Знаеш ли- много си прав- "Не на интеграцията!"- дай тези над милион по последни данни да ги изселим , ако искаш най-добре в Сибир- по-надалеч и на по-студено. След това ще изгоним евреите, арменците, гърците и общо взето ще си правим чиста раса??? Ти сериозно ли? Българите никога не са били само (пра)българи- славяни, траки, кумани и т.н, но в това ни е чара. Балканите са "контактна зона", както казва проф. Матанов, и това не може да бъде избегнато.
Щом тези турци живеят над вас, не ми е ясно какви турци са, защото малко или много човек в чужда среда се променя. Гастарбайтерите и турците, живеещи в България, в Турция са приемани за чужденци, в България и другите страни -също. Aми както се отнасят с теб, така и ти ще се отнасяш с другите- противното би било ненормално. Проблемът не е едностранен,защото и самото общуване е двустранен процес.
Аз също не удобрявам глупостите на братя Юзеирови, изборния туризъм и т.н. ,но в много отношения е виновна слабостта на правителствата да се справи с тези проблеми.
България не е нито Германия, нито Великобритания, нито Франция. Балканите не са Западна Европа и никога няма да станат и слава Богу! Германия е имала договор /по спомени/ с Турция за работници, но явно той е имал слабости, във Франция и Великобритания освен турци има и много други, останали от колонизаторските години на двете държави, като индийци, пакистанци, алжирци и т.н.. Но ти явно си доста наясно с тяхната външна и вътрешна политика, с интеграцията , мултикултурализма и подобни сложни материи, за които аз нямам нужните познания и квалификация.
Мрази си ги, никой не те спира, но всяването на расизъм е подсъдно според Конституцията на Република България плюс още един куп декларации и други подобни "незначителни документи".