Събудихме ли се ?

Подфорум към Физическия факултет
Публикувай отговор
digdag
В началото бе словото
Специалност: Квантова и космическа теоретична физика
Курс: първи

Re: Събудихме ли се ?

Мнение от digdag »

И аз си мисля да запиша тенис на корт и ми казаха същото, че местата свършвали бързо... затова мисля още първия или втория ден да се запиша :)
Аватар
rOyals
В началото бе словото
Специалност: медицинска физика

Мнение от rOyals »

И аз още първия ден мисля да се запиша.Проблемът при мен е, че досега не съм играл тенис ( освен в 8 клас един път) :lol: :lol: :oops:
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ
Курс: трети

Мнение от ceco_sim »

Това не е проблем - повечето от записалите не са играли тенис, така че няма да си единствен. Освен това има треньори, които ще те научат как да се движиш и как да удряш
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Luvitzata написа: ... Това е лазера, който задържа атомите на едно място? ... Добре, ако е така... колко е струвало да се направят тези лазери (не че има значение де, но споменават нисък бюджет)? И всъщност тези студенти са измислили този лазер, или на тях им е хрумнало, че могат да го използват, за да задържат атомите? А това за едночестотните и споменаването на едноснопните едно и също ли е? :roll: И защо не са ги споменали в репортажа, тези студенти? :( ...
"Задържане" не е много точно. Лазерите охлаждат атомите и те се задържат на едно място.
Колко струва не знам, но очаквам от пет да десет пъти по-малко, отколкото ако бяха купени готови системи.
Студентите са изработили основни механични, оптични и електронни възли от лазерната система и са я накарали да работи!!! Възможно е да има и оригинални идеи. Ако желаете, мога да Ви изпратя e-mail адреса им (ще трябва най-напред да ги попитам дали са съгласни).
Терминът "едноснопов" лазер не ми е познат, макар че би могъл да има смисъл. Въпросните лазери са едночестотни.

Не знам, защо не са ги споменали :roll: !

П.П.
Известно време ще се намирам на място, където нямам удобен достъп до интернет. Моля да ме извините за закъснелите отговори.
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно

Мнение от Luvitzata »

Е, чак имейл-а им не е нужно. Благодаря, определено придобих представа, за какво става дума. Подробностите - в час.
Take care!
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Писах, писах едно дълго писание по повод допълнителния прием. И реших, че няма смисъл. Резултатите са такива, каквито са - за добро или за лошо. Пожелавам успех на всички явяващи се на допълнителния прием тази година. Дано да се запълнят всички бройки и разбира се да завършим с пълната бройка приети! :D
П.П.: Много яко! На 29.09.2011г. в 14ч. е откриването на учебната година, а аз тогава имам Начални Компютърни Знания в А401 с последните си 2 часа по този предмет :D . Мисля, че този урок може и да го пропусна 8)
Take care!
Аватар
rOyals
В началото бе словото

Мнение от rOyals »

На 29.09 ли ? Къде го прочете? Извинявай, че питам наготово, но отдавна не бях влизал и ме мързи да се поровя :oops: .. А да не говоря за непопълнените бройки, за моята специалност от 20 човека 11 сме се събрали и сега отде ще намерим 9 заблудени да се запишат, да не говоря за другите специалности. Лоша работа, а за химическия - ноу комент ! :) :) :(
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

На сайта на физическия http://phys.uni-sofia.bg/bul/index.html
На 29.09.2011 от 14ч. в зала А- 201.
Наистина не е за коментиране, но поне до колкото видях не е по- зле от предни години.
П.П.: А къде се губите всички!?!? Не мога сама да си пиша! :(
Take care!
Аватар
rOyals
В началото бе словото

Мнение от rOyals »

Тенкю ! Само лека поправка да не объркаме някой който чете това, сигурно от бързането А-207 ( или поне така пише де дано пак не съм заспал докато го пиша това)... Добре, че писа иначе това щях да го видя когато е късно вече, понеже имам спомени, че бяха казали 03.10 , но както и да е факт си е че ще ходим на 29.09 :))))) А относно писането- ми засега ще си пишеш с мен :lol: :mrgreen: така де нека и някой друг се включи ако реши, че има за какво да си говорим :lol:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

И аз съм тук :D .

Залата е наистина А-207. А-201 е много малка. Вероятно Luvitzata е сбъркала, продължавайки да мисли за "Начални Компютърни Знания" в А-401 :wink: .
rOyals написа:... така де нека и някой друг се включи ако реши, че има за какво да си говорим :lol:
Нямам нищо конкретно за казване, но за "поддържане на огъня" ... днес бях за първи път във факултета след отпуската.
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Явно съм заспала, да. :oops: А-207
А нали ти се интересуваше от настаняването в общежитията? И това е излезнало на сайта на софийския. (ако не е за теб, ще послужи на някой друг)
Много добре казано: "Ако има за какво да си говорим". Аз лично нямам идея. И понеже съм безидейна, моля някой да препоръча! :)
Казаха ми, че откриванията били много интересни. Събирали се всички на едно място, обичайните слова и след това ни разделяли по катедри, където (не си спомням точно), но било яко!!! :oops: Ле ле, никой да не чете това. :oops: В думите ми няма смисъл. Но наистина, било интересно!!!
Take care!
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Dr Dulcamara и? Всичко в прах? Но все пак, като у дома? Ако трябва, викайте за помощ при почистването. Ще помагам! От 12.09 съм на лице!!! Очни, нали знаете :)
Take care!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Не знам колко е интересно, но е любопитно. Аз "моето" откриване преди доста години го пропуснах, защото бях все още в казармата.

Каквото и да е, ще се видите/видим за първи път! :)
Аватар
rOyals
В началото бе словото

Мнение от rOyals »

Така с риск да не се погледна повече да попитам - аз с мойта медицинска физика спадам към катедра Атомна физика?! Направо се чудя в момента колко ли тъп въпрос задавам ама сега чак се замислих за това в коя катедра попадам и дали въобще ... оф както и да е не знам даже какво питам и как питам :brilsmurf: Това го задавам понеже каза, че ни разделят по катедри и аз ако не знам в коя съм, еми сигурно ще чакам да ме поканят някъде все пак :lol: :lol: :oops:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Luvitzata написа:Dr Dulcamara и? Всичко в прах? ... при почистването. Ще помагам! От 12.09 съм на лице!!! Очни, нали знаете :)
Кое е в прах? Банките в залите ли? :shock:

Ох, знам. Много пъти в началото на семестъра тайно съм бърсал праха в залата, в която ще имам лекции. :? Тайно от студентите, защото съм се срамувал. Иначе ми се е случвало дори по време на лекции да влиза някоя особено "буйна" чистачка. :D
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”