1 курс Право (2011-2012)
Модератор: MidwinterSun
- alice.
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Re: 1 курс Право (2011-2012)
аз и да не се сформира група със сигурност ще се запиша на курсове, така че ако имате желание, свиркайте 
Първата година сигурно няма да знаем къде се намираме (говоря за тези, които не са от София), та какво остава и език да учим 
Право - II курс, 2-ри поток
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Е, колко е един език (:
Общо взето, за тези които не сте от София, ще е трудно първите месец-два. После се свиква (гледам от познати).
Естествено, няма да ви е напълно спокойно поне година, но като се ориентирате из града, като сформирате приятелства и т.н., ученето ще го оправите.
(искам си група по френски! :д)
Общо взето, за тези които не сте от София, ще е трудно първите месец-два. После се свиква (гледам от познати).
Естествено, няма да ви е напълно спокойно поне година, но като се ориентирате из града, като сформирате приятелства и т.н., ученето ще го оправите.
(искам си група по френски! :д)
she'd started smoking poetry
Разбира се, че ще се оправим, няма къде да отидем
Някой от запознатите може ли да даде просветление по въпроса, дали може да се сформира група от желаещи да изучават конкретен език с преподавател от университета. И аз съм за провеждане на такова мероприятие, но никъде не намерих информация за организирането му и за целукупната му дейност, което от своя страна насочва към мисълта, че тези групи не съществуват.
Някой от запознатите може ли да даде просветление по въпроса, дали може да се сформира група от желаещи да изучават конкретен език с преподавател от университета. И аз съм за провеждане на такова мероприятие, но никъде не намерих информация за организирането му и за целукупната му дейност, което от своя страна насочва към мисълта, че тези групи не съществуват.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Горният или по-горният на вас курс успя да се разбере с една преподавателка и група от тях си издействаха да учат руски с нея. Доколкото съм разбрала от постовете им във форума, учат си езика сериозно.
По-лесен начин да учите чужд език (и не ви трябват други хора, за да го осъществите) е да ходите във ФКНФ. Не забравяйте, че като студенти в този университет имате право да се възползвате от пълния му образователен капацитет - което ще рече, че ако искате, можете да изкарате курс и по атомна физика. Какво остава за един чужд език. Схемата е следната:
В началото на годината, първата седмица на октомври, на таблата пред съответните катедри по езици (френски, немски, английски, испански, прочее, които се намират в централното крило) се поставя обявление за започване на група по втори чужд език, т.е. начинаещи. Казва се, срещата с преподавателя ще се проведе еди-къде-си и еди-кога-си, обикновено пред някоя аудитория, и там ще се записвате и ще сформирате групата. Занятията са веднъж седмично по 2 или 3 часа, не помня вече. Казват ви кои са учебниците и оттам нататък си ходите редовно. На изпит може да се явите, може и да не се явите. Единственото нещо, в което не съм особено сигурна, е как точно ви се вписва тази оценка при положение, че вие в учебния си план нямате чужд език по време на цялото си обучение, следователно не е ясно как точно се получават нещата с квалификацията. Най-добре за целта да питате отдел студенти.
По-лесен начин да учите чужд език (и не ви трябват други хора, за да го осъществите) е да ходите във ФКНФ. Не забравяйте, че като студенти в този университет имате право да се възползвате от пълния му образователен капацитет - което ще рече, че ако искате, можете да изкарате курс и по атомна физика. Какво остава за един чужд език. Схемата е следната:
В началото на годината, първата седмица на октомври, на таблата пред съответните катедри по езици (френски, немски, английски, испански, прочее, които се намират в централното крило) се поставя обявление за започване на група по втори чужд език, т.е. начинаещи. Казва се, срещата с преподавателя ще се проведе еди-къде-си и еди-кога-си, обикновено пред някоя аудитория, и там ще се записвате и ще сформирате групата. Занятията са веднъж седмично по 2 или 3 часа, не помня вече. Казват ви кои са учебниците и оттам нататък си ходите редовно. На изпит може да се явите, може и да не се явите. Единственото нещо, в което не съм особено сигурна, е как точно ви се вписва тази оценка при положение, че вие в учебния си план нямате чужд език по време на цялото си обучение, следователно не е ясно как точно се получават нещата с квалификацията. Най-добре за целта да питате отдел студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Перфектно! Предполагам, че за специфичните и спорни въпроси ще се разберем с определения преподавател, не е нужно да ги задавам на теб
. Благодаря за изключително полезната информация! Успех с изучаването на френския, дами, той определено не е от любимите ми езици.
Знаете ли колко изпита ще имаме първия семестър ?
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
-
Fevronia
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Бройте и мен за групата по френски.

- Валкирия
- В началото бе словото
Също толкова тъпа идея, колкото да събереш фамилията на записването.Георги Арийски написа:Хора,на откриването мислите ли,че ще има голямо шоу.Аз защото съм насъбрал цялата фамилия на откриването
Когато детството умре, неговите трупове се наричат Възрастни, и те формират Обществото, едно от по-учтивите имена на Ада.
-
Severozapad
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Знае ли се вече кога почваме?
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
На 3 октомври от 11:00 часа в 272 аудитория Северно крило е откриването на Юридическия факултет.
Сигурно няма да има лекции (миналата година беше така) . Така че лекции или упражнения ще имате от 4 октомври. Но като за първа седмица ще се опознавате с преподавателите, т.е. няма да има нещо много интересно.
Сигурно няма да има лекции (миналата година беше така) . Така че лекции или упражнения ще имате от 4 октомври. Но като за първа седмица ще се опознавате с преподавателите, т.е. няма да има нещо много интересно.
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
На откриването никога няма лекции и упражнения. Цялата седмица след това мнозинството от преподавателите не си правят труда да се вяснат в уни. Но като за първокурсниците се вдигат до университета, колкото да ви кажат здрасти за 15 минути и да ви разпуснат. 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Моридин
- В началото бе словото
- Курс: втори
Съвет към първокурсниците: запознавате се с програмата и отивате директно на 10 октомври с папка и химикалка. Преди това е абсолютно безсмислено да се ходи, гледайте си харабията. Само ще ви подейства обезсърчително, когато се разкарате за трети ден поред и откриете, че преподавателите не са си направили труда да се донесат.
-
Георги Арийски
- В началото бе словото
тъпакът вика на тъпия тъп...Валкирия написа:Също толкова тъпа идея, колкото да събереш фамилията на записването.Георги Арийски написа:Хора,на откриването мислите ли,че ще има голямо шоу.Аз защото съм насъбрал цялата фамилия на откриването