Размисли и Страсти '11: lunatic-moon

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Re: Размисли и Страсти '11: lunatic-moon

Мнение от FightForFreedom »

1. Щом човекът е неописуемо променлив, значи ли това, че не трябва да си вадим изобщо никакви изводи за хората и че не трябва нито да ги обичаме прекалено много, нито пък да ги мразим?
2. Преди да си се променила, харесваш ли безсмисленото?
3. Преди да си се променила, харесваш ли тотално да семантизираш всичко, попадащо в кръгозора ти?
4. Преди да си се променила, харесваш ли някой друг да придава смисъл на всичко или пък това те претоварва психически?
5. Преди да си се променила, харесваш ли разговори, които се въртят около оста на личното преживяване и избягват изцяло общочовешките неща?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

@FightForFreedom

1. Щом човекът е неописуемо променлив, значи ли това, че не трябва да си вадим изобщо никакви изводи за хората и че не трябва нито да ги обичаме прекалено много, нито пък да ги мразим?
Какво означава да обичаш прекалено много? Ако обичаш всички хора такива, каквито са били, са и могат да бъдат, няма да имаш никакъв проблем : )

2. Преди да си се променила, харесваш ли безсмисленото?
Какъв е смисълът да ти отговарям преди да съм се променила, като след това най-вероятно ще съм на съвсем различно мнение? Не, не го харесвам. Побърква ме.

3. Преди да си се променила, харесваш ли тотално да семантизираш всичко, попадащо в кръгозора ти?
Не. Защо да си го причинявам?

4. Преди да си се променила, харесваш ли някой друг да придава смисъл на всичко или пък това те претоварва психически?
Какво означава дали харесвам това? Всеки има право да мисли и говори каквото си иска и съответно мога да приема или отхвърля хипотезите му. Но би ми било интересно да разбера неговия начин на мислене и живеене.

5. Преди да си се променила, харесваш ли разговори, които се въртят около оста на личното преживяване и избягват изцяло общочовешките неща?
В споделянето на лични преживявания понякога могат да се открият може би повече "общочовешки неща", отколкото в някакъв абстрактен разговор.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Хмм... Ако няма живот, какво ще има? Съзнаваш ли, че нищо няма да бъде "красиво", "твърдо", "тъмно", "налично" или "неналично", "далечно", "голямо", "много" и т.н. ако все някъде все някой няма сетива или въображение, с което да си го представи? Не сме ли ние (живите същества) сетивата на Вселената? Ако нямахме очи, нищо нямаше да бъде "зелено", например. Как щеше да има каквото и да е, ако никой не знае за него? И не са ли точно тези "низши дейности като хранене, придвижване, дишане" безкрайно необходими на Вселената, за да знае самата за съществуването и характеристиките си? Каква е алтернативата?
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

Да, съзнавам. Но тогава няма да има на кого да му пука, че няма да има "красиво", "много", (...) Тогава и от зелено няма да има нужда. Дори и от оранжевото. Няма да има нищо и то ще е съвършеното нищо.
Факт е обаче, че има нещо и щом го има, защо да не вземем всичко от него и не погълнем максимално количество "красиво" : )
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

lunatic_moon написа:Да, съзнавам. Но тогава няма да има на кого да му пука, че няма да има "красиво", "много", (...) Тогава и от зелено няма да има нужда. Дори и от оранжевото. Няма да има нищо и то ще е съвършеното нищо.
Факт е обаче, че има нещо и щом го има, защо да не вземем всичко от него и не погълнем максимално количество "красиво" : )
Аха. Т.е. си фен на несъществуването. На нищото. Еба ти преебавката, честно.
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

Съдба, какво да се прави...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Гледам Цар Лъв 2. :salute:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Кову е готин, да, ама... Само с котки ме сравнявате, бе, мама му стара. Толкова ли съм котешки? Нали съм пес... :|

Впрочем, изпълнението на Killing Me Softly, с което си ме описала, е от '88-а година, уцелила си набора :mrgreen:

Хайде, още един поздрав тогава ;)

Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

На мен цял ден домати и картофи са ми в главата:

:drunken:
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

6. Ако нямаш причина да (на)правиш нещо, това означава ли, че няма никакъв шанс да го (на)правиш?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

FightForFreedom написа:6. Ако нямаш причина да (на)правиш нещо, това означава ли, че няма никакъв шанс да го (на)правиш?
Винаги има шанс да направя нещо : ) Причината определя само стимула.
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Jamesmagno написа:
lunatic_moon написа:Да, съзнавам. Но тогава няма да има на кого да му пука, че няма да има "красиво", "много", (...) Тогава и от зелено няма да има нужда. Дори и от оранжевото. Няма да има нищо и то ще е съвършеното нищо.
Аха. Т.е. си фен на несъществуването. На нищото. Еба ти преебавката, честно.
Сори за офтопика, ама ако не е тайна, ако теб не те засяга пряко(тоест няма преки последствия за персоната ти) - какво ти дреме и кой си ти, че да даваш определения и да съдиш кое какво е? :lol:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Привет отново. :D

Много дълбокомислени размисли. Я да го поопошля. :mrgreen: Не сме те питали разни обикновени нещица.

