Ако запиша етнология,политология,социология или...

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

gerganaa
В началото бе словото

Re: Ако запиша етнология,политология,социология или...

Мнение от gerganaa »

Judas написа:Е, какво толкова има? Тя може да се прехвърли, в която и да е специалност, стига да издържи приравнителния тест ( ако иска да започне направо от втори курс ), а и преди това първо да е имала късмет да се прехвърли.

Значи освен,че трябва да искарам 5 и 50 и да имам късмет да има свободно място...после трябва и приравнителен да държа?????
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

ще държиш приравнителен, ако искаш да започнеш от втори курс. Ако не държиш, започваш от първи. Само за Право не държиш тест, там винаги се започва от първи курс.
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Аз се записах Етнология също с идеята да се прехвърля Културология. Тази година завърших бакалавър Етнология и повярвай ми цели 4 години горещо съм благодарила за това, че не ми стигнаха 25 стотни за Културологията. Аз, че съм пристрастна съм, но ти препоръчвам моята специалност. Ако не ти хареса догодина винаги можеш да кандидатстваш пак, а една година в универитета така или иначе не е губене на време. По-добре от нищо
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

Бих искал да вметна, че преместването в по-желана специалност винаги е опция, но човек трябва да си подсигури да учи временно в такава специалност, която да му е достатъчно интересна и мотивираща, така че да се справи с възможно най-голям успех с изпитите си, за да увеличи шансовете си да влезе в желаната специалност след това.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

vanityfair написа:Аз се записах Етнология също с идеята да се прехвърля Културология. Тази година завърших бакалавър Етнология и повярвай ми цели 4 години горещо съм благодарила за това, че не ми стигнаха 25 стотни за Културологията. Аз, че съм пристрастна съм, но ти препоръчвам моята специалност. Ако не ти хареса догодина винаги можеш да кандидатстваш пак, а една година в универитета така или иначе не е губене на време. По-добре от нищо

Подкрепям с две ръце. Ако запишеш Етнология, ще разбереш колко интересни моменти има и как се покрива с Културологията, но включва и доста история.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Културологията също е с доста история ... даже се чудя как е възможно да не е в Историческия факултет, а са я сложили във ФФ ...
gerganaa
В началото бе словото

Мнение от gerganaa »

Zahariev написа:
vanityfair написа:Аз се записах Етнология също с идеята да се прехвърля Културология. Тази година завърших бакалавър Етнология и повярвай ми цели 4 години горещо съм благодарила за това, че не ми стигнаха 25 стотни за Културологията. Аз, че съм пристрастна съм, но ти препоръчвам моята специалност. Ако не ти хареса догодина винаги можеш да кандидатстваш пак, а една година в универитета така или иначе не е губене на време. По-добре от нищо

Подкрепям с две ръце. Ако запишеш Етнология, ще разбереш колко интересни моменти има и как се покрива с Културологията, но включва и доста история.
с етнология не мога да стана журналист , а с културология -да
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Как пък го реши това :mrgreen:
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

gerganaa написа:
Zahariev написа:

с етнология не мога да стана журналист , а с културология -да

Това просто не е вярно. Ако искаш да станеш журналист, които се занимава със социални и културни тематики, можеш да го направиш с културология, етнология, история, социология, философия и какво ли още не. Аз уча етнология и пиша коментари за сайт. Етнологията не просто не ме е спряла, а ми е помогнала да правя това. Доказателство : http://www.varnautre.bg/bez_tsenzura/ko ... h_ot_kulta

А отделно от това - журналист може да стане всеки. Без значение какво точно си завършила (да ме извиняват колегите във ФЖМК) :roll:

gerganaa
В началото бе словото

Мнение от gerganaa »

Да,но културологията е много широкоспектърна специалност,която наистина ти дава много знания(след като погледнах учебния план,го реших :) ),докато етнологията си е ИСТОРИЯ...също според Вас неформалното образование добра специалност ли е?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

gerganaa написа:Да,но културологията е много широкоспектърна специалност,която наистина ти дава много знания(след като погледнах учебния план,го реших :) ),докато етнологията си е ИСТОРИЯ...също според Вас неформалното образование добра специалност ли е?

Е, сега ... кажи ми как да ти обясня, че не е история? Ти явно си си наумила, че е "по-тясна" като специалност и толкова. Половината предмети са исторически, защото подобен тип специалности не могат без история.

Желая ти успех, каквото и да избереш. :)

gerganaa
В началото бе словото

Мнение от gerganaa »

дали въобще ще мога да избирам с тая мистерия покрай доп.прием....
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Основната разлика между Културологията и Етнологията е, че първата е много по-теоретична, а втората практическа. Както и че втората е призвание, а не професия. Ако ти се работи с хора, заповядай при нас. И другия плюс е, че в Историческия факултет дистанцията преподавател-студент доста намалява някъде към трети курс и, ако имаш желание да работиш ти се дава тази възможност.
gerganaa
В началото бе словото

Мнение от gerganaa »

vanityfair написа:Основната разлика между Културологията и Етнологията е, че първата е много по-теоретична, а втората практическа. Както и че втората е призвание, а не професия. Ако ти се работи с хора, заповядай при нас. И другия плюс е, че в Историческия факултет дистанцията преподавател-студент доста намалява някъде към трети курс и, ако имаш желание да работиш ти се дава тази възможност.
Хубаво,но в квалификационната харакетристика на Културология пише,че може да се работи после в медиите,докато в етнологията няма нищо такова,а на мен това ми е дерт..не ме приеха журналистика...първата година има ли общи предмето между двете спец..евентуално за преместване?
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Нямам представа каква е програмата на Културологията. За преместване сигурно е по-добре да си запишеш нещо във ФФ.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”