Събудихме ли се ?
-
digdag
- В началото бе словото
- Специалност: Квантова и космическа теоретична физика
- Курс: първи
Re: Събудихме ли се ?
И аз си мисля да запиша тенис на корт и ми казаха същото, че местата свършвали бързо... затова мисля още първия или втория ден да се запиша 
- rOyals
- В началото бе словото
- Специалност: медицинска физика
И аз още първия ден мисля да се запиша.Проблемът при мен е, че досега не съм играл тенис ( освен в 8 клас един път)

- ceco_sim
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ
- Курс: трети
Това не е проблем - повечето от записалите не са играли тенис, така че няма да си единствен. Освен това има треньори, които ще те научат как да се движиш и как да удряш
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
"Задържане" не е много точно. Лазерите охлаждат атомите и те се задържат на едно място.Luvitzata написа: ... Това е лазера, който задържа атомите на едно място? ... Добре, ако е така... колко е струвало да се направят тези лазери (не че има значение де, но споменават нисък бюджет)? И всъщност тези студенти са измислили този лазер, или на тях им е хрумнало, че могат да го използват, за да задържат атомите? А това за едночестотните и споменаването на едноснопните едно и също ли е?И защо не са ги споменали в репортажа, тези студенти?
...
Колко струва не знам, но очаквам от пет да десет пъти по-малко, отколкото ако бяха купени готови системи.
Студентите са изработили основни механични, оптични и електронни възли от лазерната система и са я накарали да работи!!! Възможно е да има и оригинални идеи. Ако желаете, мога да Ви изпратя e-mail адреса им (ще трябва най-напред да ги попитам дали са съгласни).
Терминът "едноснопов" лазер не ми е познат, макар че би могъл да има смисъл. Въпросните лазери са едночестотни.
Не знам, защо не са ги споменали
П.П.
Известно време ще се намирам на място, където нямам удобен достъп до интернет. Моля да ме извините за закъснелите отговори.
- Luvitzata
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ - задочно
Е, чак имейл-а им не е нужно. Благодаря, определено придобих представа, за какво става дума. Подробностите - в час.
Take care!
- Luvitzata
- В началото бе словото
Писах, писах едно дълго писание по повод допълнителния прием. И реших, че няма смисъл. Резултатите са такива, каквито са - за добро или за лошо. Пожелавам успех на всички явяващи се на допълнителния прием тази година. Дано да се запълнят всички бройки и разбира се да завършим с пълната бройка приети! 
П.П.: Много яко! На 29.09.2011г. в 14ч. е откриването на учебната година, а аз тогава имам Начални Компютърни Знания в А401 с последните си 2 часа по този предмет
. Мисля, че този урок може и да го пропусна 
П.П.: Много яко! На 29.09.2011г. в 14ч. е откриването на учебната година, а аз тогава имам Начални Компютърни Знания в А401 с последните си 2 часа по този предмет
Take care!
- rOyals
- В началото бе словото
На 29.09 ли ? Къде го прочете? Извинявай, че питам наготово, но отдавна не бях влизал и ме мързи да се поровя
.. А да не говоря за непопълнените бройки, за моята специалност от 20 човека 11 сме се събрали и сега отде ще намерим 9 заблудени да се запишат, да не говоря за другите специалности. Лоша работа, а за химическия - ноу комент !

- Luvitzata
- В началото бе словото
На сайта на физическия http://phys.uni-sofia.bg/bul/index.html
На 29.09.2011 от 14ч. в зала А- 201.
Наистина не е за коментиране, но поне до колкото видях не е по- зле от предни години.
П.П.: А къде се губите всички!?!? Не мога сама да си пиша!
На 29.09.2011 от 14ч. в зала А- 201.
Наистина не е за коментиране, но поне до колкото видях не е по- зле от предни години.
П.П.: А къде се губите всички!?!? Не мога сама да си пиша!
Take care!
- rOyals
- В началото бе словото
Тенкю ! Само лека поправка да не объркаме някой който чете това, сигурно от бързането А-207 ( или поне така пише де дано пак не съм заспал докато го пиша това)... Добре, че писа иначе това щях да го видя когато е късно вече, понеже имам спомени, че бяха казали 03.10 , но както и да е факт си е че ще ходим на 29.09
)))) А относно писането- ми засега ще си пишеш с мен
така де нека и някой друг се включи ако реши, че има за какво да си говорим 
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
И аз съм тук
.
Залата е наистина А-207. А-201 е много малка. Вероятно Luvitzata е сбъркала, продължавайки да мисли за "Начални Компютърни Знания" в А-401
.
Залата е наистина А-207. А-201 е много малка. Вероятно Luvitzata е сбъркала, продължавайки да мисли за "Начални Компютърни Знания" в А-401
Нямам нищо конкретно за казване, но за "поддържане на огъня" ... днес бях за първи път във факултета след отпуската.rOyals написа:... така де нека и някой друг се включи ако реши, че има за какво да си говорим
- Luvitzata
- В началото бе словото
Явно съм заспала, да.
А-207
А нали ти се интересуваше от настаняването в общежитията? И това е излезнало на сайта на софийския. (ако не е за теб, ще послужи на някой друг)
Много добре казано: "Ако има за какво да си говорим". Аз лично нямам идея. И понеже съм безидейна, моля някой да препоръча!
Казаха ми, че откриванията били много интересни. Събирали се всички на едно място, обичайните слова и след това ни разделяли по катедри, където (не си спомням точно), но било яко!!!
Ле ле, никой да не чете това.
В думите ми няма смисъл. Но наистина, било интересно!!!
А нали ти се интересуваше от настаняването в общежитията? И това е излезнало на сайта на софийския. (ако не е за теб, ще послужи на някой друг)
Много добре казано: "Ако има за какво да си говорим". Аз лично нямам идея. И понеже съм безидейна, моля някой да препоръча!
Казаха ми, че откриванията били много интересни. Събирали се всички на едно място, обичайните слова и след това ни разделяли по катедри, където (не си спомням точно), но било яко!!!
Take care!
- Luvitzata
- В началото бе словото
Dr Dulcamara и? Всичко в прах? Но все пак, като у дома? Ако трябва, викайте за помощ при почистването. Ще помагам! От 12.09 съм на лице!!! Очни, нали знаете 
Take care!
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Не знам колко е интересно, но е любопитно. Аз "моето" откриване преди доста години го пропуснах, защото бях все още в казармата.
Каквото и да е, ще се видите/видим за първи път!
Каквото и да е, ще се видите/видим за първи път!
- rOyals
- В началото бе словото
Така с риск да не се погледна повече да попитам - аз с мойта медицинска физика спадам към катедра Атомна физика?! Направо се чудя в момента колко ли тъп въпрос задавам ама сега чак се замислих за това в коя катедра попадам и дали въобще ... оф както и да е не знам даже какво питам и как питам
Това го задавам понеже каза, че ни разделят по катедри и аз ако не знам в коя съм, еми сигурно ще чакам да ме поканят някъде все пак

- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Кое е в прах? Банките в залите ли?Luvitzata написа:Dr Dulcamara и? Всичко в прах? ... при почистването. Ще помагам! От 12.09 съм на лице!!! Очни, нали знаете
Ох, знам. Много пъти в началото на семестъра тайно съм бърсал праха в залата, в която ще имам лекции.