Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
_kikito_
Пишете, о, братя
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Мнение от _kikito_ »

:shock: Не искам да обиждам момичето,ама е голяма овца! Да смени двете момчета...Ето това е късмет, а тази го е пропиляла...Ц-ц-ц! :shock:
For what is a man? What has he got?
If not himself - Then he has naught.
To say the things he truly feels
And not the words of one who kneels.
The record shows I took the blows
And did it my way.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

И сега к'во? Трябвало да се регистрираме в СУСИ или там каквото е, че и емейл да си правим, за да ни пращат писма относно кампанията?К'во? :| :bounce: И това кога трябва да се направи?Сега?Септември? Извинявайте ама някой да ми обясни, понеже, от фейсбук ме шашнаха и сега се чудя какво да правя..

П.С> при класиране за общежитие, се взима средния успех от двата семестъра , нали?
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Siss
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии
Обратна връзка:

Мнение от Siss »

Айде някой да ми обясни на първокурсниците как се формира балът за общежитие ( в смисъл с коя оценка)? Отворих да видя моя факултет миналата година с какъв успех е настанявал и ми направи впечатление, че много тенденциозно хората с най-добър резултат са настанени в блок 18, следващите по успех са в 52ри, после 50ти и т.н. С една дума (нз доколко), но явно отличниците са в по-хубавите блокове. Когато тая година кандидатствах изрично написах, че не искам оценката ми от матурата да се зачита, защото имах друга, която ми вършеше по-добра работа. Но сега се замислям, че от матурата имах 6.00, а изпита ми беше 5.75. Коя от двете оценки ще ми зачетат като балообразуваща за общежитие?
I'd rather be a climbing ape than a falling angel.
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

Никоя от двете, ако имаш предвид конкретно тази оценка като бал. Балът за общежитие се образува като се раздели балът ти от КСК на формиращите го оценки и коефициенти. Т.е. ако балът ти е 23 /при максимален 24/ и се формира по формулата изпит х 3 + оценка от дипломата/ДЗИ, делиш на 4 и полученото число е балът ти. В този случай, например - 5,75. В твоя случай трябва да ти се зачете оценката от изпита, защото не ползваш оценката от ДЗИ като балообразуваща и съответно балът ти не се формира с нея.
И не, не е задължително ако имаш отлична оценка да те настанят в някой от обновените блокове. Настаняването е на някакъв произволен принцип.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
Siss
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии
Обратна връзка:

Мнение от Siss »

Мерси много, че ми разясни!
А за настаняването, за останалите факултети не погледнах дали е така, но в БФ блоковете вървят прекалено подредено в класацията - http://uni-campus.net/klasacia_2010_1/bf.html
I'd rather be a climbing ape than a falling angel.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/ ... t/?ref=rss

Мръсни , долни, обирджийски кучета!!!! :evil:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
Анелия Димитрова
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: кандидат-студент

Мнение от Анелия Димитрова »

Не съм прегледала цялата тема, но от първия пост видях нещо за подаване на документи онлайн, акт за ражда и т.н.. Когато вчера се записвах, подадох молба за общежитието и жената ми изчили успеха и ми каза да следя сайта за класирането. Т.е. освен това, което съм попълнила вече, трябва да попълня още нещо, за да участвам в класацията за общежитие, така ли?
A, и също, мислите ли, че имам реален шанс за общежитие на ФНПП при успех 5,92? :D
Изображение

Your voice is the most beautiful that I’d ever hear. I’ll miss this. The world will miss.

1983 - 2011

http://carmenqueasy.tumblr.com/
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Да, имаш шанс.И то голям.Повечето хора и на по-нисък успех се молят,да ги вземат, така че...
Документи не се ли подаваха от 1-10 септември
В сайта на uni-campus.net пише че каквото и да си попълнила не отменя електронното записване. :roll:

Аватар
yOankaa
Пишете, о, братя

Мнение от yOankaa »

Да, но май ти спестява ходенето септември месец до университета :roll:
Tуризъм; 1 курс :mrgreen:

C.Ronaldo: Господ ме прати да ви науча как се играе футбол!
Messi: Не е вярно, никого не съм пращал!
Аватар
Анелия Димитрова
В началото бе словото

А нали е позволено в стаята да се прави някакъв козметичен ремонт от рода на боядисване/тапети, ако е в лошо състояние?
И изобщо какво е горе-долу състоянието в стаите? :D
Изображение

Your voice is the most beautiful that I’d ever hear. I’ll miss this. The world will miss.

1983 - 2011

Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Значи срещу 17-20 лева основен наем не може да се очакват чудеса, но смятам, че ако имаш късмет, може да се намери и попадне на сносна стая. Тапетите са , по мое мнение, едно от добрите и запазени неща стаите.Също така мисля, че каквото правиш, внасяш и преправяш в стаята , трябва да уведомяваш онова симпатично нещо , наречено Домакинка( а тя според мен по-скоро ще те убие, но няма да ти позволи да промениш нещо по стаята.Мен още се мъчи да ме глоби за един забит пирон за ключове на шкафчето ми, а какво остава за тапети и боядисване) и да записваш в картона ти, който ще получиш с нанасянето си.На него ще са описани нещата, които са на твое разположение в стаята и ти на него ще трябва да си добавиш това което внасяш, респективно, да махнеш онова, което изнасяш и т.н.

Оф топик: Ти да не си от Стара Загора?

Аватар
Анелия Димитрова
В началото бе словото

Да, познаваме ли се? :roll:
Изображение

1983 - 2011

Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

yOankaa написа:Да, но май ти спестява ходенето септември месец до университета :roll:
Защо трябва да се ходи до университета :roll:
Като си подадеш документите онлайн, не се налага да ходиш до общежитията докато излязат класиранията.

П.П. @The_iMMortal_f и @Анелия Димитрова има ЛС за тези въпроси :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Именно за това минахме на ЛС отдавна. :lol:

Аватар
Brutality
От дъжд на вятър
Специалност: -

Мнение от Brutality »

The_iMMortal_f написа:Значи срещу 17-20 лева основен наем не може да се очакват чудеса, но смятам, че ако имаш късмет, може да се намери и попадне на сносна стая. Тапетите са , по мое мнение, едно от добрите и запазени неща стаите.Също така мисля, че каквото правиш, внасяш и преправяш в стаята , трябва да уведомяваш онова симпатично нещо , наречено Домакинка( а тя според мен по-скоро ще те убие, но няма да ти позволи да промениш нещо по стаята.
Да бе, и ако в стаята ми е мизерия, какво - оставам си в мизерията цяла година ли? :shock: Поне едно освежаване трябва да се направи, сериозно ли ще ми направят проблем, ако искам да сменя тапетите? :shock: :shock: Не е възможно. Дано да не е възможно, т.е.
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”