Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
по ирония на съдбата оценката от матурата ми по математика е 4.49 и очевидно в момента не участвам в класирането, защото в специалност "Математика" бала е с 1 единица по-малък от моя, а аз съм го писал като желание.
Мога ли да направя нещо, че да вляза тази година или трябва да чакам до другата с изпита. В смисъл доколкото разбрах септември месец имало някакви допълнителни места, да се надявам ли на нещо или догодина?
Пробвай в някой друг университет ако не е прекалено късно. Тоя допълнителен прием е само ако останат свободни места което не е невъзможно. За СУ почти за всички малко по-хубави специалности ще ти трябва изпит от университета защото матурата я умножават доста по-малко отколкото изпита (поне за някой специалности е така).
HellCreep написа:Пробвай в някой друг университет ако не е прекалено късно. Тоя допълнителен прием е само ако останат свободни места което не е невъзможно. За СУ почти за всички малко по-хубави специалности ще ти трябва изпит от университета защото матурата я умножават доста по-малко отколкото изпита (поне за някой специалности е така).
Не, не желая в друг университет да ходя, държа на СУ /ФМИ/, така че, ако не е тази ще е другата година. За мен не е важно да вляза някъде, а да вляза във ФМИ . Просто исках да знам дали мога да направя нещо допълнително от това да чакам.
по ирония на съдбата оценката от матурата ми по математика е 4.49 и очевидно в момента не участвам в класирането, защото в специалност "Математика" бала е с 1 единица по-малък от моя, а аз съм го писал като желание.
Мога ли да направя нещо, че да вляза тази година или трябва да чакам до другата с изпита. В смисъл доколкото разбрах септември месец имало някакви допълнителни места, да се надявам ли на нещо или догодина?
Поздрави!
Еми малко трудно е да се отговори на този въпрос , защото тази година ще има и 3-то класиране и там най - вероятно ще се заемат и последните останали места , но все пак се надявам искрено да се направи и едно допълнително класиране през септември , но всичко е въпрос на късмет . А и все пак го има варианта , ако си приет в друга специалност да я запишеш и догодина да се прехвърлиш в това което искаш , но в крайна сметка избора си е твой.
Пожелавам ти успех !
Поздрави!
Еми малко трудно е да се отговори на този въпрос , защото тази година ще има и 3-то класиране и там най - вероятно ще се заемат и последните останали места , но все пак се надявам искрено да се направи и едно допълнително класиране през септември , но всичко е въпрос на късмет . А и все пак го има варианта , ако си приет в друга специалност да я запишеш и догодина да се прехвърлиш в това което искаш , но в крайна сметка избора си е твой.
Пожелавам ти успех !
Там е въпросът, че не участвам в класирането замомента. В специалност Математика са с 1 единица по-нисък бал, а аз съм я писал като желание и въпреки това не са ме приели. Преди 2 седмици ми казаха за тази точка в правилника(която даже е написана погрешно в сайта), преди това изобщо не подозирах за нея.
Благодаря за отговорите! Ще следя още, дано да има някакво развитие.
Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
1. Издържали успешно конкурсните изпити, но неподали кандидатстудентски документи съгласно регламентираните в чл. 20, ал. (1) срокове.
2. Подали документи онлайн и непредставили за сверяване оригиналната диплома за средно образование в определените в чл. 20, ал. 2, т. 2.1 срокове.
3. На които липсва някоя от балообразуващите оценки в дипломата за средно образование (приложение № 2). 4. Чиято оценка от държавен зрелостен изпит се признава за резултат от конкурсния изпит за специалностите във Факултета по математика и информатика и е по-ниска от мн. добър (4.50).
За това говори той. Кофти, това си е прее*авка за една стотна.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Тези, които са измисляли правилника малко си противоречат:
"§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора." http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... razporedbi
т.е. все още нищо не е сигурно, тъй като и вариантът с местата за магистри и този с допълнителния пример, все започват с "може".
thegirl написа:Тези, които са измисляли правилника малко си противоречат:
"§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора." http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... razporedbi
т.е. все още нищо не е сигурно, тъй като и вариантът с местата за магистри и този с допълнителния пример, все започват с "може".
Ясно да... А както виждате точка 4 гласи, че могат да кандидатстват хора с матура само по-малка от 4.50
Еми добре ще чакам да видя какво ще стане септември, ако не почвам по от рано този път да се потготвям за изпитите догодина...
Могат да кандидатстват хора с оценка от ДЗИ по-висока от 4,50. Чети внимателно.
Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
.....
4. Чиято оценка от държавен зрелостен изпит се признава за резултат от конкурсния изпит за специалностите във Факултета по математика и информатика и е по-ниска от мн. добър (4.50).
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
aikaeimin написа:Могат да кандидатстват хора с оценка от ДЗИ по-висока от 4,50. Чети внимателно.
.....
4. Чиято оценка от държавен зрелостен изпит се признава за резултат от конкурсния изпит за специалностите във Факултета по математика и информатика и е по-ниска от мн. добър (4.50).
Егати, сега гледам 3-то класиране Информатика е паднал до 12,39.... Моя е 13.47, егати.... Дано да има 1 свободно място защото ако има би трябвало да вляза
П.С. Искам да попитам кога ще се разбере дали има свободни места. Гледам записването след 3-то класиране е до 18-ти след това скоро ли ще се разбере дали всички са се записали или чак Септември?
П.С.2. Гледам може някакви молби/жалби да се пускат за неприети кандидати това би ли ми помогнало в някаква степен или се отнася за друго? + това имам завършено средно специално образование със специалност Програмист, не знам дали може да помогне...