Събудихме ли се ?

Подфорум към Физическия факултет
Публикувай отговор
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Re: Събудихме ли се ?

Мнение от Dr Dulcamara »

ceco_sim написа: ... Скоро всяка катедра ще си има своя специалност и ... По този начин се губи смисъла на специалности като Ф и ИФ.
Имате право да се учудвате. Причините са много, но най-важната според мен е разрушаването на системата с модулите за изборните курсова. За другите причини просто ми е неудобно да говоря тук. :?
Моята надежда е, че след като стане това, което предричате, ще дойде и времето на преосмислянето на нещата.
ceco_sim написа: ... като влязат в специалност Физика, ще могат по-късно да направят избора си с какво искат да се занимават...
Да, прав сте почти изцяло, но има и някои много важни особености.

А сега, макар че е лято, макар че почти всички колеги тук са приети сега, защо да не погледнете тук
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =4&t=19744

Може би някой от новоприетите вече е правил "нещо" и би могъл да сподели своя опит. А за ceco_sim, поглеждайки годината на регистрация във форума, изобщо не се съмнявам, че има, какво да каже.
Аватар
rOyals
В началото бе словото
Специалност: медицинска физика
Курс: първи

Мнение от rOyals »

Типично за форума на ФзФ- пак заспахме :) :) Гледам гледате (леле какво изречение) темичката ама не пишете 1 ред. Ама май трябва да си изкараме ваканцията като за последно, че на есен- дупе да ни е яко! И все пак някой ако още не се е похвалил коя спец. е приет- нека го направи.
milenaa
В началото бе словото
Специалност: Оптометрия
Курс: кандидат-студент

Мнение от milenaa »

Имам съученичка, която е приета "Квантова и космическа теоретична физика".
Всъщност утре заедно ще ходим до физическия :)
Искам и да попитам нещо- в списъка с места за тази учебна година пише,че момичетата с оптометрия са 12бр, а на "стената на плача" в групата са записани около 20-тина и само 5 момчета :lol: .
Предполагам на стената трябва да се вярва (доколкото е възможно само от 1-во класиране) ???
Аватар
rOyals
В началото бе словото

Мнение от rOyals »

Това си го обяснявам така- пишеше (не се сещам къде из форумите или в правилника), ЧЕ при непопълнени бройки (да речем няма момичета) , то тогава тези празни бройки дето трябва да се запълнят от момичета - се запълват от момчета. Макар трябваше да ти (ако може да ти говоря на "ти" се пак сме колеги, от 1 факултет ще сме) дам обратния пример. Все пак може да греша ( и ако е така ме извини) , затова ако бъркам нека ме поправи някой .

ОФФТОПИК(спам, флууд или там както си е ) : Завиждам им аз на тез 5 момчета :) :) :) :reindeer:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

milenaa написа: ... оптометрия ... а на "стената на плача" в групата са записани около 20-тина и само 5 момчета :lol: ...
Накой обърнал ли е внимание за броя на класираните в другите специалности?
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ
Курс: трети

Мнение от ceco_sim »

milenaa написа:Завиждам им аз на тез 5 момчета :) :) :) :reindeer:
В нашите факултетски условия оцеляват много повече момичета, отколкото момчета, така че ако има колеги от мъжки пол тук, да свикват... Давам и конкретен пример: в първи курс бяхме 30 души: 22 момчета и 8 момичета. По-миналата седмица се дипломирахме: 5 момичета и едно момче (аз)... Така че феминизацията във ФзФ на СУ е прогресираща

Ако сме се засичали случайно на някой от предметите, Dr Dulcamara ще знае за коя специалност става въпрос :wink:

С нетърпение очаквам колегата milenaa да сподели първите си впечатления от факултета, макар и само интериорно-екстериорни
milenaa
В началото бе словото
Специалност: Оптометрия
Курс: кандидат-студент

Мнение от milenaa »

Oo, аз бях изненадана като отидох до факултета :mrgreen: .
Очакванията ми бяха за нещо подобно на математическия /нормална сграда/, пък то е съвсем друго, даже и самият му вид си съответства на специалността . :)
Аватар
rOyals
В началото бе словото

Мнение от rOyals »

И аз вчера се записах в специалността си и какво да кажа за сградата - ми нормална, като я видя и ме плаши малко, но това е хубаво :) :) :) И си личи че е сградата на физическия факултет, незнам защо :) .Между другото и за медицинската физика дето трябва да са 10 момчета и 10 момичета , като гледах на стената на химическия фак. бяхме 14момчета и 7 момичета, като се има в предвид, че едното момче го знам и той май не я иска тая специалност и ще се откаже, но незнам де ( аз какво ли знам :) :) :) ) Еми това е....засега! :D Пишете и си казвайте впечатленията и там каквото се сетите :)
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно

Мнение от Luvitzata »

Е, добро утро и от мен! Аз още не съм за записала, но утре и това ще стане - АМГ задочно. Лудницата ще е пълна.

