Неприети на трето класиране???
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Неприети на трето класиране???
Сигурно сега е подходящ момент да кажа, че миналата година допълнителнтие класирания бяха две.

- Aleksandyr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Гледам,че за всички специалности за допълнителният прием изискват изпит или ДЗИ.Питам само от това ли се свормира Бала или от изпита,ДЗИ и средните оценки по съответният предмет(както до сега в 1,2 и 3-то класиране)Надявам се да сте ме разбрали.Благодаря предварително
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Така като гледам предоставената информация ми се струва, че ще приемат само по оценката от изпита или матурата (със съответните коефициенти), без да сформират бал, който да включва оценки от дипломата.
Но само така ми се струва, не мога да го твърдя с точност.
(мисля, че това питаш, или поне аз това разбрах)
Но само така ми се струва, не мога да го твърдя с точност.
(мисля, че това питаш, или поне аз това разбрах)
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
Местата ми се струват много 
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Нормално е, студентите са по-малко от обявените места, пък и университетите са много. Нормално е за техническите специалности да има свободни места защото самите специалности са научни и трудно хората се навиват за тях.
Иначе каквито условия са посочени за балообразуване - такива са актуални. Например за БГ филология за коя година подред вече важи и приемането с матура на допълнителния (докато на редовния е само с изпит)
И нека пак да отбележа моята радост - за разлика от миналата година през тази няма свободни места във ФЖМК
Иначе каквито условия са посочени за балообразуване - такива са актуални. Например за БГ филология за коя година подред вече важи и приемането с матура на допълнителния (докато на редовния е само с изпит)
И нека пак да отбележа моята радост - за разлика от миналата година през тази няма свободни места във ФЖМК
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Къде мога да видя за какви специалности има незаети места? Извинявайте, ако е писано вече, гледах страниците, гледах в сайта, но съм леко нова, тъй като нямах намерение да кандидатствам в СУ и ми е тъмна Индия всичко.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... 012_godinaEllieD написа:Къде мога да видя за какви специалности има незаети места? Извинявайте, ако е писано вече, гледах страниците, гледах в сайта, но съм леко нова, тъй като нямах намерение да кандидатствам в СУ и ми е тъмна Индия всичко.
На края на страничката
Извинете, може ли да кажете какво трябва да ми е потребителското име в Зимбра ( електронната поща)? суси_потребител..., като суси на латиница или кирилица да бъде
- stoycheva.veselina
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
https://cas.uni-sofia.bg/ - тук се прави справка за иметоpahelka написа:Извинете, може ли да кажете какво трябва да ми е потребителското име в Зимбра ( електронната поща)? суси_потребител..., като суси на латиница или кирилица да бъде
- joysana
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Здравейте ! Относно балообразуването , аз доколкото разбрах си е по същия начин , като на предишните класирания т.е. пак си се взимат оценките от дипломата. Разликата е , че може да се кандидатства за БФ с матурата по БЕЛ.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_2
Моят въпрос е следният : дали се взима на предвид минималният бал от 3-то класиране ? Защото има специалности които не бях писала на предишните класирания , но се оказа , че като си сметна бала за тях и той е по - висок от минималния на 3-то класиране .
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_2
Моят въпрос е следният : дали се взима на предвид минималният бал от 3-то класиране ? Защото има специалности които не бях писала на предишните класирания , но се оказа , че като си сметна бала за тях и той е по - висок от минималния на 3-то класиране .
"Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии."
Фридрих Ницше
"За да бъде човек безупречен член на стадо овце, трябва преди всичко той самият да стане овца."
А.Айнщайн
Фридрих Ницше
"За да бъде човек безупречен член на стадо овце, трябва преди всичко той самият да стане овца."
А.Айнщайн
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Тук балът се сформира наново - защото кандидатите са различни и съответно няма как баловете да се запазят същите 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- AlexNikolova
- В началото бе словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: няма за сега
Георги, какво искаш да кажеш с това различни кандидати?
- Aleksandyr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Че кандидатстват и хора,които не подавали документи до сега т.е хора които не са участвали в класиранията до сега 
- AlexNikolova
- В началото бе словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: няма за сега
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Иска да каже, че условията вече са различни. Това класиране няма нищо общо с миналите ( единственото е, че ако сте участвали на миналите класирания и не сте били приети нищо, то сега няма да заплащате такса за участие ). Сега може да участвате със служебна бележка от положен изпит в друг ВУЗ, също така, виждате, че за някои специалности вече може и с матура ( за разлика от предходните класирания).AlexNikolova написа:Георги, какво искаш да кажеш с това различни кандидати?
Хайде, успех на всички !
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот