София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
yoancheto
- В началото бе словото
- Специалност: НУПЧЕ
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: София - Транспорт.
Здравейте, искам да попитам, ако има някой от района на Люлин (или по-конкретно Люлин 5), който може да ми каже възможно най-бързия превоз от тук до ФНПП , като изключим кола...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Така като гледам картата, имаш може би 10-15мин пеша до метрото, което е ок. С метрото стигаш до Орлов мост за няма и десет минути, откъдето си хващаш 4 или 11, който ще те закара пред факултета за може би... не знам, пак 10-15 минути, разстоянието не е голямо, просто тролеят има много спирки.
Това е с градски транспорт. Остава да проучиш маршрутките как се движат, може и да има някоя, която да ходи от Люлин към Дружба и да минава оттам, откъдето на теб ти трябва.
Това е с градски транспорт. Остава да проучиш маршрутките как се движат, може и да има някоя, която да ходи от Люлин към Дружба и да минава оттам, откъдето на теб ти трябва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
yoancheto
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Хм, ще го пробвам и този вариант. Мерси. Иначе бях пробвала с автобус 310+автобус 11, както и с метрото до Опълченска и там трамвай 20, но при нормален трафик час - час и нещо не ми мърдат
Та ми се искаше да намеря нещо малко по-бързичко.
Като си знам сака, с който обикновено си пътувам, и това, че е под норманата (дори не на ръба), определено се съмнявам в опредлението ти на "нормална градска раница", в случай че наистина превишава размерите.Deschain написа:Почти съм сигурен, че раницата ми надхвърля посочените размери, а е нормална градска раница.

Абе вие още ли тая дисага обсъждате?!
- annincee
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Метрото-------->Орлов мост-------->Автобус 75--------->10 минути и си точно пред ФНППЗдравейте, искам да попитам, ако има някой от района на Люлин (или по-конкретно Люлин 5), който може да ми каже възможно най-бързия превоз от тук до ФНПП , като изключим кола...
Имах няколко колежки,те слизаха на Опълченска и после се носеха цял час с 20 трамвай
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
-
yoancheto
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Значи заставам на Орлов мост и или рейс 75, или тролей 4 (11) (само не знам тролеите дали спират отпред, но ще проверя предварително). И ако и те ми вършат работа... то, което дойде... ;д Мерси много, добре, че писах тук,че иначе наистина щях да си се нося с трамвай 20 ;дannincee написа:Метрото-------->Орлов мост-------->Автобус 75--------->10 минути и си точно пред ФНППЗдравейте, искам да попитам, ако има някой от района на Люлин (или по-конкретно Люлин 5), който може да ми каже възможно най-бързия превоз от тук до ФНПП , като изключим кола...
Имах няколко колежки,те слизаха на Опълченска и после се носеха цял час с 20 трамвайМоля те не прави тази грешка!
![]()
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Само че тролеите и автобусът спират на различни места на орлов мост - 75 спира на Евлоги Георгиев и продължава към Подуяне, а 4 и 11 спират на Цариградско шосе и след това се търкалят нагоре по него. Така че трябва да преценяваш предварително кое от двете да ползваш.
75 ти е удобен, защото с него караш от последна спирка до последна спирка. Т.е., шансът да се объркаш е доста по-малък, спира ти баш, ама баш пред факултета и ти отнема около 20 минути да се возиш в него. От друга страна, е много нарядко - минава на 25 минути почти през цялото време и ако го изпуснеш, закъсняваш с много.
4 и 11 от друга страна са на по-често, освен това са две транспортни средства, не само едно. С тях като че ли не обикаляш толкова много, а от спирката трябва да завиеш по Шипченски прход и да извървиш едни... 200м да речем, макар че не знам дали има и толкова. Може евентуално да ти излезе с минутка-две по-бързо, отколкото с автобус, което е пренебрежима разлика.
О, и ако позволиш да ти дам един малък съвет - където и да пътуваш в София, използвай метрото доколкото е възможно по-надалеч - освен че не попада в задръствания, то цепи и напряко през столицата вместо да криволичи по улиците и затова е толкова бързо. Иначе човек ако го види с каква ниска скорост в действително се движи...
75 ти е удобен, защото с него караш от последна спирка до последна спирка. Т.е., шансът да се объркаш е доста по-малък, спира ти баш, ама баш пред факултета и ти отнема около 20 минути да се возиш в него. От друга страна, е много нарядко - минава на 25 минути почти през цялото време и ако го изпуснеш, закъсняваш с много.
4 и 11 от друга страна са на по-често, освен това са две транспортни средства, не само едно. С тях като че ли не обикаляш толкова много, а от спирката трябва да завиеш по Шипченски прход и да извървиш едни... 200м да речем, макар че не знам дали има и толкова. Може евентуално да ти излезе с минутка-две по-бързо, отколкото с автобус, което е пренебрежима разлика.
О, и ако позволиш да ти дам един малък съвет - където и да пътуваш в София, използвай метрото доколкото е възможно по-надалеч - освен че не попада в задръствания, то цепи и напряко през столицата вместо да криволичи по улиците и затова е толкова бързо. Иначе човек ако го види с каква ниска скорост в действително се движи...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Е не е много ниска, 80км му е скоростта.
Но това е само в пиковете часове май.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Аз предлагам и друг вариант от Орлов мост. Така или иначе, дори и да избереш тролеите ще ти се налага да походиш, по-добре да имаш по-голям избор на превозни средства, за да не губиш ценно време в чакане. В този ред на мисли, от Орлов мост си хващаш Всичко, което минава и ходи до х-л Плиска ( а това са много автобуси и тролеи). От там по преките улички до ФНПП са около 10 мин 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това му е допустимата скорост, защото капцитетът на влака е 90км/ч. Всъщност метрото обикновено се движи с около 35км/ч, евентуално на дългите прави отсечки да качва около 40-и-нещо.Deschain написа:Е не е много ниска, 80км му е скоростта.Но това е само в пиковете часове май.

- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Но тъй като няма задръствания, то не спира и ни се струва по-бързо.
А относно ФНПП - не е ли по-лесно да се спре на Изток /а не на Плиска/ и от там по преките улички...?
А относно ФНПП - не е ли по-лесно да се спре на Изток /а не на Плиска/ и от там по преките улички...?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ми то е общо взето едно и също, но да - ако си се качил на тролей - по-добре е да слезеш на спирка Студентски общежития 
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Аз имам най-добрия начин за достигане до БФ-то-пеша. Може да го пробвате.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Здравейте! Тази година и аз ще съм студентка. Ще ми кажете ли кои автобуси мога да взема от Студентския град но ИФ и обратно. Само едната ли е спирката? Ще бъда настанена в блок 57В. също така кои автобуси от Студунсткия град водят до Женския пазар, Центрлна автогара?Изивнявайм се, ако въпросите ми са не уместни, но съм нова.