми малко по-рано днес нещо от типа: който преговарял - преговарял! И е баш така! Та, който си спомня нещо от математиката - блазе му, другите като мен да му мислят! ...и понеделнишки, с нови тетрадки и може би химикалки, малко притеснени и повече любопитни, ще се видим там, на уреченото място, където ще ни чака Математичен Анализ на функции с една променлива! Успех!

П.П.: И всички кандидатствали с математика да не се крият, моля!
Take care!
Аватар
Mightynerd
В началото бе словото

Мнение от Mightynerd »

Luvitzata написа:Казаха ми малко по-рано днес нещо от типа: който преговарял - преговарял! И е баш така! Та, който си спомня нещо от математиката - блазе му, другите като мен да му мислят! ...и понеделнишки, с нови тетрадки и може би химикалки, малко притеснени и повече любопитни, ще се видим там, на уреченото място, където ще ни чака Математичен Анализ на функции с една променлива! Успех!

П.П.: И всички кандидатствали с математика да не се крият, моля!
Мисля, че имаш време да си преговориш позабравените неща по математика в неделя :wink:
Jar Jar Abrams ruined Star Trek.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Е, Luvitzata? Останаха ли Ви сили да споделите впечатленията си от първия ден. :D
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Dr Dulcamara написа:Е, Luvitzata? Останаха ли Ви сили да споделите впечатленията си от първия ден. :D
Пълна съм с енергия! Отивам да спя!
Take care!
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Впечатленията са ми изцяло положителни. Много високи изисквания следователно това ще е една много висока подготовка. Лекторите са целеустремени по материяла, няма излишни неща, и най-важното според мен - не ни оставят без да са си казали всичко. Имам в предвид, че само защото сме задочници, не ни оставят сами да се подготвяме изцяло. Също така не се сърдят, ако ги прекъснем за въпроси. Страхотни в областите си. Всъщност до момента сме били при 2-ма лектори от ФМИ и само един от ФзФ, но не ми се вярва разликите с останалите да е особенно драстична (не знам, това вече големите да го кажат).
За колегите :D всичките са много готини! Някои с наредени планове за това какво ще се случва с тях, други не с толкова ясни, големи, малки (никой да не се сърди) и аз (все още единствена от този род :) , но не за дълго надявам се!)!
Та така... много съм уморена, не си доспивам добре, но това не е толкова от лекциите (защо е тема на друг раговор) и истината е, че наистина след 2-3 часа лекции вече не гледаме особенно адекватно! Информациата е страшно много, за страшно малко време! Иначе на мен лично ми е интересно!
Take care!
Jarmen
В началото бе словото

Мнение от Jarmen »

Пак ли няма да има парно, бе, майка му да еба рошава. Ей, ще я съсипя тая управа, ако всичко си е по старо му.
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”