Възможно преместване?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
NickyNET
В началото бе словото

Възможно преместване?

Мнение от NickyNET »

Интересно ми е ако влезнеш специалност, която не си искал дали може да се прехвърлиш след това на друга или да запишеш втора? Какво се изисква - изпити?
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

принципно мисля, че може...трябва ти само успех май...и то успех от рода на 5.5 след първата година...а за приравнителни изпити с другата специалност - мисля, че не трябват...но не давам гаранция :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Възможно преместване?

Мнение от black_lady »

NickyNET написа:Интересно ми е ако влезнеш специалност, която не си искал дали може да се прехвърлиш след това на друга или да запишеш втора? Какво се изисква - изпити?
Тоя въпрос те съветвам да го отправиш в раздел "Студенти", където ще има повече запознати хора, които да могат да отговорят ефикасно :wink: Ние тук кандидат-студентите можем само да гадаем :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Elkis
В началото бе словото

Мнение от Elkis »

За да се преместиш успеха ти трябва да е минимум 5,00 , но принципно искат да е над 5,50 . Става само след първата година.Придобиването на друга специалност става след края на първата учебна година.Ако желаеш, можеш да кандидатсваш наново и да подадеш молба за преместване по успех паралелно.Студентските ти права се запазват.Преместването става след 20ти август.
SeaChild
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

според мен е малко рано да се мисли за прехвърляне, след като още дори не са ни приели... а и прехвърлянето както стана ясно се извършва след завършен първи курс - дотогава има толкова време и възможности да се попита и да се разбере с подробности

защото прехвърлянето може да се направи само в определени случаи, когато изучаваните предмети съвпадат и т.н...

защо да не изчакаме да видим кой къде ще е приет и тогава да мислим дали може да се извърши прехвърляне?
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

За да знаем въобще да се записваме ли там, където са ни приели или да кандидатстваме наново догодина :D

Това, което аз знам, е че изискванията за общия успех варират в зависимост от това къде искаш да се прехвърлиш. За някой специалности нужният успех е 4.50, което не е толкова високо. Също така не е задължително предметите да се припокриват, защото една приятелка влезе иранистика, а се прехвърли психология. Но тогава може би се държат приравнителни изпити или почваш от първи курс, не от втори, т.е. губиш една година. Трябва да я питам за подробности.
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Re: Възможно преместване?

Мнение от jantex »

NickyNET написа:Интересно ми е ако влезнеш специалност, която не си искал дали може да се прехвърлиш след това на друга или да запишеш втора? Какво се изисква - изпити?

И на мен ми е интересно и затова прочетох многото теми по въпроса, които са в отдел <Студенти> :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз се надявам да не ми се налага :D Но пък знае ли се... :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Аз пък вече взех да се надявам дотам поне да успея :oops:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Vaskes написа:За да знаем въобще да се записваме ли там, където са ни приели или да кандидатстваме наново догодина :D
Отново няма логика - ако предварително не желаете да следвате определена специалност, просто не я записвате! По същата процедура може да се разбере предварително дали е възможно прехвърляне, и ако не - просто не записвате... примерно :lol:
Аватар
ksk'06 info
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ksk'06 info »

Екипът на Кандидатстудентския Информационен Център желае успех на всички кандидатстуденти! :)
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!

:walk: :wav:

N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”