И се скъсаха да ми обясняват как това, пък онова, пък как техен служител не ме бил уведомил, пък... лелеееее...
Ето историята:
Преди година спрях номер, който се водеше на мое име след изтичане на договора му. Който е минал по тоя път, знае колко разкарване, предизвестия и допълнителни плащания е, но бях твърдо решена да се оттърва от тази карта. Действието се развива в средата на октомври 2010. Изрично питам дали това е всичко и получавам утвърдителен отговор.
Вчера (22.08.2011) получавам съобщение, че имам неплатено задължение и следва да платя веднага, ако не искам да ми спрат телефона утре (на 24-ти). А фактурата ми тъкмо е излязла. Звъня на оператор, който ми обяснява, че имам да плащам 8 лв. и стотинки за ОНЗИ номер, дето съм го спряла преди 10 месеца и че ако не ги платя веднага, ми спират телефона вдругиден. Хем ги питах има ли още нещо, хем нямаше, хем се появяват някакви суми 10 МЕСЕЦА по-късно (преди това не е имало и намек за това по какъвто и да е начин), хем ме поставят пред свършен факт.
Подадох жалба, но те ми обясниха, че това е някаква последна фактура, която е излязла след спирането на номера, която аз не съм получила и за която не съм била уведомена до вчера. И сега хоп! - утре ми спират телефона. Ми да го спират, дреме ми. Тъкмо имам една тотално надписана сметка от миналия месец (135 лв, при условие, че съм говорила 15 минути от чужбина, а иначе на практика съм говорила само с номерата от Семейство и приятели). Да го спират. Пари от мен няма да видят.