Много мои приятели заминаха да учат в Европа (най-вече Германия) и ми разправят каква е системата там и изискванията! Там всичко е по план, ясно и точно, учи се яко. Няма го това летаргично студентсво, което почти навсякъде се среща у нас. В Германия (и други европейски държави) всеки става студент, но не всеки излиза висшист. При нас е обратното, който влезе в университета няма начин да не завърши.
Когато слушам как е в другите страни и ми става гадно, че в СУ, например дето се води за най-стария университет, с традици и най-, най-,във всичко, нивото на образование като чели спада с всяка измината година! Някои от преподавателите не са много заинтересовани от студентите си, пропускат лекции, оставят да се преписва свободно на изпитите...Студентите взимат изпитите сравнително лесно (някои изпити, не всички се взимат лесно) и не си дават много зор да учат. Какви спициалисти излизат те оттам??? Така де-ние. Какви специалисти ще излезем от Университета при нивото на образование, което ни се предоставя днес!?
Лично за себе си понякога се чудя, дали изборът ми да остана да уча в България е най-правилният? Естествено това решение си има и своите положителни страни, но става въпрос по принцип, като цяло кое е по-доброто..
Споделете, защо лично вие избрахте да учите в БГ? От това повече печалби или повече загуби (ще) имате?