Неприети на трето класиране???
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Неприети на трето класиране???
Да не би отговорът да е тук: Чл. 22 (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит
- Christie
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ето от къде идва разминаването. Много жалко. Мерси все пак..
Но аз лично не намирам логика в това.. По този начин оценките от задължителната подготовка не се използват. Учиш години наред само, за да стигнеш до някакви матури, които ти решават всичко?
Но аз лично не намирам логика в това.. По този начин оценките от задължителната подготовка не се използват. Учиш години наред само, за да стигнеш до някакви матури, които ти решават всичко?
I'm a mess, I confess..
Така излиза. А виж само колко прецакани са тия, дето балообразуваща им е българският - там колкото и да си се скъсал, все е матура, защото е задължителна
aman написа:Ми не е с тестове специалността. Журналистика - 37 места за момчета, 38 кандидати
На УНСС просто са им занижени критериите, все пак там специалностите са предимно икономически. А и не всички момчета са влезли, защото им трябва оценка над 4.00, за да влезнат. Между другото, местата им за момчета са 37, но понеже няма да бъдат запълнени, останалите квоти ще бъдат за момичета.
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
То пък щото матура по бел е с такава трудност, че... ако наистина си се скъсал да четеш няма да имаш под 5.50 (да не казвам, че и това е малко). 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- Christie
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами Стаси.. какво да ти кажа. Матурите не са трудни, както не е и трудно да хванеш 6 на задължителните, ама пък аз заспах на матурата и пропуснах доста.. Вината си е моя, може би ако не бачках нямаше да се получи така, но все пак държа повече на оценките от задължителната подготовка през годините. Учила съм като частна ученичка в английска гимназия и със сигурност не съм си докарала шестицата по лесния начин. Ама каквото и да е, както и да го мислим не зависи от нас, други решават. Здраве да е. До година пак, ако не сега. 
I'm a mess, I confess..
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Кой каквото и да прави, колкото и да учи, важен е резултата накрая. 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- kataklizam
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Какво стана последно ... ще има ли запълване на незапълнени места в су ... или ще се прехвърлят към магистърските програми местата?
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Като че ли няма официална информация, но оставам с впечатлението, че местата са твърде много и ще има допълнителен прием.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- kataklizam
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Наистина се надявам да има ... 
утре ще се разбере
Дали?gerganaa написа:утре ще се разбере
Christie, то като цяло с матура под 4,50 мисля, че не е възможно да участваш на редовната класация.

-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Прости сметки за ФМИ 4.5 матура * 2 (коеф. с който се взема матурата вм изпит) / 3 (ако беше изпит) =3 изпит
Т.е. 4.5 от матура = 3 от изпит. Под 4.5 на матура = 2.
Има свободни места в Мат и Ииф задочно. Може там да те вземат. Успех...
Т.е. 4.5 от матура = 3 от изпит. Под 4.5 на матура = 2.
Има свободни места в Мат и Ииф задочно. Може там да те вземат. Успех...
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Дано да има места за кандидат-студенти с матура по-ниска от 4,50... Ако има то в такъв случай съм вътре, защото моята е 4,49