неучастване в други класирания

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
mrBob
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: първи

неучастване в други класирания

Мнение от mrBob »

Здравейте, аз съм приет в СУ, 1во класиране, 1ва специалност - при мен всичко е окей, но моята сладка приятелка беше приета 1во класиране, но 7ма специалност, която определено не е нейният приоритет. Отидохме във Факултета по предучилищна педагогика и потвърдихме мястото, но отбелазохме, че иска да продължи и в следващи класирания.

Изчакахме 2ро класиране и проверихме онлайн, но не беше мръднала нагоре в специалностите, въпреки, че все още индикатора пишеше "етап класиране: 1". Обадих се изрично да проверим дали има някаква грешка, но ме увериха, че просто не е мръднала нагоре в специалностите при 2ро класиране и това, че пише "етап класиране: 1" не означава нищо. Изчакахме и 3то класиране и тя пак си седи там на същата специалност и този индикатор пак показва "етап класиране: 1".

Обадих се пак до СУ и естествено след, като ме прехвърлиха на 20 различни телефона, накрая говорих с една г-жа която ми даде номер на отдел "студенти", но за съжаление този номер не отговаря. Утре ще отидем директно до университета

За мен е доста учудващо, че не е мръднала поне една специалност нагоре и също "етап класиране: 1" ме притеснява, въпреки уверенията по телефона, да не се притеснявам, че тя е участвала и в другите класирания.

Съвети някакви?

Благодаря предварително!
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Re: неучастване в други класирания

Мнение от Never »

Просто сравнете баловете.
Ако нейният е по-висок от някой от минималните на 6те по-желани специалности, дигайте университета с краката нагоре. Ако ли не, значи всичко си е правилно.
It's never too late
for a twist of
fate.
mrBob
В началото бе словото
Специалност: Политология

Мнение от mrBob »

Never написа:Просто сравнете баловете.
Ако нейният е по-висок от някой от минималните на 6те по-желани специалности, дигайте университета с краката нагоре. Ако ли не, значи всичко си е правилно.
Нейният бал е по-нисък от по-горните в класацията специалности, но той такъв си е бил, защото ако е бил по-висок тя е щяла да се класира по-нагоре. Просто мен ме притеснява, че седи индикатора "етап класиране: 1".

При 2ро и 3то класиране минималните балове не са се променили онлайн избщо. Редно е да пише "етап класиране: 2" и сега да пише "етап класиране: 3" и тя нека пак си бъде на същите позиции, но да пише, че е минала през тези класирания. И като говоря с отдел студенти или информационния отдел цитирам "...амиии... не сме много сигурни, но щом сте отбелязали в молбата да участвате в следващи класирания, значи е участвала..."

Точно тази несигурност ме притеснява.
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Щом няма промяна онлайн проверете минималните балове от второ и трето класиране във форума.
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Не разбирам защо всъщност не са ти отговорили ясно, като отговорът е много прост - тя е класирана именно на първи етап в тази специалност, а не на втори или трети, така че е нормално да си върви все с това 1.
ПРедстави си вариант, че във всеки следващ етап отиваше в друга специалност, тогава закономерно щеше да върви напр. така:
Приета на
1 етап - това
2 етап - друго
3 етап - трето
Тоест, това само маркира, че е влязла в тази спеицалност на първи етап, а не, че минава през другите, чакайки
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Напълно е нормално да си седи онова първо класиране, по логиката, която обясни aman. Няма промяна в статуса й, седи си, където е приета на първо класиране и така.

Моето предложение беше точно да проверите баловете в съответните теми във форума, линкове за които е дала stasinka.

Но ако си знаете, че наистина няма как да е била приета в друга специалност, какъв изобщо е проблемът?
It's never too late
for a twist of
fate.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”