София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: София - Транспорт.
И В София се върви напред, има велоалеи по Борис не знам си кой си, в Младост, по Ломско шосе, по Евлоги Георгиев (колкото и да е некадърна)...още ще се строят. До няколко години ще сме супер.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
А дано!Deschain написа: До няколко години ще сме супер.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- deathclock
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление
- Обратна връзка:
Пффф вело алеи... Няма смисъл от тях до никъде не те водят... всичко в въпрос да може а се ръчаш между колите и да не им пречиш. Аз като пътувам успоредно на метрото от Младост до Васил Левски не знам каква вело алея да търся.
Другия вариант е да си делите бензина. Изчислявал съм по 2 лв бензин на ден отиване + връщане ако вкарате още поне 2-3ма в колата и по 50 ст на човек на ден излиза...
Другия вариант е да си делите бензина. Изчислявал съм по 2 лв бензин на ден отиване + връщане ако вкарате още поне 2-3ма в колата и по 50 ст на човек на ден излиза...
deathclock, вероятно щото се очаква да ползваш метрото в този участък. Друг е въпросът, ако оттам искаш да продължиш нанякъде...
The_Viper, не знам как като си била (вероятно за кратко), си разбрала доколко се краде.
Друго си е да живееш там за постоянно или да имаш познати, които да ти разкажат.
The_Viper, не знам как като си била (вероятно за кратко), си разбрала доколко се краде.

- The_Viper
- Легендарен флуудър
За кратко съм била, факт- обаче е факт също, че там много повече се използват колела като опция. Автобуси почти никой не ползва. 
And I keep...
And I keep...
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
От Младост до Васил Левски аз минавам винаги по локалното на Цариградско, ама ако ти се занимава през Борисовата е далеч по-приятно.
През съботите и неделите вече може да си качваме колелата в метрото, ама тарикатите искат допълнителен билет за него.
През съботите и неделите вече може да си качваме колелата в метрото, ама тарикатите искат допълнителен билет за него.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Много ясно - те за багаж искат, пък кво ли остава за колело... което е супер тъпо защото нито куфарът, нито колелото са хора - и не виждам смисъл да се дупчи билет, който не е за човешко същество... звучи налудничаво. И аргументите че заемал място също са ми налудничави...това че заема място значи ли че трябва да дупча билет и за него /куфар, чанта , колело и т.н./? Пълни глупости.
And I keep...
And I keep...
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Преди три дни искаха да ме глобят заради голяма раница, ама не им се получи номера. Гледат само да хванат туристи или хора, които са си нямали работа с тях, смешници.
Ама докато ги търпим, тъй ще да е.
Ама докато ги търпим, тъй ще да е.
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Вярно, че куфарите заемат място, но има пък и по-пълни хора, които заемат място. (Не искам да обидя никого) 
По тази логика и те трябва да плащат повече. Това са глупости, обаче...
Само се чудят как да изкарат още някой лев и да се заядат...
По тази логика и те трябва да плащат повече. Това са глупости, обаче...
Само се чудят как да изкарат още някой лев и да се заядат...
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Най-тъпото е че вече в метрото можеш да си качиш колелото, но само в почивните дни, само в последния вагон и трябва да му купиш билет...
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
С колело/голяма чанта заемаш теоретично място за хора, които биха застанали там и си платили билет.
Толкова ли е трудно за разбирне?
Толкова ли е трудно за разбирне?
medicate, medicate
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Ами теоретично за тези хора си има седалки и очевидно не са застанали ТАМ, където са моите куфари, колела и подобни- и едва ли ще се засилят да застават точно на мястото на куфара ми, който и без друго е забутан в някой ъгъл и е поставен по-възможно най-съобразителен начин.
Толкова е трудно да го разберем...
Не знаех че има хора с мислене на билетокъсачи в тоя форум
АМа никога не е късно да го разберем! 
Толкова е трудно да го разберем...
Не знаех че има хора с мислене на билетокъсачи в тоя форум
And I keep...
And I keep...
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
- Курс: втори
Не са само седалките. Теоретично, в автобуса има места за ен на брой седящи и ем на брой правостоящи пътници, това на някои даже си го пише, не знам дали на всички. На практика, ти с твоите колела и куфари се намесваш в тая бройка по непредвиден в нея начин, затова ти искат да си платиш за същите тези колела и куфари. Пространството в градския транспорт е ресурс, и този ресурс се използва за формиране на цената на билетчето при определен брой пътници във въпросното превозно средство, които то може спокойно да поеме, без да се бутат и мачкат. Сега, това, че не се случва точно така, е съвсем друга тема на разговор. Но аз съм за всеки с велосипед да си плати поне едно билетче отгоре, щото велосипедът заема място поне за един едър човек. И като почнем всички да си плащаме, както се полага, тогава чак имаме право да мрънкаме, че, видиш ли, плащаме си, пък условията са никакви.
И не, не искам да късам билетчета. Ама си ги дупча, нищо, че с излишни пари не разполагам.
И не, не искам да късам билетчета. Ама си ги дупча, нищо, че с излишни пари не разполагам.
noli me tangere
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
А защо аз плащам същата цена, като човек, който тежи три пъти колкото мен и заема два пъти колко мен място?niai написа: И като почнем всички да си плащаме, както се полага
Когато аз, заедно с куфара ми започна да заемам повече място от най-едрия човек в трамвая / автобуса/метрото, точно тогава ще съм преценила, че не е честно и ще купя още един билет. Всъщност аз точно това и правя. Освен това, когато съм с големи куфари ги набутвам под седалката, на която седя и съм убедена, че е незаконно човек да заема това място + сумарно теглото ми и на куфара като не надвишава средното на останалите пътници, ЗАЩО трябва да плащам повече?
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти...