София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- annincee
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Re: София - Транспорт.
В това отношение задочниците са незаслужено ощетени и дискриминирани 
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Вие имате право на карта но е яко скъпа 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- annincee
- Пишете, о, братя
Ооо,даа,ние киснем по цял ден в Парламента,вземаме 2-3 бона заплата,всичко ни е ОК,щракаме си със пръсти ии можем да си я позволим хих

- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Ако учите задочно се очаква да работите, което означава, че се очаква да имате по-високи доходи. Все пак и осигуровки не ви се плащат 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- thespring
- От дъжд на вятър
- Специалност: социални дейности-задочно
- Курс: първи
Е то много неща се предполагат,но все пак имаме още време да се надяваме да ни огрее и нас

http://www.facebook.com/groups/242747945759568/
Групата на Социални дейности 2011-2012
http://www.facebook.com/groups/209619992432185/
Групата на Социални дейности задочно 2011-2012
- annincee
- Пишете, о, братя
Дамм
Да се работи не е особено голям проблем,дори и да се учи редовно,грешен е начинът,по който се делят студентите 
- thespring
- От дъжд на вятър
- Специалност: социални дейности-задочно
Е все трябва да има и прецакани. 
http://www.facebook.com/groups/242747945759568/
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Съжалявам, ама не сте ощетени. Бъркате целия смисъл на задочното обучение. Преди време, за да запишеш задочно е трябвало да докажеш, че работиш и поради това не можеш, нямаш обективната възможност да отдадеш времето си на редовно обучение. Задочното е създадено за хора, които имат работа и запълнено ежедневие и искат освен това и да си изкарат висшето, вмъквайки го между всичко останало.. Целта му не е да приеме повече хора в съответната специалност, ама с по-нисък бал, както го възприемат днешните студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- deathclock
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление
- Обратна връзка:
Истината е колело!! Живея в младост 1А и бачкам на Графа всяки ден това разстояние 7км е с колело. Вземам г за 18-20 мин по-бързо от всичко (освен кола) на връщане е само малко по тегаво. Не знам само как стои въпроса с заключването на колела пред факултетите (дали ги крадат много)
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Моето колело го откраднаха пред НАТФИЗ, беше пълно с хора, така че колела се крадат от всякъде. Но мисля че в БФ е най-безопасно.
И аз с колело основно се движа, на лекции рядко, защото не искам да го оставям, почти двойно по-бързо взимам разстоянието от автобуса.
А за метрото - ако сметнеш чакането за 280 и после за метрото и излизането от метрото - пак съм по-бърз.
А и от Студентски до Центъра половината път ти е през Борисовата, което е супер освежаващо.
Та ако не е скъпо колелото - препоръчвам този начин на придвижване до Университета.
И аз с колело основно се движа, на лекции рядко, защото не искам да го оставям, почти двойно по-бързо взимам разстоянието от автобуса.
А за метрото - ако сметнеш чакането за 280 и после за метрото и излизането от метрото - пак съм по-бърз.
А и от Студентски до Центъра половината път ти е през Борисовата, което е супер освежаващо.
Та ако не е скъпо колелото - препоръчвам този начин на придвижване до Университета.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Аз пък се питам -ще ли дойде ден , в който няма да се бутаме като добитък в градския транспорт... и ще ни стига кислорода на всички. Или тва ще си остане само една мечта!
ПП. Идеята за колелото е много добра, обаче трябва да се разработи ..а като гледам от общинЪ софия хич не са се засилили да правят каквото и да било, вело алей или повече места за заключване на колелета /каквитео си има в много университети и на много места в други държави, например Белгия- там беше пълно с колелета, но има някъв ред- хората си ги заключват и не се краде толкова/ нищо не се прави! В мизерния студентски пък изобщо не се виждам с колело, там се граби и руши като за световно и ако имам колело просто не виждам как ще го опазя. Що е то колело - и има ли почва у нас?...
Може би тоя въпрос трябва да си го зададат "техни височества" висшестоящите в политиката. Колко простичко и в същото време колко трудно-изпълнимо, ама иначе се силят магистрали да строят.. а не могат да помислят че с едни колела лудницата в София ще намалее доста и ще се живее по-спокойно - поне относно въпроса с трафика - щото ми е писнало да се бутам, да чакам, писнало ми е от тия автобуси, писнало ми е от цялата смрад.
А има начини да се избегнат тези неприятни неща... просто никой не се сеща.
ПП. Идеята за колелото е много добра, обаче трябва да се разработи ..а като гледам от общинЪ софия хич не са се засилили да правят каквото и да било, вело алей или повече места за заключване на колелета /каквитео си има в много университети и на много места в други държави, например Белгия- там беше пълно с колелета, но има някъв ред- хората си ги заключват и не се краде толкова/ нищо не се прави! В мизерния студентски пък изобщо не се виждам с колело, там се граби и руши като за световно и ако имам колело просто не виждам как ще го опазя. Що е то колело - и има ли почва у нас?...
Може би тоя въпрос трябва да си го зададат "техни височества" висшестоящите в политиката. Колко простичко и в същото време колко трудно-изпълнимо, ама иначе се силят магистрали да строят.. а не могат да помислят че с едни колела лудницата в София ще намалее доста и ще се живее по-спокойно - поне относно въпроса с трафика - щото ми е писнало да се бутам, да чакам, писнало ми е от тия автобуси, писнало ми е от цялата смрад.
А има начини да се избегнат тези неприятни неща... просто никой не се сеща.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
Хохо, не се крадяло на запад... Мога да ти кажа, че в Холандия велосипеди се крадат много!
В Младост има изградени някакви велоалеи, но честно казано в частта, в която ги видях, бяха една голяма пародия.
В другата, както ми го описаха, са доста добре, но все пак си остават само за Младост.
В Младост има изградени някакви велоалеи, но честно казано в частта, в която ги видях, бяха една голяма пародия.

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Велоалеи се строят и си мисля че до 3-4 години по този показател ще сме далеч над много страни от Западна Европа. Колела се крадат навсякъде, особено пък в Холандия и Дания. Тук се крадат основно скъпи колела.
Прави се, не може всичко да стане изведнъж. В Бургас дори стоянки с обществени колела ще слагат следващата година.
Прави се, не може всичко да стане изведнъж. В Бургас дори стоянки с обществени колела ще слагат следващата година.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
е в Бургас аз за Сф говоря не за другите градове. 
И затова дадох за пример Белгия, защото там съм била, там знам какво - в Холандия и Дания не съм била но щом казваш... Просто споделям какво съм видяла.
И затова дадох за пример Белгия, защото там съм била, там знам какво - в Холандия и Дания не съм била но щом казваш... Просто споделям какво съм видяла.
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...