Много се изненадах от тазгодишните минимални балове на 1-во класиране. По мое наблюдение се е повишил с 5-6 единици, което много ме радва.
А що се отнася за сградата на физическия, ще я видя утре, и ако съм оцеляла след записването може и да я изкоментирам и аз :wink:
Take care!
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

оооо... и имам малкък проблем за Именника.
1. Аз ли трябва да си попълня състезателния бал?
2. И какъв език се изучава(че това май никъде не съм го чела) И не знам какво да напиша? АМГ-задочно става дума.
Ох, мерси предварително! На никой не му е приятно да занимава секретарките с такива неща (... нали?).
Take care!
Аватар
rOyals
В началото бе словото

Мнение от rOyals »

Значи аз като полълвах (редовно съм)-за бал аз си го написах, за език писах без да питам никой, но е хубаво да питаш някоя НЕприятелски настроена леличка дето ти полълва данните, че да не напишеш нещо не както трябва. И все пак някой който е задочно да пише как става всичко. Аз не съм най-правилния източник. :) :) :) Успех ! :)
nikits
В началото бе словото

Мнение от nikits »

И аз вчера се записах :cheers: .Три пъти съм ходил до физическия и сградата си е сграда - може и по-добре ,но можеше и много по -зле. :D Леличките при мен бяха доста позитивно настроени ,не знам какво се оплаквате .
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Мерси! :)
Take care!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

milenaa написа:Oo, аз бях изненадана като отидох до факултета :mrgreen: .
Очакванията ми бяха за ... /нормална сграда/, пък то е съвсем друго, даже и самият му вид си съответства на специалността . :)
rOyals написа: ... като я видя и ме плаши малко, но това е хубаво :) :) :) И си личи че е сградата на физическия факултет, незнам защо :) .
Много ме зарадвахте, колеги. Отделните дървета не са Ви попречили да видите цялата горат. Дори сте почувствали и духа й.
В смисъла на заглавието на темата, би било добре и за доста други хора да прочетат, написаното от Вас. Сграда "А" е една от малкото сгради на Университета, които са проектирани и построени за това, за което се използват. Иначе недостатъците и проблемите си ги знаем и се опитваме да се справяме.
ceco_sim написа: В нашите факултетски условия оцеляват много повече момичета, отколкото момчета, ... Ако сме се засичали случайно на някой от предметите, Dr Dulcamara ще знае за коя специалност става въпрос :wink: ...
ceco_sim, от писаното във форума имам предположение за специалността Ви. Ако не греша, не би трябвало да сме се "срещали". Не разбирам също и написаното от Вас. Може би, студентките са по-прилежни ... ? Моля, пояснете.
В повечето от курсовете, които аз водя, се записват по-често студенти.
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото

Мнение от Luvitzata »

Еххх, вече и аз съм студентка!
Да си кажа впечатленията:
Всички мой познати ме посъветваха да отида много преди началото на работното време, за да мога да съм от първите (понеже работя ), понеже били големи опашки и т.н., и аз хоп в 7.30 там!!! Чесно ви казвам, че ако бях отишла в 9 щеше да е пълно с хора, но понеже отидох в 7.30 нямаше никой друг за записване до 9.30 :) късмет! Та по този повод, докато си седях отвън, почистващият персонал на физическия плевеше тревичките пораснали между плочките пред входа. За сградата: като всяка друга огромна сграда. На ФМИ е боядисано, но отвътре си мисля,,че е същото като в ФзФ. Така че се обличаме топло и на лекции :)
Пожелавам на всички приятен и ползотворен ден!
П.П.: По повод колко момичета и колко момчета завършват, не знам, но за моята специялност момичетата за сега са: 1 - аз! Което не е добре!
Take care!
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”