1 курс Право (2011-2012)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Re: 1 курс Право (2011-2012)

Мнение от alice. »

аз и да не се сформира група със сигурност ще се запиша на курсове, така че ако имате желание, свиркайте :)
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Първата година сигурно няма да знаем къде се намираме (говоря за тези, които не са от София), та какво остава и език да учим :)
Право - II курс, 2-ри поток
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Е, колко е един език (:

Общо взето, за тези които не сте от София, ще е трудно първите месец-два. После се свиква (гледам от познати).
Естествено, няма да ви е напълно спокойно поне година, но като се ориентирате из града, като сформирате приятелства и т.н., ученето ще го оправите.

(искам си група по френски! :д)
she'd started smoking poetry
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Разбира се, че ще се оправим, няма къде да отидем :wink:

Някой от запознатите може ли да даде просветление по въпроса, дали може да се сформира група от желаещи да изучават конкретен език с преподавател от университета. И аз съм за провеждане на такова мероприятие, но никъде не намерих информация за организирането му и за целукупната му дейност, което от своя страна насочва към мисълта, че тези групи не съществуват.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Горният или по-горният на вас курс успя да се разбере с една преподавателка и група от тях си издействаха да учат руски с нея. Доколкото съм разбрала от постовете им във форума, учат си езика сериозно.

По-лесен начин да учите чужд език (и не ви трябват други хора, за да го осъществите) е да ходите във ФКНФ. Не забравяйте, че като студенти в този университет имате право да се възползвате от пълния му образователен капацитет - което ще рече, че ако искате, можете да изкарате курс и по атомна физика. Какво остава за един чужд език. Схемата е следната:
В началото на годината, първата седмица на октомври, на таблата пред съответните катедри по езици (френски, немски, английски, испански, прочее, които се намират в централното крило) се поставя обявление за започване на група по втори чужд език, т.е. начинаещи. Казва се, срещата с преподавателя ще се проведе еди-къде-си и еди-кога-си, обикновено пред някоя аудитория, и там ще се записвате и ще сформирате групата. Занятията са веднъж седмично по 2 или 3 часа, не помня вече. Казват ви кои са учебниците и оттам нататък си ходите редовно. На изпит може да се явите, може и да не се явите. Единственото нещо, в което не съм особено сигурна, е как точно ви се вписва тази оценка при положение, че вие в учебния си план нямате чужд език по време на цялото си обучение, следователно не е ясно как точно се получават нещата с квалификацията. Най-добре за целта да питате отдел студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Перфектно! Предполагам, че за специфичните и спорни въпроси ще се разберем с определения преподавател, не е нужно да ги задавам на теб :) . Благодаря за изключително полезната информация! Успех с изучаването на френския, дами, той определено не е от любимите ми езици.
axl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от axl »

Знаете ли колко изпита ще имаме първия семестър ?
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Минимум три.
Facebook
Изображение
Fevronia
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Fevronia »

Бройте и мен за групата по френски. :lol: :wink: :!:
Аватар
Валкирия
В началото бе словото

Мнение от Валкирия »

Георги Арийски написа:Хора,на откриването мислите ли,че ще има голямо шоу.Аз защото съм насъбрал цялата фамилия на откриването :D
Също толкова тъпа идея, колкото да събереш фамилията на записването.
Когато детството умре, неговите трупове се наричат Възрастни, и те формират Обществото, едно от по-учтивите имена на Ада.
Severozapad
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Severozapad »

Знае ли се вече кога почваме?
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

На 3 октомври от 11:00 часа в 272 аудитория Северно крило е откриването на Юридическия факултет.
Сигурно няма да има лекции (миналата година беше така) . Така че лекции или упражнения ще имате от 4 октомври. Но като за първа седмица ще се опознавате с преподавателите, т.е. няма да има нещо много интересно. ;)
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

На откриването никога няма лекции и упражнения. Цялата седмица след това мнозинството от преподавателите не си правят труда да се вяснат в уни. Но като за първокурсниците се вдигат до университета, колкото да ви кажат здрасти за 15 минути и да ви разпуснат. :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Моридин »

Съвет към първокурсниците: запознавате се с програмата и отивате директно на 10 октомври с папка и химикалка. Преди това е абсолютно безсмислено да се ходи, гледайте си харабията. Само ще ви подейства обезсърчително, когато се разкарате за трети ден поред и откриете, че преподавателите не са си направили труда да се донесат.
Георги Арийски
В началото бе словото

Мнение от Георги Арийски »

Валкирия написа:
Георги Арийски написа:Хора,на откриването мислите ли,че ще има голямо шоу.Аз защото съм насъбрал цялата фамилия на откриването :D
Също толкова тъпа идея, колкото да събереш фамилията на записването.
тъпакът вика на тъпия тъп...
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”