Събудихме ли се ?

Подфорум към Физическия факултет
Публикувай отговор
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Re: Събудихме ли се ?

Мнение от Dr Dulcamara »

Luvitzata написа:... сигурно ли е че няма да започнат по рано от тази предвидена от СУ дата, и съответно , че ще приключат пак по разписание? ...
Не би трябвало занятията да започнат по-рано. Не ми е известен такъв случай в нашия факултет. Напълно възможно е да завършат по-рано. Това ще зависи от програмата, за която в момента не знаем нищо.
Около първи септември ще съм вече във факултета и мога да проверя. Моля Ви, само ми напомнете, иначе най-вероятно ще забравя :D .
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ
Курс: трети

Мнение от ceco_sim »

Dr Dulcamara, считам, че наистина момичетата са по-прилежни и упорити от момчетата. Така поне беше при нас. По принцип във ФзФ по-голяма значение има не дали знаеш много, а дали си упорит. Познавам умни колеги, които се отказаха и упорити, които завършиха.

За колегата задочно АМГ - ще трябва да полагате повече усилия от останалите, защото моите впечатления от задочниците са, че са много по-слабо подготвени. Не че на лекции се учи кой-знае какво, но семинарите и практикумите са от съществено значение, а още по-важни са и контролните през семестъра.

За езика - когато аз влизах, имаше "избор" от само един език - английски. Учи се втори курс втори семестър, ако не се лъжа. По английски нямаше нито лекции, нито упражнения - просто изпит, на който си носите някаква английска читанка и се стараете да четете гладко пред изпитващата. Ако ви се занимава да учите наистина езици имате два варианта: самостоятелно, или да запишете от курсовете, които се водят към съответните филологични факултети, срещу допълнително, но скромно заплащане.

Извинявам се за многословието
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно
Курс: първи

Мнение от Luvitzata »

Dr Dulcamara, отново благодаря! Това много ме обнадежди. Ще подсетя, бъди сигурен :)

ceco_sim - би било редно да е по-трудно, но се надявам разликата в нивото все пак да не е много голяма. А и ако има такива (евентуално като теб), който да прехвърлят някой и друг материял или контролно (ако всъщност е възможно) към задочниците, няма да е никак зле.

Аз лично за себе си знам, че ще ми ужасно трудно. Дано знанието за това да ми помогне! :)
Take care!
Аватар
jorobekyma
В началото бе словото
Специалност: Изучаване на човешката глупост

Мнение от jorobekyma »

Е.... силна тема.
От 1 прекаран ден във факултета вече знам, че най-трудно ще ми бъде да се справя със самотата. Коридорите са като от хоррор филм, а всички часовници са спрели...
Езика е само един - английски. И да сте записали, и да не сте, все него ще учите.
Мод да си, муцунки да прайш
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

jorobekyma написа:... най-трудно ще ми бъде да се справя със самотата. Коридорите са като от хоррор филм, а всички часовници са спрели ...
Е, в нашия факултет нито интересните неща, нито хората са по коридорите. :D Още повече, че времето е отпускарско.

Що се отнася до часовниците, така е - голям срам. :oops: От друга страна, това е много удобно за да не се чудим, кой от тях е верния. :wink:

П.П.
Все пак има форумци, на които им е много интересно из коридорите, особено по таваните на по-старите сгради на Физическия факултет. :D
Аватар
jorobekyma
В началото бе словото

Мнение от jorobekyma »

Тука ме хвана. Таваните не съм ги гледал :)
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ
Курс: трети

Мнение от ceco_sim »

jorobekyma написа:Е.... силна тема.
От 1 прекаран ден във факултета вече знам, че най-трудно ще ми бъде да се справя със самотата. Коридорите са като от хоррор филм, а всички часовници са спрели...
Езика е само един - английски. И да сте записали, и да не сте, все него ще учите.
Самотата няма да ти е проблем, стига да си общителен. Не си мисли, че във факултета всички са физици в холивудския смисъл - напротив - срещат се много нормални хора.

А за коридорите колегите от математиката са им хванали цаката - винаги ходят по двойки, да не би някой да ги изненада.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Е, ти очакваш да е фрашкано със студенти и народ като цяло през АВГУСТ?! о.О!
Удивявате ме ....
Като ти почне семестърът факултетът ще се напълни... Споко. о.О Освен това нали не си сам човек цял курс? Имаш и колеги..
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
jorobekyma
В началото бе словото

Мнение от jorobekyma »

Прекалено насериозно ме взехте.
Естествено, че няма да бъда сам самичък. Напълно наясно съм, че е Август - отпуски, почивки, морета, планини, бля бля... Вкарах малко сарказъм с оглед на заглавието, но както и да е. Като му дойде времето ще разгледаме целият факултет и ще се насладим на препълнените коридори, предполагам. Пък може и тази година физиците да са от "холивудски стил", кой знае ;)
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Едно много приятно място във Физическия факултет е откритото пространство, затворено между сградите "А", "Б" и "В". Има няколко дървени пейки, много зеленина, тихо е и спокойно. През зимата, щом навали снегът, добива приказан вид. Там почти винаги има хора.
digdag
В началото бе словото
Специалност: Квантова и космическа теоретична физика

Мнение от digdag »

аз смятам, че ще ми бъде доста интересно поне първата година и се радвам, че ще се запозная с много нови хора :D
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Отдавна ми се искаше да подхвана един разговор с новите ни колеги, но все се колебаех. Времето през август не е най-подходящото, но както и да е.

Бихте ли се захванали с изследователска работа в някоя лаборатория още през първи курс? Имате ли самочувствието да си го помислите? Смятате ли, че това би помогнало на ученето?

Всяко мнение ще бъде ценно.

П.П.
Това сякаш е за нова тема, но не знам доколко ще има отклик.
digdag
В началото бе словото
Специалност: Квантова и космическа теоретична физика

Мнение от digdag »

Аз определено да, смятам че би ми било полезно, а също така и интересно :) много се надявах да има някакви проекти, но всички ми казват, че те били повече за магистри отколкото за бакалаври :(
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

digdag написа: ... много се надявах да има някакви проекти, но всички ми казват, че те били повече за магистри отколкото за бакалаври :(
Поздравления за интереса!

Проекти има. Не разбирам, защо да са само за магистри?

Нека уточним също, какво означава проект. По-горе аз употребих думата в смисъл, че разработването на някаква идея е финансирано от държавата, ЕС и т.н.
В същото време много групи или отделни преподаватели работят от години по интересни теми, независимо от външни организации.
Аватар
jorobekyma
В началото бе словото

Мнение от jorobekyma »

Dr Dulcamara написа: Поздравления за интереса!

Проекти има. Не разбирам, защо да са само за магистри?

Нека уточним също, какво означава проект. По-горе аз употребих думата в смисъл, че разработването на някаква идея е финансирано от държавата, ЕС и т.н.
В същото време много групи или отделни преподаватели работят от години по интересни теми, независимо от външни организации.
На първо четене виждам финансиране, ЕС, пари и т.н., които асоциирам с крадене :) :)
В рамките на шегата естествено.
Какво точно имате предвид под изследователска работа в лаборатория? Изследване на... ? Включват ли се опити?
Интерес за работа по разни теми винаги има, стига да има и време. Нужна е само една лаборатория като на Dexter, от анимационното филмче, и ето на.
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”