И аз я четох миналото лято..или някъде там. Но не ми хареса особено.. т.е. главната героиня просто много ме дразнеше..иначе самата книга е хубава, но тази Бовари много ме изнервяше с неините разсъждения и "тревоги". Така да се каже -останах с лошо впечатление от книгата.Boleyn написа:"Иначе приключих с "Мадам Бовари" и ми хареса много. Явно миналото лято не съм я чела в подходящ момент.
Какво четете в момента 3
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Re: Какво четете в момента 3
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
"Параграф 22" е една от my all time fave books.
Обожавам Майор Майор. <3
Напомня ми на "На западния фронт нищо ново" на Ремарк и на антивоенната литература на Йовков. Парадоксът е на всяка крачка от теб иииии.. просто се вплита в героите, че и теб преплита със себе си.
@ всички, които искаха мнение за Стайнбек
Аз лично много го харесвам и го препоръчвам на всички. Тортила флет, Гроздовете на гнева, На изток от рая най-вече. Темата в "За мишките и хората" е много по-дълбока от това, което си си помислила, че е на пръв поглед, просто за да я проумееш, трябва да си по-добре запознат със стила на Стайнбек.. или поне да не си чел само "За мишките и хората". За мен идеята е в стил малкият човек по време на Голямата депресия и неговите дребни мечти и нужди, превърнали се в единственото нещо, което го кара да живее, нещо подобно на Гоголевия "Шинел". "Улица Консервна" беше просто една от книгите на Стайнбек, които всички ми препоръчваха да прочета. За мен не е толкова добра, но.. определено е четиво, което трябва да се прочете.
А иначе.. аз се вдъхнових от филма "Крамър с/у Крамър" и почнах едноименната книга на Ейвъри Кормън.
Обожавам Майор Майор. <3
Напомня ми на "На западния фронт нищо ново" на Ремарк и на антивоенната литература на Йовков. Парадоксът е на всяка крачка от теб иииии.. просто се вплита в героите, че и теб преплита със себе си.
@ всички, които искаха мнение за Стайнбек
Аз лично много го харесвам и го препоръчвам на всички. Тортила флет, Гроздовете на гнева, На изток от рая най-вече. Темата в "За мишките и хората" е много по-дълбока от това, което си си помислила, че е на пръв поглед, просто за да я проумееш, трябва да си по-добре запознат със стила на Стайнбек.. или поне да не си чел само "За мишките и хората". За мен идеята е в стил малкият човек по време на Голямата депресия и неговите дребни мечти и нужди, превърнали се в единственото нещо, което го кара да живее, нещо подобно на Гоголевия "Шинел". "Улица Консервна" беше просто една от книгите на Стайнбек, които всички ми препоръчваха да прочета. За мен не е толкова добра, но.. определено е четиво, което трябва да се прочете.
А иначе.. аз се вдъхнових от филма "Крамър с/у Крамър" и почнах едноименната книга на Ейвъри Кормън.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Много объркана личност е Ема. В повечето моменти я разбирах, но в други си мислех "леле,тази е по-зле и от мен"
И краят беше много силен.Горкият Шарл...
И краят беше много силен.Горкият Шарл...

- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
"Един мъж" на Ориана Фалачи.
В някакво такова настроение съм, че ми се отщяха всякакви художествени измислици и само документална проза ми се чете. Книгата е невероятно силна (става дума за противника на гръцката Хунта от 70-те Алекос Панагулис, голямата любов на Фалачи). Отдавна не ми се беше случвало текст да ме разтърси по този начин. Будувала съм до среднощ да чета и въпреки че съм изгълтала едва първите 200 стр от 500, знам че дълго ще го помня този "Един мъж"...
В някакво такова настроение съм, че ми се отщяха всякакви художествени измислици и само документална проза ми се чете. Книгата е невероятно силна (става дума за противника на гръцката Хунта от 70-те Алекос Панагулис, голямата любов на Фалачи). Отдавна не ми се беше случвало текст да ме разтърси по този начин. Будувала съм до среднощ да чета и въпреки че съм изгълтала едва първите 200 стр от 500, знам че дълго ще го помня този "Един мъж"...
she'd started smoking poetry
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Лол, не подозирах за съществуването й! Ще се купува.jenesais написа:"Един мъж" на Ориана Фалачи.
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
O|OeHukc, да споделиш после мнение, интересно ми е как се възприема от другите
(наистина книгата е останала неизвестна, въпреки че е издадена тази година тук). А аз сега така съм се запалила по Фалачи и стила й, че се чудя как да се докопам до други нейни неща. В България не е издаден най-интересния й сборник Interviews with history (с интервютата й с едни от най-ключовите фигури на ХХ век).
- alice.
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Закуска за шампиони 
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Взех си новата на Маркъс Зюсак (авторът на сууупер любимата ми "Крадецът на книги").
"Аз съм пратеникът" е заглавието, надявам се да е поне толкова добра, колкото Крадецът.
"Аз съм пратеникът" е заглавието, надявам се да е поне толкова добра, колкото Крадецът.
"Мистерии" - Кнут Хамсун
Много приятно изненадана съм. Напомня ми за Кафка или по-скоро Кафка наподобява Хамсун.
Много приятно изненадана съм. Напомня ми за Кафка или по-скоро Кафка наподобява Хамсун.
- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Обратна връзка:
"Танц с Дракони", 5-тата книга от „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин.
Не можах да изтрая до издаването й на български
Не можах да изтрая до издаването й на български
Imagination > Reality
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
За един ден изгризах "Разкази под екстази", но "Любовта трае три години" си остава абсолютният ми фаворит, като се бори, може би, единствено само с "Прозорци към света".
В момента съм на "Любов по време на холера". Първите 60 страници - пълна скука, ама после.. ихаа, определено ще я дочета.
В момента съм на "Любов по време на холера". Първите 60 страници - пълна скука, ама после.. ихаа, определено ще я дочета.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
"Пиратите на Америка" от Джон Ексвемелин
"Действителен разказ за твърде забележителния поход,
извършен напоследък по бреговете на Западните Индии
от буканирите на Ямайка и Тортуга (както англичани, така и французи)
и по-точно за ненадминатите подвизи
на нашия герой сър Хенри Морган,
англичанин от Ямайка,
който разграби Портобело и опожари Панама и т.н"

"Действителен разказ за твърде забележителния поход,
извършен напоследък по бреговете на Западните Индии
от буканирите на Ямайка и Тортуга (както англичани, така и французи)
и по-точно за ненадминатите подвизи
на нашия герой сър Хенри Морган,
англичанин от Ямайка,
който разграби Портобело и опожари Панама и т.н"
Strength and honor.