Здравейте! Не знам дали тук му е мястото да пиша, бих желал да задам някои въпроси относно специалността и кандидатстването. Аз все още имам време за избор и премисъл, тъй като съм в 11-ти клас, но всъщност вече малко по-малко ми се ще да почвам да се интересувам за да стана по-компетентен и ориентиран. Та, колко високо би трябвало да е нивото ми на английски език (ако го запиша като втори чижд в МО), или по-скоро има ли някакъв шанс да се справям по нормален начин с материала по английски, който ще имам да уча, ако нивото ми не е особено добро, да не кажа абсолютно незадоволително.

В интерес на истината смятам, че имам дадено време за да почна да го готвя, а и имам познати, които в момента изучават дадена специалност и казват, че техни колеги имат за непонятен дори балообразуващия им специалността предмет едва ли не.

Кажете ми, моля ви, на прав път ли съм. Каква е вероятността да се справям с тази ситуация. И друго нещо бих желал да попитам... Ако искам да посоча две специалности и да се явя на изпит по испански, евентуално за МО и Испанска филология, трябва ли изпитите да са два, или един ми върши работата автоматично и за двете специалности.