ИЗБЕРИ ДА СПОРТУВАШ
Модератори: ники, Methuselah
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: ИЗБЕРИ ДА СПОРТУВАШ
Може още дълго да се коментира въпроса "Що е спорт, хазарт, инвестиция и т.н.", но мисля, че се отдалечаваме от темата "Избери да спортуваш".
Идеята в тази тема е да се проучи желанието на студентите да спортуват - какво и защо!
Който не иска да спортува - има и такава възможност за гласуване в анкетата.
Няма да влизам в спор за спортовете. Само да спомена, че състезанието не прави "нещото" спорт. Има състезание по надплюване и др.подобни.
Бойните изкуства също не са спорт, но някои от тях са създадени или допълнени с отделен спортен раздел, за да могат повече хора да спортуват - карате, джудо ...
Например айкидо не е спорт, то е само изкуство (има тенденция за приобщаването му към състезание), но защо бойните изкуства да не се предлагат като форма на занимание за физическо и духовно развитие на личността.
Та, както каза Светльо, идеята за "спорт" в Университета е да се предлагат различни и интересни форми на занимания на студентите за физическо, психическо и интелектуално развитие, възстановяване, положителни емоционални преживявания, навици и умения за здравословен начин на живот.
Който не обича да спортува, няма как да го накараш да спортува. Но е добре да уважава усилията на тези, които спортуват.
Идеята в тази тема е да се проучи желанието на студентите да спортуват - какво и защо!
Който не иска да спортува - има и такава възможност за гласуване в анкетата.
Няма да влизам в спор за спортовете. Само да спомена, че състезанието не прави "нещото" спорт. Има състезание по надплюване и др.подобни.
Бойните изкуства също не са спорт, но някои от тях са създадени или допълнени с отделен спортен раздел, за да могат повече хора да спортуват - карате, джудо ...
Например айкидо не е спорт, то е само изкуство (има тенденция за приобщаването му към състезание), но защо бойните изкуства да не се предлагат като форма на занимание за физическо и духовно развитие на личността.
Та, както каза Светльо, идеята за "спорт" в Университета е да се предлагат различни и интересни форми на занимания на студентите за физическо, психическо и интелектуално развитие, възстановяване, положителни емоционални преживявания, навици и умения за здравословен начин на живот.
Който не обича да спортува, няма как да го накараш да спортува. Но е добре да уважава усилията на тези, които спортуват.
Мързи ме в момента да отговарям на Светльо (пък и колегата го направи до голяма степен) за т'ва само ще отбележа, че сред изброените няма нито един спорт или "спорт", който да предлага на студентите "интелектуално развитие"
The more you want, the easier you are to exploit
- five
- В началото бе словото
- Специалност: МО
- Курс: първи
@ Тhe Stig
ОК, да речем, че играеш покер без пари. Какво ще залагаш? Когато не играеш с пари цялата тръпка ти изчезва. Не можеш да ме убедиш, че ще играеш по един и същ начин. Покер да се играе без пари и ценности значи да мислиш много по-малко и да не ти пука. Когато не ти пука влизаш на боклуци, не преценяваш ситуацията, избора и възможните изходи, с други думи спиш. Или поне аз така смятам
ОК, да речем, че играеш покер без пари. Какво ще залагаш? Когато не играеш с пари цялата тръпка ти изчезва. Не можеш да ме убедиш, че ще играеш по един и същ начин. Покер да се играе без пари и ценности значи да мислиш много по-малко и да не ти пука. Когато не ти пука влизаш на боклуци, не преценяваш ситуацията, избора и възможните изходи, с други думи спиш. Или поне аз така смятам
If you could be God's worst enemy or nothing, which would you choose?
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Йогата къде се намира?
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Май беше в рРектората.
Я най-сетне някой по-осведомен да изясни - йогата може ли да се записва от хора, които не са освободени от спорт? Или поне какво означава частично освободен?
Я най-сетне някой по-осведомен да изясни - йогата може ли да се записва от хора, които не са освободени от спорт? Или поне какво означава частично освободен?
she'd started smoking poetry
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
В началото на другата седмица ще имате инфо за спортовете и графиците.jenesais написа:Май беше в рРектората.
Засега информация може да получите от страницата на Департамента по спорт:
http://www.uni-sofia.bg/Sports_Department
-
yoancheto
- В началото бе словото
- Специалност: НУПЧЕ
- Обратна връзка:
Туризъм. 
- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Дефинирай интелектуално развитие.The Stig написа:Мързи ме в момента да отговарям на Светльо (пък и колегата го направи до голяма степен) за т'ва само ще отбележа, че сред изброените няма нито един спорт или "спорт", който да предлага на студентите "интелектуално развитие"
Аз мога да ти посоча поне 5 спорта от горните, който ще те научат на нещо което да ползваш и отвън.
Ядрен физик няма да станеш като играеш покер също - нали знаеш.

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
- stoycheva.veselina
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
И аз дълго време се чудих.. Но предполагам просто го няма като спорт реално, но пък в такъв случай нямам идея защо го има в тази анкета. В раздела за Спорт във форумите има и други теми за спорт в първи курс и подобни. В нито една от тях не пише кънки на лед като вариант.. Така че аз просто се отказах от идеята и разгледах другите спортове.
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Като дете цяла зима бях по пързалките, а лятото карах ролери, но с времето нашите ме пращаха сама и се налагаше да си плащам входа и кънките с джобни... така с времето почти всичко забравих и ми се иска отново да прекарвам време на пързалката. (въпреки че НЕ съм тренирала, ходех с приятели в свободните часове
)
Спортно катерене- звучи ОК
, а най-лесният избор е плуване
.
Спортно катерене- звучи ОК
, а най-лесният избор е плуване 

- warheart
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
Аз тепърва се чудя и ми трябват някои съвети 
Някой да знае как стоят нещата с танците?
На какъв стил се набляга и има ли смисъл да се запиша (занимавала съм се с това преди) или е загуба на време и прах в очите...
И за плуването... има ли нормативи, които се покриват (на изпит примерно) и какви са те? (мога да плувам, но не съм на ниво 'спасител' и не искам да се скъсвам от тренировки xD )
Някой да знае как стоят нещата с танците?
И за плуването... има ли нормативи, които се покриват (на изпит примерно) и какви са те? (мога да плувам, но не съм на ниво 'спасител' и не искам да се скъсвам от тренировки xD )
Jokaisen täytyy katsoa silmiin totuuden....
-
candle
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
Попрочетох оттук оттам из форума и сайта на СУ, отностно Спорта.. но не разбрах.. :
1. Задължително ли е да се запиша за дадена дисциплина?
2. Ако запиша спорт, плащам ли някаква такса, за съответната дисциплина?
Извинявам се, ако въпросите ми са глупави.. но не си падам по спорта и в същото време докато разглеждах проявих интерес към някои дисциплини..
1. Задължително ли е да се запиша за дадена дисциплина?
2. Ако запиша спорт, плащам ли някаква такса, за съответната дисциплина?
Извинявам се, ако въпросите ми са глупави.. но не си падам по спорта и в същото време докато разглеждах проявих интерес към някои дисциплини..
- Une Fii Unique
- В началото бе словото
- Специалност: Френска Филология
Искам да попитам,след като миналата година спортувах тенис,това означава ли,че и тази година автоматично съм записана към този спорт ? И дали мога да сменя спорта или изобщо да се отпиша ? Благодаря 
Demande un conseil à ton ennemi et fais le contraire.