Балообразуване за общежитие

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Балообразуване за общежитие

Мнение от brasence »

Някой може ли да ми каже на ФМИ кои са блоковете? Масово приятели от там са в 18 блок и ми казаха, че не би трябвало да е проблем да ме настанят тям. Благодаря ви предварително...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Няма конкретни блокове. Има преобладаващи. Разцъкай uni-campus.net и ще видиш миналата година къде са били настанявани предимно хората от ФМИ.
Изображение
misspapazova
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология
Обратна връзка:

Мнение от misspapazova »

Аз сега разгледах сайта, и за миналата година е имало някаква класация на податели синдивидуални молби и за отделана класация за 8 блок, някой може ли да ми разесни тези работи.. :D

мерси предварително :D
Me gustaría inventar un paí­s contigo para que las palabras como patria o porvenir bandera, nación, frontera, raza o destino tuvieran algún sentido para mí
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

След класацията по успех и тази по социални критерии, некласиралите подават индивидуални молби и при свободни места ги настаняват, като всички подали такива молби са подредени според успеха (настаняването е от тези с по-високия бал към тези с по-нислия).
Места се освобождават през цялата година, т.е. като се освободи място настаняват някого, докато не удовлетворят всички молби.

За 8 блок миналата година се подаваха отделно документи и наемите бяха различни.... сега си е като останалите блокове.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
phantasmagoria
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от phantasmagoria »

Мили хора, аз имам пореден въпрос, понеже онзи ден с една приятелка се заговорихме, че искаме да сме в едно общежитие (все пак сме били от един клас). Нали се подават декларации онлайн от 1 до 9 септември..то така онлайн дали може да заявим желание, че искаме да сме заедно или трябва лично да се ходи :?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Може, в декларациите ще има място дори за двама с които искаш да си :wink:
Ecoholic
В началото бе словото
Специалност: ЕООС

Мнение от Ecoholic »

Тук някой беше казал, че на администрацията в СУ сякаш всеки ден им е като първи работен. Днес питах дамата, при която се записах, елементарен въпрос и получих доста неадекватен отговор, със сигурност от тук мога да разбера много по-бързо и точно...
Та, имам брат, и двамата сега ще бъдем първи курс, но сме в различни ВУЗ-ове. Знам, че има начин да сме в едно общежитие, но каква е процедурата? Сигурно ли е, че ще се получи? Информацията, която намирам тук в сайта, сякаш е за "семейство" (т.е. съпруг и съпруга), а не за брат и сестра? Или греша?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

За братя и сестри също важи. Сигурно е, че ще стане. Правилото е, че по-големият отива при по-малкия. Ако сте близнаци - по ваш избор (понеже каза, че и двамата ще сте в 1 курс). Университетът на по-малкия брат е ДЛЪЖЕН да настани и по-големия. В този случай си вземаш разменно писмо от Комисията по настаняването на твоя университет (ако си по-големият), която е ДЛЪЖНА да ти го издаде. С него отиваш при Комисията по настаняването на другия университет (на по-малкия брат), която пък е ДЛЪЖНА да те настани.
thegirl написа:Може, в декларациите ще има място дори за двама с които искаш да си :wink:
Това сигурно ли е? До миналата година можеше да се посочва само един съквартирант.
Facebook
Изображение
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

svetlio.varna написа:
thegirl написа:Може, в декларациите ще има място дори за двама с които искаш да си :wink:
Това сигурно ли е? До миналата година можеше да се посочва само един съквартирант.
Да, прочетох го във форума на СБО, написано от г-н Горанов.
Аватар
phantasmagoria
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от phantasmagoria »

Дано си има и опция в тези онлайн декларации.Лично на мен ми се струва нереално...не ми ли е на черно бяло, все едно не съм подавала .. :|
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

svetlio.varna написа:За братя и сестри също важи. Сигурно е, че ще стане. Правилото е, че по-големият отива при по-малкия. Ако сте близнаци - по ваш избор (понеже каза, че и двамата ще сте в 1 курс). Университетът на по-малкия брат е ДЛЪЖЕН да настани и по-големия. В този случай си вземаш разменно писмо от Комисията по настаняването на твоя университет (ако си по-големият), която е ДЛЪЖНА да ти го издаде. С него отиваш при Комисията по настаняването на другия университет (на по-малкия брат), която пък е ДЛЪЖНА да те настани.
Само да уточня, че по принцип се отива при по-малкия в смисъла на по-нисък курс, а не на години. При еднакъв курс може би е както казва Светльо, само че мисля, че и двамата трябва да сте класирани за общежитие преди това.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не е нужно. Ако по-малкият (по курс или години, както е там) е класиран, по-големия веднага си взема разменно писмо и отива при него, без да чака да види дали и него ще го класират. Важното е и двамата да имат право на общежитие, а не и двамата да са класирани. Ако по-големият започва занятия преди излизането на класацията на по-малкия, се настанява където е класиран и после се прехвърля.
Facebook
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Логиката ми се губи, че при положение, че двама братя/сестри/брат и сестра се класират на общежитие при нас само ако и двамата имат успех за това.
Не оспорвам това, което казваш, защото не съм запозната, но просто не ми звучи логично.
Изображение
Аватар
error
В началото бе словото
Специалност: Медицинска рехабилитация и ерготерапия
Курс: трети

Мнение от error »

svetlio.varna написа:Тук има телефони и и-мейли. Но може сега август да са в отпуск, кой знае. Не ви е толкова належащо към момента да имате достъп до СУСИ, но предполагам, че ще получите такъв в най-скоро време. :)

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/ldap_help
Благодаря :)
Тежко се живее сред глупци, тела без души и слепци с очи.

Четвърти курс: МФ, Медицинска рехабилитация и ерготерапия
Аватар
Ивелин Пеева
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Ивелин Пеева »

Когато си кандидатствал с матура,балът не се ли дели на 4,5 вместо на 5 от максимален 30 ?
Някой хора виждат нещата такива каквито са и питат - Защо?! Други виждат нещата такива,каквито искат да бъдат и питат - Защо пък не !?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”