1. Дай пример за музика, която не ти допада (и не се измъквай с чалга).
2. Какъв тип игри харесваш - компютърни, настолни, динамични, социални, на карти...?
3. За коя част от тялото си си склонна да отделяш най-много време за грижи и глезотии?
4. Фен ли си на здравословния начин на живот?
5. Можеш ли да готвиш (мусака)? :mrgreen:
6. Коя книга нямаш търпение да прочетеш скоро?
7. Опиши ни най-важните 5 неща за стаята, в която живееш. Принципно - настоящата или коя да е друга. Може да са предмети, атмосфера, цветове, стил... както решиш.
8. Беше споменавала нещо в предните размисли за вечерните улици - не те ли е страх по тъмно... само хубаво момиче? :P
9. Ще се мяркаш ли по-често на форумни? :)
10. Посочи един форумец, на когото не симпатизираш, но уважаваш.
11. Фен ли си на творчеството на някой от форумните таланти? :lol:
12. Сподели 3 хубави неща, с които ще запомниш морската почивка, от която се прибра.
13. Има ли определен израз/лаф/думичка, която е особено характерна за теб? А такава, която си прихванала от някой форумен човек? :wink: Коя/кои?
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

@inc
Привет :cheers:

1. Дай пример за музика, която не ти допада (и не се измъквай с чалга).
Ако не беше написала чалга, нямаше и да се сетя за нея. Не харесвам house, trance, techno.

2. Какъв тип игри харесваш - компютърни, настолни, динамични, социални, на карти...?
Логически, забавни.

3. За коя част от тялото си си склонна да отделяш най-много време за грижи и глезотии?
В това отношение се чувствам като момче. С тялото ми не обичаме да се глезим и да се измъчваме с разни процедури. Преди много си играех с разни лакове за нокти, но тракането по клавиатурата е по-бързо без маникюр.

4. Фен ли си на здравословния начин на живот?
Не. На света има прекалено много шоколад, за да се живее здравословно.

5. Можеш ли да готвиш (мусака)? :mrgreen:
Баща ми твърди, че като бебе съм произнесла думата мусака преди да кажа мама. Мога, да. Различни нейни вариации.

6. Коя книга нямаш търпение да прочетеш скоро?
Емил Чоран - Сълзи и светци

7. Опиши ни най-важните 5 неща за стаята, в която живееш. Принципно - настоящата или коя да е друга. Може да са предмети, атмосфера, цветове, стил... както решиш.
Нека да е сегашната. И нека не са най-важните, а произволни 5.
Нещо номер 1: Майк. Куче. Хърватска хрътка. Легнал е до мен на канапето и си пъха моцунката между лаптопа и ръката ми, за да го галя.
Нещо номер 2: огромен прозорец. Без пердета. През деня стаята се пълни със слънце благодарение на него, а сега от високо гледам нощна София.
Нещо номер 3: Една купчина с книги на Достоевски. На старобългарски. Най-вероятно никога няма да ги прочета в този им вид.
Нещо номер 4: Бира в чаша за чай. За да не ми е много виновно, че смесвам антибиотик и алкохол.
Нещо номер 5: Тиктакане на часовник. Самият той не се вижда, защото го закриват листата на някакво голямо цвете. Но по шумът мога да предположа, че времето още е в стаята и не е избягало.

8. Беше споменавала нещо в предните размисли за вечерните улици - не те ли е страх по тъмно... само хубаво момиче? :P
Страх ме е, разбира се. Затова предпочитам разходките да са с компания.

9. Ще се мяркаш ли по-често на форумни? :)
Времето ще покаже : )

10. Посочи един форумец, на когото не симпатизираш, но уважаваш.
Двете понятия са несъвместими за мен.

11. Фен ли си на творчеството на някой от форумните таланти? :lol:
Не съм запозната с талантите на всички форумци, но има хора, на чието творчество искрено се възхищавам.

12. Сподели 3 хубави неща, с които ще запомниш морската почивка, от която се прибра.
Едно детенце на плажа, което се оплакваше на майка си, че наоколо е пълно с пясък и крещеше: "Махни го!"
Конете на брега на морето.
Целувка под водата.

13. Има ли определен израз/лаф/думичка, която е особено характерна за теб? А такава, която си прихванала от някой форумен човек? :wink: Коя/кои?
Не съм забелязала да има такава. Вие ще кажете.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Хей :)

Засега само 1 въпрос. Защо не участва в турнира по шах на ФМИ? Тогава те видях около факултета, явно все пак си отишла до ФМИ в съботен ден, но за жалост не е било за турнира.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”